Hájek v Kitzbühelu dohrál

31. 7. 2013, 16:53
Aktuality 5
Jan Hájek vypadl na turnaji v Kitzbühelu před branami čtvrtfinále. Se Španělem Danielem Gimenem dnes na rakouské antuce prohrál dvakrát 3-6.
Jan Hájek

Jan Hájek, který příští středu oslaví 30. narozeniny, porazil Daniela Gimena ve své kariéře už čtyřikrát. Dnes ale zahájil první sadu ztrátou podání a soupeře poté pustil až do vedení 4-1, které už nezvrátil. Ve druhé sadě se 135. hráč světa Hájek dopustil při servisu jediného zaváhání v osmém gamu, což ale 62. muži pořadí ATP Gimenovi stačilo. Rodák z Valencie brejk při následující hře potvrdil, využil hned první mečbol a druhou sadu ovládl také v poměru 6-3.

Rovněž ve druhém kole se s Kitzbühelem rozloučil domácí Jürgen Melzer. Někdejší osmý hráč světa čeká na titul už rok a půl, a o to, že se ho nedočká ani na domácím turnaji, se postaral další Rakušan Dominic Thiem.

O dvanáct let starší Melzer si dnes sice dlouho držel suverénně podání, v závěru prvního setu si ale vybral slabší moment, který jeho krajan využil. Ve druhé sadě pak manžel Ivety Benešové nebyl daleko od 'kanára'. Toho odvrátil a ze stavu 0-5 dokázal dokonce snížit na 3-5 a vypracovat si tři brejkboly v řadě. Teprve devatenáctiletý Thiem ale prokázal pevné nervy, všechny šance svého soupeře odvrátil a po hodině a čtvrt proměnil svůj druhý mečbol.

I při třetím startu na antukovém turnaji ATP v Kitzbühelu si svou místní neporazitelnost drží Robin Haase. Dvojnásobný obhájce titulu dnes porazil 6-4 6-1 Němce Daniela Brandse a a v Rakousku tak neprohrál ani v 11. utkání.

Ve čtvrtfinále se nizozemský tenista utká s třetím nasazeným Fernandem Verdaskem. Španělský favorit si e druhém kole poradil ve dvou setech s krajanem Guillermem Garcíou-Lópezem.

Ani na domácím turnaji v Kützbuhelu s Jürgen Melzer nedočká prvního letošního titulu na okruhu ATP. Čtvrtý nasazený hráč podlehl méně zkušenějšímu krajanovi Dominiku Thiemovi 5-7 3-6.

Výsledky - (antuka, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Gimeno (Šp.) - Hájek (ČR) 6-3 6-3
Mónaco (2-Arg.) - Haider-Maurer (Rak.) 6-3 6-4
Verdasco (3-Šp.) - García-López (Šp.) 6-2 7-6(7)
Thiem (Rak.) - J. Melzer (4-Rak.) 7-5 6-3
Montaňés (7-Šp.) - Hanescu (Rum.) 7-6(2) 3-6 7-6(5)
Haase (Niz.) - Brands (Něm.) 6-4 6-1
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/07/31/Heritage-1985-1989-No-1-Lendl.aspx

"Tenis je jenom hua" - Ivan Lendl
Reagovat
smazaný uživatel
co že Hájek vyměnil Babolat za Wilson???
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď jsem trpěl jako zvíře. Nando místo aby potvrdil brejk na 5:3, tak prohrál čistou hrou. Při dalším svojem servise odvrátil 3 SP ze stavu 0:40.
A na returnu měl za stavu 5:5 8 BP. Ten poslední dal.
Reagovat
smazaný uživatel
A trpím dál :DDD

Prostě Nando.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že nebyl stream. :(

Nando je důstojným pokračovatelem Hitchocka.

Tady je jak šel zápas po bodech - 2.set :
http://www.flashscore.com/match/Myfbd9Oc/#point-by-point;2
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist