Hájek nevyužil mečboly a prohrál s Fallou

16. 10. 2012, 16:53
Aktuality 12
Na okruhu ATP už nevyhrál tři měsíce a ani ve Stockholmu se Jan Hájek vítězství nedočkal. Český tenista měl dnes v souboji s Kolumbijcem Fallou tři mečboly, ani jeden neproměnil a s turnajem se rozloučil porážkou 3-6 6-3 a 6-7.
Profily hráčů
Jan Hájek

Tři měsíce bez výhry je pro Jana Hájka nepříjemná série, ještě horší šňůru ale český tenista táhne v halových turnajích, na kterých se vítězství nedočkal téměř dva roky. Ani první set jeho dnešního duelu s Kolumbijcem Alejandrem Fallou nenasvědčoval tomu, že by se na tom mělo něco změnit: Hájek brzy přišel o podání, Falla si svůj servis bezpečně hlídal a úvodní set vyhrál, aniž by musel odvracet jediný brejkbol.

Český hráč se ale nevzdal, a to ani když v úvodu další sady dvakrát přišel o podání. Hájek pokaždé srovnal, v šesté hře znovu sebral soupeři servis a poslal zápas do třetího setu. V něm ale doplatil na špatné využívání šancí. Olomoucký rodák nejprve přišel o vedení 3-1, aby v deváté hře nevyužil dva brejkboly a těsně před zkrácenou hrou navíc musel odvracet mečbol. To se Hájkovi povedlo a v tie-breaku měl poté sám třikrát možnost zápas ukončit. Kolumbijec však v nejtěžších chvílích zabojoval, nebezpečí pokaždé odvrátil a tie-break nakonec získal poměrem 9-7.

Výsledky - Stockholm (tvrdý povrch, dotace 486.750 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Falla (Kol.) - Hájek (ČR) 6:3, 3:6, 7:6 (9:7), Zopp (Est.) - Andujar (Šp.) 6:4, 6:4, Berankis (Lit.) - Ramos (Šp.) 4:6, 6:4, 6:1, Stachovskij (Ukr.) - Mertens (Bel.) 6:3, 6:4.

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hájek bohužiaľ nemá na to, aby hral na úrovni ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
proč by neměl? Protože jako ryzí antukář prohrál v hale s +- 55. hráčem světa, který v Číně porazil třeba Dolgopolova? Navíc s tím, že Hájek zase 3 měsíce pere se svým zdravotním stavem?
Reagovat
Fandina
Už se to tu psalo. Škoda těch mečbolů, moc nechybělo a Honza to měl, ale jak se píše v článku, Falla zabral vždycky v rozhodující chvíli a vyšlo mu to. Jinak jsem viděla poslední hru a TB a Háječek hrál moc dobře, ale nestačilo to no. Tak snad bude ještě někde hrát do konce roku, aby moc nepropadl. Držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
na tennis.com se píše, že mění plány a jeho návrat se odkládá na AO.
Reagovat
Alois_Mlok
Nesmysl, přestaň tady laskavě šířit poplašné zprávy.
Reagovat
smazaný uživatel
To vysvětli Nadalovi, který dal interviewe CNN.
Reagovat
Fandina
Také to čtu

hrubý překlad:

Nadal se zaměřuje na Australian Open comeback
Matt Cronin Úterý 16 říjen 2012

Rafael Nadal potvrzuje na CNN Španělska , že je nepravděpodobné, že by hrát letos, se v roce 2013 Australian Open jako jeho cílovým datem návratu. Nadal byl odsunut do pozadí s kolenem problémy od Wimbledonu. On by nevyloučil hrát v Davis Cupu proti České republice (se konala v polovině listopadu), ale neznělo to jako má pocit, že by měly soutěžit. "Mým největším cílem je závodit na Australian Open," řekl Nadal. "O finále Davis Cupu, samozřejmě bych rád, aby se jí účastní, ale nejdřív musím zjistit, jestli budu připraven technicky i fyzicky. Měli bychom se ptát, zda jsem tou pravou volbou pro soutěžit ve španělském týmu, který byl dlouho připravovala na tuto důležitou kravatu rovněž s ohledem měsíce jsem strávil bez hraní. Ale to je rozhodnutí, že to není moje. " Nadal dodal, že jeho zranění byl přinucen změnit své cíle. "Doufal jsem, že se získat číslo 1 místo v roce 2012. Teď jsem šťastný, že vrátí na Australian Open a na 100 procent konkurenční."

Odkaz
http://www.tennis.com/news/2012/10/nadal-targets-australian-open-comeback/39803/#.UH5wIrKjHCw
Reagovat
Alois_Mlok
Začni psát pro Blesk, tam uvítají každýho, kdo umí překrucovat zprávy...
Reagovat
tommr
předpokládám, že to není překlad tvůj, ale překlad pomocí internetovýho překladače? Líbí se mi tam hlavně ten doslovnej překlad anglickýho slova "tie"

" ...který byl dlouho připravovala na tuto důležitou kravatu ..."
Reagovat
Fandina
Ten překlad je z prohlížeče GoogleChrome, nabízí to tam automaticky, stačí si to nastavit v compu a tady je odkaz.

http://www.tennis.com/news/2012/10/nadal-targets-australian-open-comeback/39803/#.UH5vesXQe3F
Reagovat
Alois_Mlok
tommr: Ne, to je její překlad. Stroj by nikdy nic tak kvalitního nevyplodil.
Reagovat
Fandina
Alois_Mlok ale ne, je to překladač, kdybych to chtěla upravovat, tak tam kravaty nenechám, dala jsem to sem, jak to bylo přeloženo robotem ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist