Hájek vzdal čtvrtfinálový zápas proti Simonovi

19. 3. 2010, 22:21
Aktuality 0
CHALLENGER SUNRISE - Jan Hájek do semifinále challengeru v Sunrise nepostoupil. Nedohrál totiž duel s Francouzem Simonem, kterému vzdal po první prohrané sadě.
Jan Hájek

Jan Hájek po třísetových výhrách nad Grosjeanem a Lackem postoupil do prvního letošního čtvrtfinále. Na challengeru v Sunrise ho čekal druhý nasazený Gilles Simon, který před turnajem čekal na první výhru v sezoně.

Té premiérové se dočkal proti Gasquetovi a ve druhém kole udolal ve třech setech i Itala Staraceho. Opět si však nechal ošetřovat koleno, které ho trápí už od konce minulého roku.

Čtvrtfinálové utkání začal lépe český tenista. Okamžitě prolomil soupeřův servis, ovšem Simon na nic nečekal a vyrovnal na 1-1. A když se Francouzi povedl ještě jeden brejk, vyhrál první set 6-3. 

Do druhého už tenisté nenastoupili, Hájek zápas skrečoval.

Simon se v dalším zápase utká s Benjaminem Beckerem, nebo Kolumbijcem Giraldem.

Jako první do semifinále postoupil Leonardo Mayer, který po skalpech Clementa a Štěpánka vyřadil i sedmého nasazeného Michaella Berrera. V duelu s německým sokem odvrátil všech devět brejkbolů, nasázel 15 es a po necelých třech hodinách vyhrál 7-6 6-7 6-4.

O finále si zahraje s dalším nasazeným Němcem Florianem Mayerem. Turnajová osmička postoupila po výhře 6-4 6-2 nad Rakušanem Stefanem Koubkem a dosud neztratila set.

- CHALLENGER SUNRISE (USA - Florida, tv. povrch, 125.000 dolarů) -
páteční výsledků (19. 03. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Simon (2-Fr.) - Hájek (ČR) 6-3 skreč H.
Ben. Becker (3-Něm.) - Giraldo (Kol.) ... od 23:00 hodin
L. Mayer (Arg.) - Berrer (7-Něm.) 7-6 6-7 6-4
F. Mayer (8-Něm.) Koubek (Rak.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist