Halepová ještě není fit a Rumunkám ve Fed Cupu nepomůže

6. 2. 2018, 14:44
Aktuality 22
Simona Halepová stále nedoléčila zranění kotníku, které si přivodila v prvním kole Australian Open, a proto nepomůže Rumunkám v domácím víkendovém utkání druhé Světové skupiny Fed Cupu proti Kanadě. Světovou dvojku nahradí 86. hráčka světa Ana Bogdanová.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová vstoupila do letošní sezony naprosto skvěle. V Shenzhenu získala svůj 16. kariérní titul a do Melbourne Parku přijela neporažená. V dějišti Australian Open začala vítězstvím nad domácí Destanee Aiavaovou, proti níž si ale ve druhém setu zvrtla kotník a její účast v dalších zápasech byla nejistá.

Šestadvacetiletá Rumunka však vše překonala a nakonec se probojovala až do svého třetího grandslamového finále. Ani v něm ovšem na premiérový grandslamový vavřín nedosáhla, když nestačila na Caroline Wozniackou.

Po téměř tříhodinovém vyčerpávajícím finále skončila kvůli dehydrataci v nemocnici a vinou stále nedoléčeného levého kotníku přišla o halový podnik WTA v Petrohradu. Nyní se musela omluvit i z Fed Cupu. V rumunské Kluži bude své krajanky podporovat pouze z lavičky.

"Celý minulý týden jsem rehabilitovala a snažila se kotník doléčit. Bohužel se mi to nepovedlo včas," smutnila Halepová. "Je mi líto, že nemohu za Rumunsko nastoupit. Fed Cup je pro mě totiž hodně důležitý. Do Kluže každopádně pojedu a budu holkám držet palce alespoň z lavičky," dodala.

Rumunky tak o tomto víkendu v domácím utkání druhé Světové skupiny proti Kanadě nastoupí bez své největší opory, kterou v domácím výběru nahradí 86. hráčka světa Ana Bogdanová. Domácí hráčky budou přesto favoritkami. Spolehnout se mohou na účast Sorany Cirsteaové a Iriny Beguové.

Kanadský tým naopak postrádá Eugenii Bouchardovou a jeho jedničkou bude až 138. hráčka světa Carol Zhaová. Do dvouher by měla nastoupit ještě sedmnáctiletá Bianca Andreescuová.

Halepové navíc hrozí, že zmešká také turnaj WTA Premier 5 v Dauhá, jenž je na programu v příštím týdnu, a přijde o další možnost bojovat o návrat na post světové jedničky, který jí po vítězství v Melbourne sebrala Dánka Wozniacká. Více informací se rumunská jednička dozví po dalších vyšetřeních.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
Fandina
Pamatuji, jak Simona uklidňovala rozjitřenou atmosféru při FEDu, když se tam Nastase choval nevhodně. Tenkrát si mě získala.
Reagovat
FulnekUltras
Ilie byl zcela v pohodě - zato britským sufražetkám tekly nervy.
Reagovat
Fandina
Kdyby byl v pohodě, tak se nebude tak rozčilovat. Ty jsi totální mimoň.
Reagovat
FulnekUltras
Mimo tam byl hlavně umpire - a pak už jen samé logické reakce.
Reagovat
Fandina
Už ti někdo někdy řekl, že jsi trapný? Jsi a hodně.
Reagovat
FulnekUltras
Odkaz na kompletní nesestříhaný záznam tady byl nejmíň dvakrát a snad to bude ještě na yt k dispozici.
Reagovat
Fandina
Podle tebe tam nebyl žádný konflikt, všechno bylo v pořádku a nic se nedělo. Ale ono se dělo. Hádali se tam. A někdo přitom vypadal jak poděs.

Jsi fakt trapný, jak pořád vnucuješ svoje názory. Navíc úplně mimo.
Reagovat
FulnekUltras
Nic nevnucuju - každý si může najít a nerušeně zhlédnout.
Reagovat
Fandina
Já to viděla a proto jsem napsal, co jsem napsala. Hádali se tam a Simona se mi líbila, jak uklidňovala situaci.
Reagovat
Fandina
napsala
Reagovat
FulnekUltras
Simona se mi líbí pořád.
Reagovat
Fandina
Pro mě je to normální tenistka, jako ostatní. Ale tam se mi líbilo, že ve vyhrocené situaci se ujala mikrofonu, došlo ke zklidnění a pokračovalo se dál.
Reagovat
Fandina
Nebo bez mikrofonu, už přesně nevím, ale něco tam říkala a zklidnila situaci.
Reagovat
FulnekUltras
to naše momentální jednička doma takový respekt zdaleka nemá
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy tohle. Nemůžeš vědět, jak by se kdo v takové situaci zachoval.
Reagovat
Fandina
Ani, jak by reagoval dav.
Reagovat
EllNino
to, že říká tenistkám včetě Anne Keothavong "dě*ky' a nehrající kapitánku trapně svádí při tiskové konferenci, je v pohodě? ... ale jo, tobě vlastně nevadilo, že Vandeweghe nappadla Baos slovy 'You fu*king bitch', takže že se vůbec divím :D
Reagovat
FulnekUltras
na prdelku mi nesahej ;)
Reagovat
FulnekUltras
je logická, normální a z morálního hlediska zcela nenapadnutelná. Na semifinále už bude rozhodně ok.
Reagovat
Fandina
Každá absence je normální, pokud se k ní člověk rozhodne a to kdykoli.

Někdy mi ale připadá, že tvoje narážky nejsou normální.
Reagovat
EllNino
a Angie, Jule, Elina? Na to se díváš jak?
Reagovat
FulnekUltras
německo a ukrajina jsou už pár let v rozkladu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist