Halepová na Turnaj mistryň kvůli zádům nepojede, do Singapuru poletí Bertensová

18. 10. 2018, 09:50
Aktuality 50
Simona Halepová přijde o letošní Turnaj mistryň. Světovou jedničku stále trápí vyhřezlá ploténka. I tak ale sedmadvacetiletá Rumunka zakončí druhým rokem po sobě sezonu na tenisovém trůnu. Do Singapuru se díky odhlášení Halepové dostala v pořadí devátá Kiki Bertensová, kterou čeká na závěrečném vrcholu sezony singlová premiéra.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová si zranění přivodila při jednom z tréninků na konci září před startem prestižního turnaje ve Wuhanu. Tam hned v úvodním zápase podlehla Slovence Cibulkové a v Pekingu po prohrané úvodní sadě vzdala Tunisance Jabeurové.

Světová jednička se měla v tomto týdnu představit na halové akci v Moskvě. V ruském hlavním městě však k utkání nenastoupila a už předem avizovala, že pokud v Moskvě hrát nebude, nejspíše vynechá i Turnaj mistryň.

"Po diskusích s mým týmem a lékaři jsem se rozhodla z Turnaje mistryň odhlásit. Chtěla jsem letošní fantastickou sezonu zakončit co nejlépe, ale moje záda stále nejsou v pořádku a kdybych hrála, mohla bych své zdraví ohrozit dlouhodobě," informala Halepová své fanoušky na sociálních sítích.

"Mrzí mě, že o pátý a zároveň poslední ročník v Singapuru přijdu," litovala, že se do Singapuru, kde se Turnaj mistryň letos koná naposledy, nepodívá. Od příštího roku bude závěrečný vrchol sezony hostit až do roku 2028 čínský Shenzhen.

"Rozhodnutí to bylo těžké, ale určitě je správné. Příští rok udělám vše pro to, abych na Turnaji mistryň nechyběla. Singapur je výjimečné město a určitě bude opět svědkem fantastického tenisu," uvedla Rumunka.

S přípravou na příští sezonu začne nejdříve v listopadu. "Potřebuju tři nebo čtyři týdny klidu a rehabilitace, pak by měla být záda v pořádku. Takže mám dost času se dát dohromady a potrénovat na příští rok."

Sedmadvacetiletá rodačka z rumunské Constanty prožila svůj nejlepší rok. Letošní sezonu zahájila triumfem v Shenzhenu, poté došla do finále Australian Open, ale kýženého premiérového grandslamového vavřínu se dočkala až na French Open. Přemožitelku nenašla také v Montréalu a ještě dvakrát si zahrála finále (Řím a Cincinnati). I přes neúčast v Singapuru zakončí druhým rokem po sobě sezonu coby světová jednička.

Letenku do Singapuru díky absenci Halepové obdržela devátá v letošní race Kiki Bertensová. Nizozemka bojovala o poslední postupové místo v tomto týdnu v Moskvě s Karolínou Plíškovou, ale stejně jako česká hráčka vypadla po prvním zápase a musela čekat, zda se některá z jistých účastnic neodhlásí. Na Turnaji mistryň bude mít nizozemský tenis zastoupení ve dvouhře poprvé od roku 1997 (Brenda Schultzová-McCarthyová).

"Letošní sezona je skvělá a zakončit ji na Turnaji mistryň je paráda," radovala se Bertensová, jež si loni v Singapuru zahrála deblové finále. "Na Singapur mám krásné vzpomínky z loňska. Těším se, až si před úžasným publikem zase zahraju," dodala.

Závěrečný vrchol sezony začne už v neděli a představí se na něm rekordní počet sedmi českých zástupkyň. Ve dvouhře budou bojovat Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou a hned pět Češek se kvalifikovalo ve čtyřhře - ryze české páry Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Andrea Sestini Hlaváčková, Barbora Strýcová a ještě Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou, která se narodila v Brně a má české kořeny.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
EllNino
To bude super semifinále a moc se na ně těším, obě holky v dobré formě, mohlo by to být i předčasné finále :) ...

Dneska jsem neviděl ani jeden z těchto zápasů, ale zítřejší semi si rozhodně nenechám ujít :)
Reagovat
dadaft
jo jo
Reagovat
dadaft
Věra byla brejk dole, ale uhrála 3 gemy v řadě a bere set.
Technicky vedený zápas s velkým množstvím spinu z obou stran.
Reagovat
dadaft
Parádní zápas plný zajímavých výměn.
Reagovat
dadaft
Jde se do třetího a je to otevřené.

((( davaj Vera )))
Reagovat
tommr
já bych řek, že od stavu 5:5 ve druhým setu začíná mít Sevastova jasně navrch ...
Reagovat
tommr
a Sevastova zápas opět otočila. Je to už její třetí tříseták v Moskvě ...
Dnešní výhra jí posunula na místo první náhradnice pro TM před Sabalenku. Ještě jí ale může předstihnout Kasatkina pokud by v Moskvě získala titul ...
Reagovat
tommr
odstoupením ještě před TM překvapila. Zřejmě jí konečně došlo, že ty peníze jí nestojí za pošramocenou pověst ...

Spolu s Bertensovou se může radovat i Ostapenko, která má díky odstoupení Halepový jistou účast na Elite Trophy ...

Bojovat se ted bude už jen o místo první náhradnice na TM. Zatím ho drží Sabalenka, ale připravit jí o něj můžou Sevastova a Kasatkina ...
Reagovat
Nola
zase si neprekvapil.... miesto ospravedlnenia riesis posramotenu povest, Gogiska aspon uznala, ze jej krivdila
Reagovat
tommr
za co bych se měl ospravedlňovat? Za to, že jsem si myslel, že Halepka pojede na TM za každou cenu? Nebyl jsem v tom sám a Halepka si za to může jen a jen sama. Kdyby nehrála v Číně se zraněním kvůli prachům a necpala se za každou cenu do Moskvy tak by jí nikdo z nečestných úmyslů nepodezíral ...
Reagovat
Blondie
Ty fakt nemůžeš uznat, že jsi z nenávisti plácnul blbost? Víš, jak ta holka musí být nešťastná, že skoro celou sezónu jede jako namydlený blesk a pak přijde o její vyvrcholení, které je navíc dobře zaplacené? A ty plácáš něco o pověsti...

Moc oceňuji Simoninu zodpovědnost ke svému zdraví a je mi strašně líto, že nejede :(
Reagovat
tommr
o jaký nenávisti to mluvíš? Halepce sice nefandím, ale to neznamená, že jí nenávidím. Zřejmě sama patříš mezi fanoušky co znají jen dvě krajní polohy - bud nekritickej obdiv nebo bezmeznou nenávist ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr nepřekvapil.
Reagovat
tommr
a trapnej přicmrndávač Triatlet taky ne ...
Reagovat
EllNino
stačilo říct "Simono, promin" :) ...
Reagovat
tommr
jj ona si to tady určitě čte a odstoupila jen kvůli tomu, že jsem jí podezíral, že na TM bude hrát za každou cenu ...
Reagovat
EllNino
jde o tvou pověst, tommre, ne o mou :D
Reagovat
tommr
no právě. Musím dbát na svou pověst největšího záporáka na TF ...
Reagovat
blixa
Nooooo ... seš sice dost dobrej, ale nemáš šanci ! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Těší mě, že si notuješ se slackerem. Oba jste ubožáci, kteří tenisu (a sportu celkově) nerozumí. Spojuje vás nenávist, negativismus. Užijte si to.
Reagovat
tommr
tak od tebe to sedí. Víš proč se ti říká přicmrndáváč? Protože jsi zákeřnej sráč, kterej útočí zezadu a přidává se k útokům na druhý kdykoli se naskytne příležitost ...
Reagovat
EllNino
no, přicmrndávač mu říká ta vše partička, ty, slacker a com, takže žádný "o tobě se říká" ale "o tobě říkáme" :D
Reagovat
tommr
na čem jedeš? Já a kámoš slackera?
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, samozvaný a nejchytřejší komentátore.
Tommrovy rétoricky i myšlenkově vyspělé komentáře potěší každého fanouška tenisu/ sportu.
Reagovat
tommr
a to mělo bejt jako vtipný? To je slabota i na tvůj velmi nízkej standard ...
Reagovat
Kytka
Má pořád charakter, křivdila jsem jí.
Reagovat
slacker
prekvapila
Reagovat
dadaft
no Anettko, to se moc nepovedlo, aspoň tajbrejk to měl být,,,,,,,,, ale Jabeur hraje opravdu slušně...
Reagovat
dadaft
už nebyla síla ani vůle zápas otočit, navíc Jabeur hraje fakt v poho.
Reagovat
George_Renel
Tak to už musí být hodně vážné.
a v tom případě nechápu proč to již před pár týdny neřešila radikálně, aby se vše do začátku nové sezóny zhojilo a stihla se trochu slušně připravit.
Jinak záda a kolena je dosti typické chronické zranění úporných obranářů.
Reagovat
Nola
? Fedex mal problemy s chrbtom, s kolenom, Wawrinka s kolenom, to nejak nesedi na upornych obranarov.....
jasne narazas na Rafu a Murrayho, ale zdravotne problemy nie su az tak zavisle od herneho stylu, dolezita je aj dedicnost a stavba tela
Simona mala zdravotne problemy skoro celu karieru, vynechavala turnaje ako na beziacom pase, patri k mensim tenistkam, tak nemoze hrat stylom Pliskovej, ktora si vytvori tlak servisom.....tu sa preferuje styl bum-bum, winner, out, out, winner, ale tenis nie je iba o mlateni do lopticky
Reagovat
Davor1
+1
Reagovat
com
-1
Reagovat
skott
především záda jsou problémem snad všech tenistů bez rozdílu, podávat musí každý. Hned vedle je článek o Berdychovi, namátkou se dají jmenovat Golovin, Safina, Kournikova které kvůli problémům se zády končily kariéru. Nikdo z nich není urputný obranář/ka.
Stejné se dá ale víceméně říct o kolenech, jen tam se to dá částečně kompenzovat výběrem povrchů, ať při tréninku nebo turnajích.
Reagovat
George_Renel
Ale v jakém tenisovém věku????
Kolik má Simona? Kdy měli problémy tebou jmenovaní?
Reagovat
Nola
skott je tu najvacsi tenisovy odbornik, ty to asi nebudes....
Reagovat
George_Renel
Já o sobě jako o tenisovém odborníkovi taky nehovořím. Jen předkládám jiná fakta....
Reagovat
EllNino
Safina zhruba ve stejném věku, Golovin v daleko mladším, je to hodně individuální
Reagovat
Nenela
To bylo reci, jak si pojede jen pro penize.... Moc nechapu, proc tohle spousta lidi pise, kdyz zrovna tito lide (mam na mysli top hrace) uz maji vydelano dost a penize pro ne uz nejsou hlavni motivaci.
Reagovat
smazaný uživatel
tak preco hraju Rafa s Nolem bezvyznamnu exhibiciu u Saudov, ked nie pre peniaze? Koli prestizi urcite nie.
Reagovat
Nenela
Nadal, Federer, Djokovic maji penez, ze nevi, co s nimi. Exhibice byvaji casto na nejakou charitu nebo jinou dobrou vec. Treba to tak je i u Saudu? Nebo to proste pred x lety slibili, protoze je tam Saudove chteji mit, tak prijedou. Treba Nadala a Federera je exhibice bavi? Muzou si uzit jinak, nez ostre zapasy.
Proc treba hraje Nole na exhibice Stepanka? Protoze ho ma rad, ne proto, ze by za to dostal hodne penez.
Treba je tam spousta jinych duvodu, nez penize.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je to pre charitu a nemozes porovnavat rozlucku hraca a byvaleho trenera so Saudmi. :) Je to show off pre diktatorov, ktori vrazdia novinarov a utlacaju zeny, ale tak asi platia dobre. Top hracom ide o peniaze. Fedex prestupil do Uniqlo pre peniaze, Rafa si otvoril tenisovu skolu pre hornych desattisic, Halep prestupila ku Nike koli peniazom, atd.

https://www.theguardian.com/sport/blog/2018/oct/17/nadal-and-djokovic-need-to-break-silence-over-saudi-exhibition
Reagovat
Fransoas
Máte naprostou pravdu.Názor od několika přispěvovatelů,že by tam jela pro startovné ,tak o tomto jsem pochyboval hned zpočátku.Ve Vašem komentáři je to celkem jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
asi som jej krivdila :)
Reagovat
dunphy
Škoda. Ale velmi sympatické, že si tam nakonec nejela pro peníze a body za prohru, což jsem, musím upřímně přiznat, očekával. Jsem hodně rád, že si Kiki v Singapuru zahraje - za tak skvělou sezónu si to moc zaslouží.
Reagovat
ttopi
Tak zakončí rok jako jednička, nemá cenu riskovat. Spíš se tu spekulovalo o tom, že turnaj v Moskvě byl taky jen kalkul a že dobře věděla, že nenastoupí...
Reagovat
PetaM
Velký krok. Simona má koule. Klobouček.
Reagovat
Blondie
Tak hlavně že tady na ni někteří (EHM EHM...) plivali, jak určitě bude startovat pro prachy a zabere ostatním místo. Bude alespoň částečná omluva a sebereflexe? :D
Reagovat
aligo
Jsem rád že se k tomu postavila zodpovědně a neletěla si tam pro peníze... :)
Reagovat
turista
To zranění je totiž natolik závažné, že kdyby to neléčila tak by si koledovala o konec tenisové kariéry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist