Hájek v Záhřebu končí, prohrál s Čiličem

3. 2. 2010, 18:54
Aktuality 7
Turnaj v Záhřebu je už po 1. kole bez české účasti. Jan Hájek nestačil ve svém úvodním zápase na nejvýše nasazeného Marina Čiliče, kterému podlehl dvakrát 2-6. Domácí favorit smetl svého soupeře za 56 minut a v dalším kole narazí na Daniela Koellerera z Rakouska.
Jan Hájek

Jednadvacetiletý Marin Čilič má na úvod nové sezony skvělou formu. Po vítězství na turnaji v Čennaí si zahrál semifinále grandslamového Australian Open a poprvé v kariéře pronikl do elitní světové desítky.

Na domácím turnaji v Záhřebu na něm zatím není znát únava z náročného grandslamového turnaje. Jeho souboj s Janem Hájkem, který desátého hráče světa v jejich jediném vzájemném souboji porazil, trval necelou hodinu, Čilič českému soupeři čtyřikrát sebral podání a postoupil po výsledku 6-2 6-2.

Radost domácím divákům neudělal jen on. Do druhého kola prošel také druhý nasazený Ivan Ljubičič, který si rovněž ve dvou setech poradil s dalším veteránem Arnaudem Clementem.

Francouzský tenista dělal Ljubičičovi problémy hlavně v úvodním setu, který dotáhl až do tie-breaku. Ten turnajová dvojka vyhrála a ve druhé sadě už měl Ljubičič díky jednomu proměněnému brejku zápas pod kontrolou.

O štěstí může hovořit Ivo Karlovič. S krajanem Veičem ztratil podání a soupeř nasazený na divokou kartu měl podávat na zisk první sady. K tomu se už ale nedostal a utkání skrečoval.

Úspěšný den favoritů podtrhly v Záhřebu také výhry třetího nasazeného Jurgena Melzera a turnajové čtyřky Viktora Troického. Melzer bez větších problémů porazil Belgičana Oliviera Rochuse a bez ztráty setu se do třetího kola dostal také Troicki, kterému Michail Kukuškin podlehl dvakrát 5-7.

Výsledky - Záhřeb (tvrdý povrch, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Čilič (1-Chorv.) - Hájek (ČR) 6:2, 6:2, Ljubičič (2-Chorv.) - Clément (Fr.) 7:6 (7:4), 6:3, Karlovič (7-Chorv.) - Veič (Chrov.) 4:5 skreč V.

2. kolo:
Melzer (3-Rak.) - O. Rochus (Belg.) 6:2, 6:3, Troicki (4-Srb.) - Kukuškin (Kaz.) 7:5, 7:5, Marčenko (Ukr.) - Dodig (Chorv.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Damm, Polášek (3-ČR/SR) - Levinský, Zverev (ČR/Něm.) 6:7 (4:7), 6:3, 10:8.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Počkejte na antukový outdoor turnaje, tam bude Hájoš kosit kdekoho :-)
Reagovat
Twofinger
To muze byt pravda, Hajek je na antuce podstatne lepsi, nez na tvrdym. Ale asi prave proto tyhle "specializovany" tenisty moc nemusim. Sice kazdymu muze sedet, nesedet nejaky povrch, ale ne rozdilem tridy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenazýval bych to rozdílem třídy. Jeho první zápas na hardu po dlouhé době byl vloni zápas ve Vídni s Monfilsem a prohrál 1:2. Nedávno vyprášil Ginepriho. A Čiličovi tam včera padalo úplně všechno. Jinak mezi námi děvčety - co já bych dal za to, kdybych to uměl na úrovni jen na antuce / hardu...
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovic sa nechal breaknut a postupil lebo super mu skrecoval mozno by bol aj vypadol v prvom kole ma stastie Ivo. Cilic proste nesmie zavahat a takyto turnaj vyhrat ked chce si udrzat formu spravit vysledok v Amerike na 2 Masters v Indian Wells a Miami
Reagovat
Twofinger
Bohuzel az moc jednoznacne. Cilic ma formu jako krava a Honza si moc neskrtnul...
Reagovat
smazaný uživatel
A jakou má kráva formu?? Jako prase?? Jakou formu má potom to prase??:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dalo se čekat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist