Hádky ve Fed Cupu nehrozí, tvrdí Plíšková k rivalitě se Strýcovou

5. 2. 2018, 16:10
Aktuality 53
Před pár dny svedla tenistka Karolína Plíšková na grandslamovém Australian Open postupně bitvy s dvěma Češkami Lucií Šafářovou a Barborou Strýcovou a především souboj s druhou jmenovanou byl vzhledem k nedávné vyostřené výměně trenéra Tomáše Krupy velmi vypjatý. Nyní se obě hráčky sešly v jednom týmu před víkendovým zápasem 1. kola Fed Cupu proti Švýcarsku a podle Plíškové žádné hádky nehrozí.
B. Strýcová a Kar. Plíšková

Trenér Krupa během podzimu zamířil k Plíškové a Strýcové se nelíbil způsob, jakým se o odchodu kouče dozvěděla. Napjatou atmosféru mezi oběma hráčkami se snažil zmírnit i nehrající kapitán fedcupového týmu Petr Pála, který nedávno inicioval schůzku.

"Musíme rivalitu hodit za hlavu, tady není úplně na výběr. Byly bychom samy proti sobě, kdyby tady byly nějaké hádky. Tohle jde stranou, i když každý tady má i nějaký svůj program. I tréninky jdou zorganizovat tak, abychom spolu netrávily úplně čas. Myslím, že žádné hádky nehrozí," řekla Plíšková novinářům po prvním tréninku v O2 areně, který absolvovala s Šafářovou a po nich si zahrála Strýcová se svým trenérem Davidem Kotyzou.

Je přesvědčena, že atmosféra v týmu zůstane stejně dobrá. "Věci se mění, ale já to necítím nějak jiné, nebudu se chovat jinak. Je tady hodně lidí okolo nás, takže myslím, že ten tým bude fungovat dobře," dodala Plíšková, která se po Australian Open posunula na páté místo žebříčku WTA.

Český tým poprvé od finále 2015 s Ruskem nastoupí v O2 areně a v nejsilnějším možném složení. "Až na zápas s USA vloni jsme se vždy sešly v docela silném složení. Tím, že to je doma, tak chtějí hrát všechny. Super týden, super zápasy, ještě tady v O2 areně, takže myslím, že nikdo nechtěl úplně odmítnout. Doufám, že to zvládneme a nebude se taky někdy konečně po delší době hrát (závěrečný) debl," řekla Plíšková s úsměvem.

Český celek je favoritem, Švýcarky ale nemají špatný tým. "Myslím, že jsme všechny odehrály ve Fed Cupu tolik, takže žádný takový tlak, že když nevyhrajeme, tak nás někdo uškrtí, tu není u žádné z nás. Samozřejmě těch věcí, proč vyhrát, je hodně. Je to doma, první kolo, budeme chtít vyhrát, abychom nehrály o záchranu," řekla Plíšková.

© Facebook Czech Fed Cup Team

Největším švýcarským nebezpečím asi bude Belinda Bencicová, tenistka se slovenskými kořeny, která začátkem roku vyhrála s Rogerem Federerem Hopmanův pohár a v Melbourne vyřadila Američanku Venus Williamsovou.

"S Belindou se znám velmi dobře, strávily jsme pár turnajů spolu, je to hodná holka. Beru ji, že patří zpátky do dvacítky, a je jedna, s kterou jsem se ještě nepotkala. Takových holek moc není. Je to Slovenka, Prahu má ráda, takže se bude těšit. Bude nepříjemná," dodala Plíšková.

Po zranění se vrací Timea Bacsinszká a švýcarský tým doplňují Jil Teichmannová a Viktorija Golubicová. Nedávná deblová partnerka sestry Plíškové Kristýny předloni Karolínu ve Švýcarsku porazila a o výhře českého celku 3-2 tehdy rozhodla až čtyřhra.

"Já ji tenkrát trochu podcenila, ona zahrála životní zápasy. Myslím, že to by už nezopakovala. Navíc ve Švýcarsku je to něco jiného než v Česku, věřím, že tady bychom měly větší sílu my s lidmi za námi," řekla Plíšková.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

53
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
peggy
Myslim,ze Karolina je nad veci,nebude se dohadovat s hadavou spouhrackou.
Reagovat
slacker
uz se popraly?
Reagovat
misa
https://sport.idnes.cz/lucie-safarova-fed-cup-prvni-kolo-svycarsko-fzc-/tenis.aspx?c=A180205_134904_tenis_dm

Bethanie už hraje a v Indian Wells by mohl nastoupit tým Bucie :)
Reagovat
Empe
Docela to uteklo. :)
Snad už Bucie nic podobného jako na Wimbledonu nezažije.
Reagovat
FulnekUltras
a koleno bude držet - u stařenek už to bývá křehké ;)
Reagovat
Kozoroh
20. místo - Gabriela Sabatiniová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-20-gabriela-sabatini/71907/

Dnešní díl WTA-větve seriálu Steva Tignora patří krásné Argentince, která na přelomu 80./90. let pořádně zatápěla legendární Steffi Grafové.
Reagovat
misa
A kdy přijde na řadu Kvitová? Nebo majitelka 9 titulů je tam jen proto, že má šikmé oči a mocné komouše doma? Vlastně jsem si odpověděl sám...
Reagovat
Fandina
:-))
nevím, jak si starý, ale tuhle krásku jsem tedy v tomhle přehledu čekala, protože před takovými třiceti lety to byla nejen tenisová ikona, i společenská, hrála dobře a ještě byla moc hezká.

Což samozřejmě neznamená, že bych si v přehlídce 25 top tenistek nemyslela, že tam patří Petra. Podle mě ano a pořád doufám, že se objeví.

A tohle o Sabattini píší ve Wikipedii.

Gabriela Beatriz Sabatini (* 16. květen 1970 Buenos Aires) je bývalá argentinská profesionální tenistka italského původu. Patřila mezi přední hráčky konce osmdesátých a začátku devadesátých let 20. století. Mezi její největší úspěchy patří vítězství ve dvouhře na US Open v roce 1990, vítězství ve wimbledonské ženské čtyřhře v roce 1988 a stříbro z dvouhry na olympiádě 1988. Vyhrála také 27 turnajů ve dvouhře na ženském tenisovém okruhu WTA.

V roce 2006 byla uvedena do Mezinárodní tenisové síně slávy. Patřila mezi nejpůvabnější tenistky a propůjčila své jméno známé značce parfémů.
Reagovat
Fandina
Myslím si, že Petra patří mezi 25 top tenistek. Napsala jsem to tam nějak zmatečně.
Reagovat
misa
Vždyť jsem vůbec nepsal o Sabatini.
Reagovat
Fandina
Tak sorry. Nevím, proč je tam NaLi, ale možná proto, že byla tak trochu přelomová, co se týká tenisu v Asii, nemusí za tím být jen politika, i když se to nabízí :-)).
Reagovat
brixner
Jojo, Gabi byla hezká žena, v té době třeba i Maria Waliser...Gabi to s pálkou uměla, ale málo platné, Steffi byla pořád o parníky před ní a pro mě je pořád nejlepší hráčkou všech dob! Je vcelku možné, že by Gabi dosáhla větších úspěchů, ikonou bezesporu byla, obecně to krásné ženy mívají jaksi jednodušší, Steffi měla třeba pátrák jako zednickou skobu, ale zase od pasu dolů na ní neměla ani Gabi! Ta měla prostě smůlu, že hrála v době Steffi, v jisté fázi nedala Steffi čuchnout vůbec nikomu a Gabi byla prostě takový Berdych té doby, i když USO urvala. Tak nebo tak, Gabriela byla a myslím, že pořád i je, veliká dáma!
Reagovat
FulnekUltras
postaví si mezi sebe Šafinku. ;)

"...tady v O2 areně ... myslím, že nikdo nechtěl úplně odmítnout."

když úplně, tak úplně - ono to snad jde podrazit někoho napůl? ;)

https://www.youtube.com/watch?v=4lKLQR0VDqc
Reagovat
bIbec
http://www.wtatennis.com/news/champions-corner-petra-great-reigns-st-petersburg

Pěkný rozhovor s Petrou, kde mluví např o problematice FC v rámci kalendáře, když se hraje někde "venku" a daleko, že to prostě není žádná legrace a že tak trošku doufá, že kdyby se třeba holky rozhodly vynechat, že jim to fanoušci odpustí :-)
Já nemám co odpouštět. Do Ameriky nebo Kanady ať raději jezděj holky, kterým to něco dá a né ty, který to už vyhrály několikrát.
Reagovat
FulnekUltras
V případě loňského zápasu v Tampě lze vědomou absenci naší tehdy jasné jedničky přirovnat k tomu, jako kdyby hrát semifinále odmítl Jarda Jágr před dvaceti lety v Naganu s tím, že možná nastoupí až do finále, když nebude mít jeho momentální zlatokopka nic proti.
Reagovat
bIbec
to je úžasné srovnání.
Reagovat
FulnekUltras
význam loňského sf s USA byl obdobný - aspoň z pohledu fanoušků, kterým ještě mainstream neudělal z vlastenectví sprosté slovo
Reagovat
EllNino
Fulneku,byl to jakykoli jiny uapas, to, ze ty z toho delas olympiadu, neznamena, ze to tak opravdu je ...
Reagovat
FulnekUltras
hmmm... zápas jako každý jiný... unikátní možnost vrátit poslední domácí porážku celkově a historicky největší tenisové velmoci na její půdě a současně se dostat k dalšímu, potenciálně opět silně hratelnému finále v Praze... to je asi skutečně ta pravá chvíle připravovat se týden raději na antuce ryze evropské - zvlášť v době, kdy se na východ Severní Ameriky už dávno nelétá Hindenburgem.
Reagovat
EllNino
Ano zapas jako kazdy jiny ...ne každý ma smýšlení jako ty
Reagovat
FulnekUltras
to vím - a v době současných liberalistických mozkomasáží se ani nedivím
Reagovat
EllNino
Takže si zustan ve svym zakoplexovanym ruskym zadku a nevylejzej z nej
Reagovat
FulnekUltras
nerozumíš tomu - snad níže?
Reagovat
bIbec
já sám sebe považuji za vlastence. Vlastně sem na ty naše holky hrdý, když zazáří na nějakém prestižním podniku WTA nebo GS. A přijde mi fér, že se tomu alespoň snaží nějak podřídit, aby na těch podnicích uspěly.
Reagovat
EllNino
To je pro Fulneka nepřípustné....
Reagovat
bIbec
to, že WTA nebo GS nemá tu "reprezentační nálepku", tak to neznamená, že ty holky těmito úspěchy vůbec nereprezentují naši zem.
Reagovat
EllNino
Nema cenu ...pro nej je Amerika uhlavni nepritel, nema to nic společného s tenisem
Reagovat
FulnekUltras
s ušáky jako zemí obecně to nemá naprosto NIC společného - ale s hokejovou Kanadou či fotbalovou Brazílií ano
Reagovat
EllNino
Hele o co ti vladtne jde? Vsechny hrajou, tak tu prestan oxidovat, parchante
Reagovat
FulnekUltras
musím se už jenom smát ;)))
Reagovat
EllNino
Ale tvoje teorie potradaji logiku ...holky to jako ty neberou....a tenis neni hokej nebo fotbal, ma vrcholy jinde
Reagovat
FulnekUltras
jeden z tenisových vrcholů je porazit tým Američanek na jeho půdě - a upřímně mě po předchozím tažení Pálovy party vůbec nenapadlo, že by to některá z našich holek mohla vidět jinak
Reagovat
EllNino
a to tě nejvíc žere, to všichni vidíme :D
Reagovat
Fandina
:-))
Nesouhlasím s tvými názory, ale líbí se mi, jak nakonec přiznáš o co ti jde.
Reagovat
FulnekUltras
to vůbec netvrdím - jde jen o to, nakolik účast v týmové soutěži hrané na dva vítězné sety může navazujícím turnajovým ambicím reálně uškodit
Reagovat
EllNino
Fulneku, Simona nebude hrat, uz u tebe taky klesla? Kerber nebude hrat, klesla? Karolina vsehovsudy jednou nehrala, pokud vim......jela i do Kanady, kdyz ostatni holky nehraly, jednou jedinkrat si to vyzere za ostatni úspěchy, treba i to, ze 2016 prakticky vyhrala ona!
Reagovat
FulnekUltras
těším se na duben - a věřím, že teď přes Švýcarky projdeme ;)
Reagovat
EllNino
A jaky bude rozdil? Tva trapna teorie opět neuspěje jako uz tolikrat, jedine
Reagovat
bIbec
no.. to se musíš zeptat těch holek. Petra by ti jistě řekla, že to problém být může (když si poslechneš ten rozhovor) .-)

On ten tenis je trošku jiný sport, jak ten hokej, ač tam se taky normálně omlouvají z MS.

A i ten vlastenec by měl brát ten sport takový, jaký je. Má ty vrcholy někde trošku jinde. Tím nechci říct, že vyhrát FC není pěkný.. třeba vyhrát ho po třiceti letech, to je bomba.
Reagovat
.vorlik.
Úplně v pohodě to mohlo uškodit navazujícím turnajům. Vem si, že letíš do USA, tam si zvykáš rychle na posun času. Pak letíš zpátky do Evropy a tam si zase zvykáš na posun času. Do toho ta extrémní vlhkost vzduchu taky nesedne všem. Dál se hrálo na zelený antuce. To je přece jenom něco jinýho než ta klasická. Karolína se snažila oproti předešlému roku udělat pokrok na antuce a ten se určitě povedl, SF na FO budiž důkazem. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby na ten Fed Cup letěla. Jo jasně, je škoda, že jsme to neuhráli. Ale vinit z toho Karolínu je trapný. Pokud je na vině Karolína, tak v tom případě i Bára, Lucka i Petra (neměla se přeci nechat pořezat)...

Závěrem snad jen - kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
Reagovat
EllNino
Posledni věta je v podstatě to,oč tu celou dobu jde
Reagovat
FulnekUltras
viz výše
Reagovat
misa
Lucie měla tehdy natažený stehenní sval. Do Stuttgartu se nevešla, takže další týden po Fed Cupu by měla volno. Těžko říct, jestli by jako zdravá hrála nebo ne.
Reagovat
FulnekUltras
napíšu to blbuvzdorně - Lendl, Berdych, Plíšková, jedna parta - hole na psy už fandové dávno zakopali ;)
Reagovat
EllNino
všichni už ten DC/FC vyhráli, takže nemusí nikomu nic dokazovat :D (nejednou)
Reagovat
Fandina
přesně, souhlasím s tebou Ele, někdy ne, ale teď ano, pěkněs mu to dal
Reagovat
FulnekUltras
a to se vyplatí
Reagovat
blixa
Hele, Fulneku, a tebe z tý armády vyhodili pro blbost, neschopnost, zbytečnost a nebo pro to všechno dohromady ? ;-)
Reagovat
Torn
Protože měl modrou knížku. :D
Reagovat
EllNino
A jaka je mezitim souvislost?
Reagovat
janek_da
VYjmenuj mi prosim 3 vyhrané olympiády našimi hokejisty před Naganem. Anebo i po něm.
Reagovat
brixner
Helča, Radka, Jana, Petra, Zdeňka, Míla...
;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist