Haider-Maurer ve Vídni senzačně vyřadil i Čiliče

30. 10. 2010, 09:59
Aktuality 0
ATP VÍDEŇ - Úvodní vítězství nad veteránem Thomasem Musterem na turnaji ve Vídni nastartovalo rakouského tenistu Andrease Haidera-Maurera k senzačnímu postupu až do semifinále. Třiadvacetiletý hráč, kterému patří ve světovém žebříčku 157. místo, porazil ve čtvrtfinálovém zápase loňského finalistu a druhého nasazeného Chorvata Marina Čiliče 7-6 6-4.
Andreas Haider-Maurer

"Je to sen. Před zápasem jsem nevěřil, že bych mohl vyhrát," uvedl Andreas Haider-Maurer, který se málem v soutěži s dotací 650.000 vůbec neobjevil. Původně vypadl v kvalifikaci, ale později nahradil v pavouku Lotyše Ernestse Gulbise, který se odhlásil.  

V prvním kole pokazil návrat na okruh ATP bývalé světové jedničce Musterovi a poté si poradil s Italem Andreasem Seppim.

Proti Marinu Čiličovi hrál vůbec poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP a nervozita byla v úvodu utkání znát. Haider-Maurer ztratil podání a prohrával 2-4. Pak už ovšem byl servis jeho silnou zbraní a zápas nečekaně obrátil. 

Rakušanovým soupeřem v semifinále bude lepší z dvojice Michael Berrer. Němec, který se postaral o další překvapení skalpem Marcose Baghdatise. Čtvrtý nasazený Kypřan už den před utkáním varoval, že Berrer je v hale velmi nepříjemným soupeřem a slova rodáka z Limassolu se naplnila.

Bez boje prošel mezi nejlepší čtveřici nejvýše nasazený Jürgen Melzer. Rakouský favorit měl hrát s Němcem Philippem Kohlschreiberem, kterého však na kurt nepustilo zranění přitahovače třísla na pravé noze. Obhájce titulu čeká Španěl Nicolas Almagro.

- ATP 250 VÍDEŇ (Rakousko, tv. povrch / hala, 650.000 dolarů) -
páteční výsledky (29. 10. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Melzer (1-Rak.) - Kohlschreiber (7-Něm.) bez boje
Haider-Maurer (Rak.) - Čilič (2-Chorv.) 7-6(1) 6-4
Almagro (3-Šp.) - Chela (8-Arg.) 7-5 3-6 6-3
Berrer (Něm.) - Baghdatis (4-Kypr) 5-7 6-1 6-4

Semifinálové dvojice:
Melzer - Almagro, Berrer - Haider-Maurer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist