Hájka zradilo zápěstí, v Métách skrečoval

19. 9. 2012, 19:07
Aktuality 1
Jan Hájek si nezahrál na turnaji ve francouzských Métách ani jeden celý zápas. Českého tenistu dnes v duelu s Němcem Berrerem trápilo bolavé zápěstí, kvůli kterému ve druhém setu z utkání odstoupil.
Jan Hájek

Jan Hájek byl v Métách jediným českým účastníkem vzhledem k tomu, že Tomáš Berdych a Radek Štěpánek po úspěšném semifinále Davis Cupu v Argentině odpočívají. Los mu do prvního kola poslal Němce Michaela Berrera, proti kterému se Hájek už v úvodní sadě nechal ošetřovat. Set ještě dohrál, po Berrerově brejku a dalším ztraceném gamu se ale kvůli zraněnému zápěstí rozhodl ze zápasu odstoupit.

Už ve čtvrtfinále je po dnešku čtvrtý nasazený Florian Mayer. Německý tenista, díky kterému se naši sousedi o víkendu zachránili ve Světové skupině Davis Cupu, naskočil rovnou do druhého kola, ve kterém ho prověřil veterán James Blake. Mayer s americkým soupeřem prohrál všechny tři předchozí vzájemné souboje a ani ten dnešní se pro něj nevyvíjel dobře - v prvním setu se nechal ošetřovat a sadu ztratil v tie-breaku. Čtvrté výhry nad 25. hráčem světa se ale Blake nedočkal. Florian Mayer si už po zbytek zápasu dokázal pohlídat všechny servisy a za necelé dvě hodiny zvítězil 6-7 6-3 6-4.

Po naprosto stejném výsledku prošel do druhého kola další z nasazených tenistů Andreas Seppi. Pátý hráč turnajového pavouka sice vedl nad Chorvatem Ivanem Dodigem v úvodní sadě 4-2, svěřenec Martina Štěpánka se ale nevzdal a první set získal pro sebe ve zkrácené hře. Po zbytek zápasu byl ale lepší Seppi, který soupeři celkem osmkrát prolomil podání a zvítězil 6-7 6-3 6-4.

Výsledky - Méty (tvrdý povrch, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Berrer (Něm.) - Hájek (ČR) 6:4, 2:0 skreč, Seppi (5-It.) - Dodig (Chorv.) 6:7 (7:9), 6:3, 6:4, Levine (USA) - Stee (Něm.) 6:3, 6:2.

Dvouhra - 2. kolo:
Mayer (4-Něm.) - Blake (USA) 6:7 (4:7), 6:3, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to už 30.zápas Hájka v kariére, ktorý musel skrečovať / skrečoval. Tomu sa povie výkon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist