Haas se po zranění vrátil výhrou, v Mnichově postupuje i Fognini

1. 5. 2014, 22:32
Aktuality 3
ATP MNICHOV - Tommy Haas zvládl svůj první zápas po bezmála dvouměsíční pauze, kterou si vyžádalo zranění ramena. 36letý Němec dnes úspěšně vykročil za obhajobou titulu na domácím antukovém turnaji v Mnichově, když porazil Kolumbijce Alejandra Fallu. Ve čtvrtfinále je také nejvýše nasazený Fabio Fognini z Itálie.
Tommy Haas

Tommy Haas hrál naposledy začátkem března v Indian Wells, kde v utkání 3. kola podlehl Rogeru Federerovi. V dalších týdnech si musel dát pauzu, neboť se mu ozvaly problémy s ramenem, které mu nejednou komplikovalo kariéru. Mezitím nejstarší hráč v Top 100 oslavil už 36. narozeniny a dnes vítězstvím oslavil svůj návrat na kurty.

Německý veterán na domácí antuce v Mnichově obhajuje z pozice nasazené dvojky loňský titul a s první ze čtyř překážek si bez potíží poradil. Kolumbijce Alejandra Fallu porazil za 74 minut hry 6-2 6-4 a ve vzájemné bilanci vede už 5-1.

"Po několikatýdenním výpadku jsem s výhrou spokojený. Nevěděl jsem, jak na tom po zranění budu," řekl Haas. "Ale s tím, jak jsem hrál, jsem spokojený. Je to vždy skvělý pocit zahrát si před vyprodaným domácím publikem," pochvaloval si svůj návrat 16. hráč světa.

V pátek se domácí poblíbenec utká s Italem Andreasem Seppim, který porazil 6-3 6-4 Španěla Alberta Ramose a až na jubilejním 10. turnaji v sezoně se dostal poprvé do čtvrtfinále.

Turnajovou jedničkou je v bavorské metropoli Fabio Fognini. Na posledních dvou turnajích měl italský tenista potíže se stehenním svalem a i proto prohrál 19 gamů v řadě, třetí porážce po sobě už ale zabránil. proti domácímu Dustinu Brownovi sice v úvodu přišel o náskok 3-0, nakonec však zvítězil 7-6 6-1 a postoupil do čtvrtfinále.

"Hrát proti Dustinovi je velmi složité. Někdy hraje neuvěřitelně, někdy vám dá body zadarmo. Vyhrát je vždy příjemné, obzvlášť zápas jako byl tento. Byl to mlj první zápas, byl jsem pod tlakem, tak jsem šťastný," řekl Fognini.

Ve čtvrtfinále na šestadvacetiletého Itala čeká Thomaz Bellucci, který se po třech porážkách v soubojích s Federikem Delbonisem dočkal první výhry. V Mnichově brazilský tenista nad argentinským soupeřem vyhrál 5-7 6-3 6-2.

Na teprve třetím letošním turnaji po se po zranění ramene představil Jürgen Melzer a sahal po prvním čtvrtfinále v sezoně, rakouský tenista ale v dnešní dohrávce proti Litevci Ricardasi Berankisovi neudržel v rozhodujícím setu vedení 5-3, v tie-breaku neproměnil dva mečboly a nakonec prohrál 6-7 6-3 6-7.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 485.760 eur)
čtvrteční výsledky (01. 05. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Fognini (1-It.) - Brown (Něm.) 7-6(4) 6-2
Haas (2-Něm.) - Falla (Kol.) 6-2 6-4
Seppi (7-It.) - Ramos (Šp.) 6-3 6-4
Berankis (Lit.) - Melzer (Rak.) 7-6(5) 3-6 7-6(6)
Bellucci (Braz.) - Delbonis (Arg.) 5-7 6-3 6-3
Čtyřhra - čtvrtfinále •
J. Murray/Peers (3-Brit./Austr.) - Dlouhý/Pavič (ČR/Chorv.) 4-6 7-6(1) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
jako co je? Taky máš rád tříseťáky? Tak prosím zaber jo? :)
Reagovat
smazaný uživatel
moooc gratuluju, výhra na obou stranách :D
Reagovat
Fandina
Tommy go go go!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist