Halepová končí na raketě Čepelové, dohrála i loňská finalistka Bouchardová

30. 6. 2015, 19:12
Aktuality 36
WIMBLEDON - Na první větší překvapení se ve Wimbledonu čekalo do večera druhého hracího dne. Během několika desítek minut v Londýně dohrála loňská finalistka Eugenie Bouchardová i světová trojka a loňská semifinalistka Simona Halepová, když obě nestačily na hráčky druhé světové stovky.
Simona Halepová

O zatím největší překvapení Wimbledonu se postarala Slovenka Jana Čepelová. V 1. kole dnes porazila třetí nasazenou hráčku a loňskou semifinalistku turnaje Simonu Halepovou z Rumunska 5-7 6-4 6-3.

Až 106. hráčka světa Čepelová loni na US Open uhrála proti Halepové jen tři hry, ale tentokrát dokázala zápas otočit a vyhrát po dvou hodinách a 14 minutách. "Jsem šťastná a je to nádherný pocit," řekla BBC poté, co si vychutnala ovace publika. "Simona je skvělá hráčka, ale dnes to byl můj den," doplnila Čepelová. 

Hráčka, která ve Wimbledonu došla v letech 2012 a 2013 do 3. kola, už loni ukázala, že je schopna zaskočit favoritku. Na turnaji v Charlestonnu šokovala vyřazením světové jedničky Sereny Williamsové z USA. "Wimbledon je lepší turnaj, ale porazit Serenu je z říše snů. Tohle vítězství řadím hned za to," řekla dvaadvacetiletá Čepelová. 

Halepová, jež minulý týden vyměnila trenéra, po skvělém začátku sezony neprožívá nejlepší období. Poté, co na French Open vypadla ve druhém kole a neobhájila loňské finále, přijde třiadvacetiletá Rumunka o velkou porci bodů i po Wimbledonu.

Ve velice špatné sezoně pokračuje Kanaďanka Eugenie Bouchardová. Zatímco vloni ve Wimblendonu nestačila až ve finále na Petru Kvitovou, letos prohrála i kvůli nataženým břišním svalům už v 1. kole s Ying-Ying Duan z Číny, až 117. hráčkou světového pořadí. V tomto roce už Bouchardová prohrála poosmé svůj první zápas v turnaji.


"Teď to bylo jiné než předtím, ale nechtěla jsem se z Wimbledonu odhlašovat, i když asi nebylo nejchytřejší rozhodnutí hrát," řekla aktuálně světová dvanáctka, jež po turnaji vypadne z Top 20. "Jsem z posledních měsíců zklamaná, bylo to stresující, ale musím se koukat dopředu."

• WIMBLEDON 2015 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 14.455.000 eur
úterní výsledky žen (30. 06. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Čepelová (SR) - Halepová (3-Rum.) 5:7, 6:4, 6:3
Wozniacká (5-Dán.) - Saisai Zheng (Čína) 7:5, 6:0
Makarovová (8-Rus.) - Vickeryová (USA) 6:2, 6:4
Kerberová (10-Něm.) - Witthöftová (Něm.) 6:0, 6:0
Ying-Ying Duan (Čína) - Bouchardová (12-Kan.) 7:6 (7:3), 6:4
Bacsinszká (15-Švýc.) - Görgesová (Něm.) 6:2, 7:5
Svitolinová (17-Ukr.) - Doiová (Jap.) 3:6, 6:3, 6:2
Lisická (18-Něm.) - Gajdošová (Austr.) 7:5, 6:4
Muguruzaová (20-Šp.) - Lepchenková (USA) 6:4, 6:1
Cornetová (25-Fr.) - Konjuhová (Chorv.) 6:2, 6:2
Kuzněcovová (26-Rus.) - Siegemundová (Něm.) 6:3, 6:4
Jankovičová (28-Srb.) - Vesninová (Rus.) 6:4, 3:6, 10:8
Watsonová (Brit.) - Garciaová (32-Fr.) 1:6, 6:3, 8:6

Dellacquaová (Austr.) - Paszeková (Rak.) 6:2, 6:2

Naraová (Jap.) - Linetteová (Pol.) 3:6, 6:3, 4:3 skreč L.
Pavljučenkovová (Rus.) - Barthelová (Něm.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 6:2
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Švedovová (Kaz.) 7:5, 6:7 (5:7), 7:5
Rodinová (Rus.) - Robsonová (Brit.) 6:4, 6:4
Niculescuová (Rum.) - Puigová (Portor.) 5:7, 6:3, 6:1

Giorgiová (31-It.) - Pereiraová (Braz.) 7:6 (7:4), 6:3

Govorcovová (Běl.) - Mituová (Rum.) 6:1, 6:1
Mariaová (Něm.) - Jovanovská (Srb.) 7:6 (7:2), 7:5
McHaleová (USA) - Larssonová (Švéd.) 6:3, 6:2
Solerová (Šp.) - Karatančevová (Bulh.) 2:6, 6:2, 7:5
Arruabarrenaová (Šp.) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:2
Rybáriková (SR) - Knappová (It.) 7:6 (8:6), 3:0 skreč K.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
marekv
Psal jsem už před týdnem: do mrtvol se nekope.
Reagovat
smazaný uživatel
a postúpila aj Magda. Síce priamo nevyhrala kvôli skreču Knappovej, ale mala to dobre rozohrané a verím, že by duel dotiahla do úspešného konca. Máme 3 baby v 2.kole Hantuchová, Rybáriková a Čepelová. Pe sk tenis je to fajn. Žiaľ, tenisová základňa je mizerná, treba sa však tešiť z každého čo i len malého úspechu. Škoda, že Dominika hneď v 1. kole hrala s Danielou, mohlo byť o jednu viac. Žreb však bol krutý. Tak, baby pome.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako od Simony jsem to fakt nečekal; nutno podotknout, že po zhlédnutí highlightů nechápu, jakto že je Čepelová 106. To byla místy hra z ranku TOP10.
Reagovat
smazaný uživatel
Janka byla na začátku roku kolem 50. místa. V Austrálii odstoupila, měla zápal plic. Pár týdnů nehrála. Návrat je pomalejší, ale určitě má na to, aby se dostala i do Top 50. Serenu loni neporazila náhodou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no, tak náhodou... to bych byl opatrnej... kdokoli porazí Serenu je trochu náhoďák (Simona z pozice druhé hráčky žebříčku kdysi prohlásila, že nelze přemýšlet o tom být první, když Serena hraje)
Reagovat
FulnekUltras
Snad nemá nějaký psychoblok v intencích Seleš-syndromu. To bych jí teda vůbec nepřál...
Reagovat
smazaný uživatel
Protože jí nějaký jouza vyhrožoval přes internet? To snad proboha ne, podobného "internetového hrdinu" má snad každá hráčka..
Reagovat
FulnekUltras
Ono už to asi bylo v trochu reálnějším stadiu, když se od Stuttgartu začaly víc aktivovat turnajové ochranky.
Reagovat
smazaný uživatel
Že speciálně Němci po zkušenostech se Selešovou nechtějí nic podcenit chápu, ale jde o to, jestli to opravdu bylo až tak dramatické. Pokud vím, tak nikoho konkrétního nechytli a ani mi není známo, že by Simona na dalších turnajích byla pod zvýšenou ochranou..
Reagovat
FulnekUltras
Fakt je, že zhruba od té doby jakoby Simona ztratila tah na branku.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda.
Reagovat
Frick
Co ten oběšený bratranec?
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo už někdy v březnu kolem amerických turnajů, pokud se pamatuju. A mám pocit, že šlo o vzdáleného příbuzného.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska mám bohužel negativní bilanci... Caro podle očekávání postoupila, i když v 1. setu to nebyla žádná sláva. U Monči Puig naopak ten 1. set dával naději, ale nakonec z toho byla další prohra, která ještě prohloubila výsledkovou krizi. :( Katka byla spíš mírnou favoritkou, ale přesto jsem věřil, že postoupí. Bohužel, už ten pád v 1. setu nevěstil nic dobrého a přestože Katka bojovala, tak nakonec byla Denisa o něco lepší. Nedá se nic dělat, snad bude Katka zdravotně v pořádku a zvedne si náladu v deblu s Belindou...

Ten dnešní nepříliš povedený den mi aspoň vyvážila Sabine, na kterou jsem měl vsazeno a pomohla mi vyhrát nějakou tu pětku... :)

BTW: Když už jsme u toho sázení, tak jeden kluk vsadil 6 korun a vyhrál 69 380! Jeho poslední událostí na tiketu bylo celkové vítězství Švédska na Euru U-21 ve fotbale, které trefil v kurzu 20:1! Ten se musel po těch penaltách ve finále asi hodně radovat... :)
https://www.tipsport.cz/clanek/8073-honda1000-policil-na-70-litru-uz-zbyva-jen-svedsko
Reagovat
smazaný uživatel
Mě Halep sejmula ticket, z 10 zápasů jedinej kterej nevyšel.
Reagovat
kada.tom
to na*ere ...
Reagovat
misa
http://i.imgur.com/SHWw6Gq.gif
Reagovat
EllNino
:D
Reagovat
kada.tom
dostý dobrý :-)
:-D
Reagovat
blixa
:D :D Chuděrka, kdyby nebyla tak totálně splachovací tak by mi jí snad i bylo líto ;-)
Reagovat
Chrenda
No musím přiznat, že volný pád namyšlené Kanaďanky mně hřeje na duši. Přesně dle rčení "Pýcha předchází pád". Teď je z ní ošklivá zmoklá slepice co nic neumí. Jsem zvědavý, jestli se z toho vůbec dokáže vzpamatovat.
Reagovat
tommr
ošklivá rozhodně není ... :)
Reagovat
Chrenda
No je to taková divná krása. Když se na pořádně zadíváš tak je taková hranatá s tlustým krkem. Mně teda nijak zvlášť nebere. Jsou tam mnohem hezčí holky na okruhu.
Reagovat
blixa
Ošklivá není, ale ten šmrnc tomu chybí ...
Reagovat
rosm
jezisi slovaci, uklidnete hormony, stejne vypadne cepel v dalsim kole... o hantuch ani nemluve
Reagovat
rosm
jezisi slovaci, uklidnete hormony, stejne vypadne cepel v dalsim kole... o hantuch ani nemluve
Reagovat
smazaný uživatel
se mé odhady z loňska vyplnily. Po velké slávě a vychvalování médii většinou přijde sešup. Teď je to u Halep a Bouchard. I naše Petra si tím prošla....
Reagovat
smazaný uživatel
No Simona si bodově slušně nahrabala na jaře a v Race by po Wimbledonu neměla být horší než čtvrtá, čili v jejím případě se o sešupu zatím moc mluvit nedá, ale uvidíme, co bude dál. Evža, to je jiná písnička, ta kromě čtvrtfinále AO letos uhrála velký kulový, na TM může zapomenout a bude hodně ráda, pokud se na konci sezony udrží alespoň ve třetí desítce.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě ale nešlo o žebříček, ale o výkony.
Reagovat
smazaný uživatel
A výkony měla Simona v první třetině sezony naprosto excelentní. Na antuce a na trávě se jí už tolik nedařilo, ale jestli jde o nějaký sešup nebo jenom o chvilkové zaváhání, to se ukáže v následujících měsících. A výkony Genie řešit nemusíme, ty jsou letos tragické.
Reagovat
smazaný uživatel
No, beru to optikou pochopitelně GS a očekávaných výslefků dle médií. AO stejný výsledek , GS 2. kolo, Wimbledon 1. kolo. Toť vše. Tlak je neúprosný. Od Petry se také čekalo, že začne vyhrávat GS jak na běžícím pásu.
Reagovat
smazaný uživatel
Halep se zvedne, jen je otázka kdy. Bouchard - to bude složitější. Problém s hlavou bude asi čím dál tím horší. Podle mě by měla v první řadě vyhodit Sumyka a zkusit restart od základů. Jinak to dno, od kterého by se konečně odrazila, může hledat hodně dlouho. Podle mě je tak 50% pravděpodobnost, že do roka sekne s tenisem úplně.
Reagovat
Frick
Nemyslim si. Možná kdyby k tomu měla nějakej chronickej zdr. problém jako měla Nicole s ramenem.
Reagovat
smazaný uživatel
Totální psychické vyčerpání je srovnatelné s bolavým ramenem. Možná horší..
Reagovat
Mayo
Janka je veľká tenistka, darmo.
Reagovat
smazaný uživatel
Obe kočky sú úplne mimo. Genie, Genie!!zas prehra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist