Hájek pomýšlí v Prostějově znovu na finále

16. 5. 2013, 16:13
Aktuality 3
V Prostějově už třikrát ovládl celý turnaj a dařilo se mu tam i loni, kdy se znovu dostal do finále. Na titul si Jan Hájek dělá zálusk také letos. "Je to můj nejoblíbenější turnaj v celé sezoně. Nejen kvůli mým vítězstvím, ale hraje se v mém klubu, před domácím publikem. Což je pro mě velká motivace," řekl devětadvacetiletý Hájek na tiskové konferenci před turnajem.
Jan Hájek

"Kurt v domácím prostředí, který znám dokonale z tréninků, mi vyhovuje. Připadá mi, že je mi šitý na míru. Nikde ale neplatí zákon, že se znovu dostanu tak daleko jako například loni. Musím hrát odpovědně hned od úvodního kola a nic nepodcenit," uvedl Hájek.

Před prostějovským startem ho čekají ještě dva turnaje včetně antukového grandslamu French Open v Paříži. "Samozřejmě bych rád oželel prostějovskou účast v případě, že bych se dostal v Paříži v pavouku dále než v minulosti a tím si hodně polepšil," dodal Hájek.

Prostějovský challenger má na programu jubilejní 20. ročník a pořadatelé opět připravili bohatý doprovodný program. "Kromě pátečního golfového turnaje osobností a bývalých sportovců v resortu Kaskáda v Brně bude hlavním vrcholem před sobotním finále exhibiční zápas, v němž se Jiří Novák střetne s bývalou světovou jedničkou šestatřicetiletým Španělem Carlosem Moyou," poznamenala ředitelka turnaje Petra Langrová.

V Prostějově se podle ní letos opět představí deset hráčů z první stovky světového žebříčku. "Máme připravené volné karty, které chceme rozdat tradičně v Paříži hráčům, kterým se nepodaří proniknout do závěrečných kol," dodala Langrová.

Letos poprvé po postupech na žebříčku se dostal přímo do hlavního turnaje z českých hráčů vedle Hájka také mladý Jiří Veselý. "Chceme do turnajového pavouka dostat co nejvíce českých hráčů," nastínila ředitelka turnaje.

Zatím jsou v turnajovém pavouku z žebříčku ATP nejlépe postavení Ital Paolo Lorenzi (64.) a Španělé Albert Ramos (65.) a Roberto Agut Bautista (66.).

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Háječek s Veselkou by se mi líbilo. Tak držím palce a ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Kam mají jít?
Reagovat
Fandina
hrát tenis?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist