Hájek v Čennaí dohrál ve druhém kole

6. 1. 2010, 14:31
Aktuality 4
Cesta českého tenisty Jana Hájka turnajem v Čennaí se zastavila ve 2. kole. V něm nestačil na Kolumbijce Santiaga Giralda, kterému podlehl 4-6 2-6.
Jan Hájek

Český daviscupový reprezent Jan Hájek zápas dobře rozehrál a rychle se dostal do vedení 4-1. Kolumbijský hráč Santiago Giraldo ale díky dvěma brejkům dokázal vývoj otočit, získal první set a ve druhé sadě už soupeři nedal šanci. Za hodinu a šest minut porazil českého tenistu 6-4 6-2.

Hájek, kterému patří 103. místo na světě, loni začal sezonu až v únoru. Navzdory vyřazení ve druhém kole se tak nejspíš dostane do elitní stovky žebříčku.

Nečekané problémy měl druhý nasazený Marin Čilič. Chorvatský tenista vstupoval do duelu s Marcelem Granollersem s vědomím, že na španělského soupeře umí zahrát. Všechny tři vzájemné duely vyhrál, včetně loňského duelu v Čennaí, kde právě tento týden obhajuje titul.

Dnes však prohrál první set a postup si nakonec vydoloval až po téměř tříhodinové bitvě.

Méně starostí s postupem do čtvrtfinále měl Janko Tipsarevič. Srbský tenista ztratil pouhé tři gamy s domácím Devvarmanem.

 

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Giraldo (Kol.) - Hájek (ČR) 6:4, 6:2, Čilič (2-Chorv.) - Granollers (Šp.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:4, Tipsarevič (4-Srb.) - Devvarman (Indie) 6:2, 6:1, De Bakker - Haase (oba Niz.) 6:3, 6:4,

Čtyřhra - 1. kolo:
Fleming/Skupski (Brit.) - Hájek/Lacko (ČR/SR) 6-4 6-4
pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
po jednom zapase nelze soudit jakou ma hajek psychiku ani jestli se udrzi ve 100 ja si teda akorat myslim ze na to ma to je cele
Reagovat
smazaný uživatel
admin super ze si mi zmazal prispevok, sloboda slova a demokracia ze????
Reagovat
smazaný uživatel
Každý den není posvícení. Ve stovce se, myslím, příští rok udrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Rypák Hájek má supr psychiku!!! A to jsem myslel, že půjde do Top50, ten půjde tak akorát do...:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist