Halepová je pro změnu pravidel. Serena měla být v Indian Wells nasazenou jedničkou, řekla Rumunka

14. 3. 2018, 10:21
Aktuality 50
Simona Halepová si stejně jako většina tenisového světa nenechala ujít souboj třetího kola na turnaji v Indian Wells, v němž se střetly tenisové ikony Venus a Serena Williamsovy. Rumunka, která momentálně kraluje žebříčku WTA, označila mladší ze sester Williamsových za nejlepší hráčku a dle jejího názoru se měla šestatřicetiletá Američanka vrátit na pozici světové jedničky a nemuset využívat chráněný žebříček.
Profily hráčů

Simona Halepová včera odehrála na turnaji WTA Premier Mandatory v Indian Wells osmifinálový duel a potvrdila roli favoritky. Den předtím se zašla podívat na souboj sester Williamsových. Aktuální světová jednička ale nezavítala na centrální dvorec jen proto, aby zabila čas. Rumunka se chce od svých starších kolegyň stále učit a čerpá od nich inspiraci.

"Vždy se na jejich zápasy ráda dívám. Líbí se mi jejich zápal pro hru a to, že v tak pokročilém tenisovém věku pořád hrajou, Serena dokonce po porodu. Pro tenis jsou obě velkým přínosem. Ještě se od nich mám co učit. Když je šance, vždycky se na ně zajdu ráda podívat," uvedla Halepová.

Halepová má s oběma sestrami zápornou vzájemnou bilanci. S Venus prohrála tři ze čtyř zápasů, Serenu dokázala porazit v devíti duelech jen jednou. I proto označuje druhou jmenovanou za nejlepší hráčku. "Sice jsem teď světovou jedničkou já, ale právě jsem nejlepší hráčku viděla. Obdivuju obě sestry, ale Serena je nejlepší," řekla Rumunka.

V obdivování majitelky rekordních 23 grandslamových trofejí pokračovala. "Hodně jsem o účasti Sereny v Indian Wells přemýšlela. Mluvila jsem o tom i s trenérem, který souhlasil. Serena měla být v Indian Wells nasazenou jedničkou, protože po Australian Open odešla jako světová jednička. Měla by se v žebříčku automaticky vrátit na pozici světové jedničky. To je můj názor," uvedla Halepová.

Své svěřenkyni dal na sociálních sítích za pravdu její kouč Darren Cahill, který v konverzaci s bývalou americkou tenistkou Chris Evertovou napsal, že hráčky po porodu by neměly začínat od nuly jako například Serena, jež od loňského triumfu na Australian Open nehrála a ztratila tak veškeré body. Třeba se WTA nad možnou změnou pravidel zamyslí.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

50
Přidat komentář
Nola
rozumna uvaha :D, ziadna TOP hracka nepotrebuje Serenu nalosovat do uvodneho kola na turnaji - cierneho Petra si uz dostala na USO, niektore s nou dokazu prehrat uz v satni, aj, ked hra tuzku....
Reagovat
Frick
Pravda, pravda. Má to sloužit nejen jako ochrana těch, co ty body ztratily, ale ZEJMÉNA ochrana těch, co jsou nasazeny a mají mít právo mít do úvodních kol snažší soupeřky.

Simona byla na US Open v zásadě potrestána za doping Marie.
Reagovat
tommr
Halepová se zjevně snaží napodobovat Nadala nejen po herní stránce ale i blbejma nápadama a docela se jí to daří. Takováhle píčovina by snad ale nenapadla ani Nadala ... :(
Reagovat
VlS
Sice bych to nevyjádřil tak expresivně, ale máš pravdu.
Reagovat
janek_da
já bych to spíš zařadil mezi romantické příspěvky
Reagovat
dunphy
Tyjo, to nespecifikované mentální onemocnění se u tebe hafo rychle rozvíjí. Nebo už jsi kvůli němu podstoupil lobotomii a proto se nejsi schopen normálně vyjadřovat?
Reagovat
tommr
zajímalo by mě v jakým prostředí se pohybuješ když tě ty moje nikterak silný výrazy tak vykolejily, že jsi vzteky jako nepříčetnej? Ale vlastně to ani slyšet nechci a jsem rád, že je mezi náma dostatečně bezpečná vzdálenost ... :)
Reagovat
blixa
Já teda čtu v dunphových slovech velký údiv, vztek ani v nejmenším ....
Reagovat
tommr
vrána k vráně sedá ...
Reagovat
blixa
Tak já nevím, no ... to se mám jako urazit nebo co ? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ó, nejchytřejší,
ó, nejbystřejší,
ó, nejjasnější, tommře,
hoď zase nějaké moudro :-)
Reagovat
blixa
Jen ho nechte, nebo přestane tommrovat a jsme v háji ... ;-)
Reagovat
tommr
a vrchní přicmrndávač aby u toho nechyběl ...
Reagovat
smazaný uživatel
A stupidní obdivovatel slackera kontruje :-)
Reagovat
tommr
obdivovatel slackera rozhodně nejsem, ale v tvým případě se trefil do černýho ty ubožáčku ...
Reagovat
EllNino
jaj tommre, kdybys aspoň měl pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
stupiďáčku...
Reagovat
smazaný uživatel
Halepová je No I. "bez důvěry", zatím vlastně nic nevyhrála. Po Paříži a Wimbledonu bude už v demisi. Má teď plno bodů, může zapojovat v mozku centra, které ještě nikdy nepoužila a tak žvaní. Je to jako když Bartoš udělá ministrem rockera a ten tomu tak podlehne, že hlásá neuskutečnitelné reformy, které prostě tak být nemohou. Serena ani takové věci nemá zapotřebí a pochybuju, že by takovou "protekci" vůbec chtěla.
Reagovat
Jabadu
Serena je bez debaty legenda. Nevěřím, že se jí podaří nějak výrazněji zhubnout. A ta hmotnost pro ni bude čím dál víc limitující. Měla by se na to vykašlat.
Reagovat
blixa
Šlupku má furt dobrou, ale je to takové tančící slůně. Celkový dojem je spíše legrační.
Reagovat
Jabadu
Ale "panovnice" má větší! Protože je vyšší a má větší páku.
:-)
Reagovat
Kozoroh
Nejenže je tento nápad kravina, ale zavání mi i kultem osobnosti (óóó Serena Veliká se vrací!). Pokud se Serena dokáže vrátit na TOP úroveň, podobné berličky stejně potřebovat nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Kim Clijsters to zvladla v poho
Reagovat
VlS
Kim měla o spooooustu kil míň
Reagovat
Mayo
Simona má velkolepe napady.
Reagovat
smazaný uživatel
mozno je tehotna,ale ja som to nebol
Reagovat
VlS
Až tak velkolepé nápady, aby s tebou otěhotněla zas nemá
Reagovat
Kytka
Tohle mně přijde jako kravina. Když si např. připomenu tu současnou mužskou marodku tak jak by s nimi po těch jejich návratech a odchodech zpět na marodku šibovali. To by byl v žebříčku pěkný binec. U žen chyběla jen Serena tak by to problém sice nebyl. Ale stát se to, co je teď u mužů tak se v tom už nikdy nikdo nevyzná. Myslím, že chráněný žebříček na několik startů plně stačí. Stejně takové hráčky povětšinou dostanou divokou kartu.
Reagovat
a.magerova
No u chlapů bych TO zavedla samozřejmě taky... jsi těhotný, odrodils, tak máš nárok na benefity v podobě nasazování na turnajích.... je třeba podpořit porodnost hlavně v rodinách, které finančně nestrádají.... ;-)
Reagovat
janek_da
normálně bych dal dotaci 500 bodů za dítě u dvojčat 700
Reagovat
majkl005
a za adoptování cikánské a nebo uprchlické rodiny bych dal doživotní rentu 10 000 ročně
Reagovat
majkl005
bodů samozřejmě :)
Reagovat
Kytka
To není od věci. Předloni, když na USO nehrál Federer, i náš Tom a další a i Azarenka - byl jak u Azarenky tak Rogera uveden jako důvod omluvy pregnancy - těhotenství :)))))))
Reagovat
Paseka
Po narození dítěte se má věnovat rodině a výchově a né ještě lítat po kurtu !!!! Neví, kdy skončit. Ale ona tam bude lítat ještě v padesáti.
Reagovat
janek_da
jak bude pořád nejlépe končit v qf, sf tak se na to vy...
Reagovat
Mayo
Dúfam, že bude hrať do 50-tky
Reagovat
Krisboy
Já taky, to bude sranda.
Reagovat
Kytka
No co. Do kdy hrála Martina Navrátilová?
Reagovat
Krisboy
Navrátilová hrála asi do sedmdesáti, to je pravda. Ale jenom debl a ještě snad jenom mix...?
Reagovat
George_Renel
A mně to zase připadne jako kravina, protože si živě dokážu představit, že za rok dva by to samé někteří chtěli třeba po nemocech a je mi jasné, že nesoudným fanouškům by se pak líbilo, kdyby tomu tak bylo třeba i po dopingovém trestu.
Jak by k tomu totiž přišly ty, které se mateřství vzdaly nebo jej odložily? Je to přece jejich volba - sport nebo mateřství. (A to mám maminky z celého srdce rád a nesmírně si jich vážím, což jsem zde nejednou psal, že dítě je více než nějaký GS)
Podle mě bohatě stačí chráněný ranking a divoké karty.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako já si myslím, že tohle není od věci.

Porod je přirozený jev, není to zranění, nebo nemoc. Když otěhotní světová jednička, tak je blbost jí brát všechny body a shodit jí někde na 300 místo žebříčku. Maria dostala stopku za doping a Serena de facto trpí stejně jako za porod dítěte. Za mě to je kravina.

Při oznámení těhotenství bych hráčce nechal např. určitý procentuální počet bodů po celou dobu, než se vrátí na kurty a ochranu, že do návratu nespadne o více, než 20 míst od svého původního umístění.
Reagovat
smazaný uživatel
Trestat ženy za to, že zplodí potomka mi přijde na hlavu. Ještě když je to v životě ženy nejvyšší biologický cíl už tísice let.
Reagovat
janek_da
Porod je nemoc
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_klasifikace_nemoc%C3%AD
MKN-10
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle asi nemá cenu komentovat.
Reagovat
janek_da
nemá :)
Reagovat
janek_da
Až dneska jsem konečně zprovoznil zvukovku zničenou řevem Sabalenky. Naštěstí se jednalo jenom o sw chybu. Vývojáři asi s takovým řevem nepočítali, stejně jako kdysi s tím, že bude mít set víc než 50 gemů.
Reagovat
chacha
A nebo by třeba mohla získat post světové jedničky za zásluhy například na dvacet let. Ostatní hráčky by potom usilovaly o post světové dvojky ještě patnáct let po jejím odchodu do důchodu. Byla by to taková pocta legendě.
Reagovat
Karlicka
Podle mě měla Halep na mysli nasazení v turnaji, ne že by měla být světovou jedničkou na žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
do psí prdele, raději už nehul :-) jednalo by se max. o pár týdnů, ne o 20 let, zase děláš z mravence dogu!
Reagovat
janek_da
tos mi připomněl dočasný pobyt vojsk, ale asi nevíš o co se jedná
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist