Halepová i Šarapovová vstoupily do nového roku hladkými výhrami

1. 1. 2018, 09:28
Aktuality 12
WTA SHENZHEN - Úspěšný vstup do sezony 2018 si v čínském Shenzhenu odbyly světová jednička Simona Halepová i někdejší nejlepší hráčka světa Maria Šarapovová. Obě na úvod neztratily ani set.
Simona Halepová

Simona Halepová se loni stala světovou jedničkou a formu přes zimní pauzu zřejmě neztratila. Už o Vánocích vyhrála exhibici v thajském Hua Hin, kde přehrála Johannu Kontaovou i Karolínu Plíškovou, a set neztratila ani ve svém prvním zápase v roce 2018. 

V čínském Shenzhenu, kde před třemi lety triumfovala, šestadvacetiletá Rumunka začala výhrou nad 110. hráčkou světa Nicole Gibbsovou. Halepová v zápase zaváhala jen jednou při svém podání, využila pět z devíti brejkbolů a nad o dva roky mladší Američankou zvítězila v prvním vzájemném střetnutí 6-4 6-1.

"Byl to dobrý zápas. Začala jsem výhrou, což pro mě hodně znamená. Těším se na další zápasy a doufám, že můžu hrát lépe a lépe," řekla Halepová, jež zaznamenala 12 winnerů a 13 nevynucených chyb. "Publikum dnes bylo skvělé, přišla spousta lidí a bylo to příjemné," dodala.

Ve druhém kole se dvojnásobná finalistka Roland Garros Halepová střetne s domácí Ying-Ying Duan (h2h 1-0).

Na první pohled hladké vítězství si v prvním letošním utkání připsala i Maria Šarapovová, Rumunka Mihaela Buzarnescuová však favoritce statečně vzdorovala. Třicetiletá Ruska přišla jako první o podání, a i když od stavu 2-3 získala 10 gamů v řadě a zvítězila 6-3 6-0, nevyužila celkem 15 brejkbolů a duel trval 83 minut.

"Je pozoruhodné vidět v prvním kole plný stadion. Jsem tady poprvé, takže jsem nevěděla, co mohu očekávat. Atmosféra byla skvělá a já jsem ráda, že jsem dokázala postoupit," komentovala pětinásobná grandslamová šampionka Šarapovová, jež trefila 18 vítězných úderů a udělala 20 nevynucených chyb.

O postup do čtvrtfinále si ruská hvězda, jež si před rokem odpykávala trest za doping, zahraje s Alison Riskeovou. S Američankou vyhrála oba vzájemné duely, na tvrdém povrchu se však střetnou poprvé. Riskeová hraje v Shenzhenu třetí rok po sobě a dosud nechyběla ve finále - předloni v něm podlehla Agnieszce Radwaňské, loni Kateřině Siniakové. 

Česká obhájkyně titulu Siniaková do soutěže vstoupila úspěšně už včera a dnes se dozvěděla jméno své další soupeřky. V úterý bude čelit domácí divoké kartě Yafan Wang.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
pondělní výsledky (01. 01. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Halepová (1-Rum.) - Gibbsová (USA) 6-4 6-1
Šarapovová (Rus.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Frick
Šťasná třináctka :-D
Reagovat
Haitik
Z dnešního zápasu Mashy si pamatuju akorát první dva gemy, pak jsem usnul.. :D Tak snad zítřejší zápas už uvidím! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vstal jsem na ten zápas a pak jsem šel zase spát. :D Přiznám se, že Buzarnescu pro mě byla neznámá hráčka. V žebříčku na tom není špatně (56.), ale viděl jsem ji poprvé. V 1. setu se docela držela, dokonce za stavu 2:2 získala první brejk zápasu, když se Masha vyloženě vyházela. Mashu to ale asi probudilo, hned získala rebrejk a od té doby už neztratila gem. Druhý set už byl potom jednoznačný... Ve 2. kole bude hrát Masha možná trochu překvapivě proti Riske.
Reagovat
skott
Já jsem to zas chtěl táhnout celou noc s tím, že se vyspím až po Máši zápase, ale nevydržel jsem, déle než do 5 ráno:) Zřejmě jsem ale tedy o moc nepřišel.
Viděl jsem nicméně aspoň Shuai Zhang proti Anně Blinkové a to byl skvělý kvalitní zápas. První ostrý test by tedy mohl přijít ještě před případným semi s Jelenou Ostapenko.
Reagovat
sprchon
Buzarnescu jsem zaregistroval loni na Štvanici. Loni se přes ITFka propracovala hodně vysoko. Čekal jsem, že Mashu víc potrápí. A Alison ve 2. kole mě vůbec nepřekvapuje (má to tam ráda a loni a předloni tam hrála finále) a doufám, že ta už Mashu potrápí trochu víc. :D Když jí to sedne, tak dokáže hrát dobrej tenis.
Reagovat
dadaft
Mertensová se s tím fakt nemazlí, hraje neuvěřitelně agresivně.......... nicméně Angie není lehké přehrát.........
Reagovat
Lunej..
Pekny obrat z 1:4 na 3:4, muze to byt jeste zajimave...
Reagovat
sprchon
Kvalitní zápas, moc chyb tam nebylo. Obě hrály dobře, líbilo se mi to. :) A jsem rád, že to Angie dala. Jen doufám, že teď nebude hekat při každém úderu.
Reagovat
Torn
Tak Halepka hekala letos třeba taky jen párkrát. :D
Reagovat
sprchon
Ta toho letos asi moc nenahekala. Angie vždycky hekala jen v dlouhých výměnách nebo třeba když už toho měla dost (po dvou hodinách boje ve třetím setu), ale dneska to bylo fakt skoro při každém úderu.
Reagovat
peggy
Marii,moc preji postup a aby pokracovala jen vitezne.Take by ji jiz nikdo nemnel pripominat jeji prohresek byl I u Ceske tenistky.Tak do noveho roku zdravi a vse dobre.
Reagovat
FulnekUltras
Taky tak - zdraví ze všeho nejvíc. A jak to teď vidíš s biatlonem, Marie? ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist