Halepová prolétla do osmifinále, čeká ji Stephensová

31. 5. 2014, 13:01
Aktuality 3
FRENCH OPEN ŽENY - Simona Halepová bez problémů zvládla utkání třetího kola s Marií-Teresou Torróovou-Florovou. Čtvrtá nasazená Rumunka Španělku porazila hladce za hodinu a šest minut 6-3 6-0 a postoupila tak poprvé v kariéře do osmifinále French Open. V něm se utká s patnáctou nasazenou Američankou Sloane Stephensovou, která ve třetím kole vyřadila Rusku Makarovovou.
Simona Halepová

Simona Halepová je sice už čtvrtou hráčkou světa a Roland Garros před šesti lety vyhrála jako juniorka, mezi ženami se jí však na pařížské antuce zatím nedařilo. Jejím dosavadním maximem bylo pouze druhé kolo, které si v Paříži zahrála v roce 2011.

Dvaadvacetiletá Rumunka před třemi týdny hrála své dosud největší finále na podniku WTA Premier Mandatory v Madridu, pár dní na to však odstoupila kvůli zranění břišních svalů z Říma. Nyní se však zdát být připravená rvát se o nejlepší grandslamový výsledek, kterým je čtvrtfinále z letošního Melbourne.

Po vyřazení prvních třech nasazených hráček Sereny Williamsové, Číňanky Na Li a Polky Agnieszky Radwaňské je Halepová nyní nejvýše postavenou hráčkou celého turnaje.

K dosažení další čtvrtfinálové účasti na grandslamovém turnaji už jí chybí jen jediné vítězství. V dnešním utkání třetího kola totiž jasně přehrála Španělku Marii-Teresu Torróovou-Florovou hladce za hodinu a šest minut 6-3 6-0 a postoupila poprvé v kariéře do osmifinále French Open.

"Dneska jsem hrála skvěle, věřila jsem si a věděla jsem, že můžu hrát dobře," řekla Rumunka na pozápasové konferenci. "Miluju tento grandslam, miluju tohle místo, fanoušky a tu atmosféru tady. Není lehké vypořádat se s tím tlakem, který na mě teď jako na nejvýše nasazenou působí, ale nemyslím na to, nechci si to moc připouštět."

"V dalším kole budu hrát se Sloane, se kterou jsem hrála minulý rok dva zápasy a oba jsem prohrála. Je to dobrá hráčka, ale já jsem teď lépe připravená a mám motivaci se jí pomstít," ukončila Halepová s výhledem na další zápas.

V osmifinále čeká světovou čtyřku Američanka Sloane Stephensová. Patnáctá nasazená hráčka dnes ve třetím kole porazila bez ztráty setu Rusku Jekatěrinu Makarovovou.

Stephensová hrála osmifinále v Paříži již v minulých dvou letech, ani jednou však zatím do čtvrtfinále Roland Garros nepostoupila.

Do čtvrtého kola dnes ve Francii postoupily také světová sedmička Jelena Jankovičová a loňská semifinalistka a předloňská finalistka Sara Erraniová. Srbka si ve třetím kole poradila hladce s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, kterou porazila 6-1 6-2, Italka deklasovala Izraelku Julii Glushkovou 6-0 6-1.

Němka Andrea Petkovicová se na postup do osmifinále French Open hodně nadřela. V zápase třetího kola porazila domácí Kristinu Mladenovicovou až po 2 hodinách a 22 minutách 6-4 4-6 6-4. Ve čtvrtém kole bude hrát s Nizozemkou Kiki Bertensovou, jež dnes porazila 6-2 6-1 Španělku Silvii Solerovou.

Výsledky - French Open - ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (23-ČR) - Ivanovičová (11-Srb.) 6:3, 6:3
Kuzněcovová (27-Rus.) - Kvitová (6-ČR) 6:7 (3:7), 6:1, 9:7
Halepová (4-Rum.) - Torróová (Šp.) 6:3, 6:0
Stephensová (15-USA) - Makarovová (22-Rus.) 6:3, 6:4
Jankovičová (6-Srb.) - Cirsteaová (26-Rum.) 6:1, 6:2
Erraniová (10-It.) - Glušková (Izr.) 6:0, 6:1
Bertensová (Niz.) - Solerová (Špa.) 6:2, 6:1
Petkovičová (28-Něm.) - Mladenovicová (Fra.) 6:4, 4:6, 6:4
Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Kalašnikovová, Piterová (Gruz./Pol.) 7:6 (7:2), 6:4
Hradecká, Krajiceková (ČR/Niz.) - Dateová-Krummová, Záhlavová-Strýcová (Jap./ČR) 6:3, 3:6, 6:3

Komentáře

3
Přidat komentář
Grape
Simona tu hraje opravdu parádně a má velkou šanci na skvělý výsledek. V dalším kole Sloane - ta je zde taky ve formě, ale Simona je lepší hráčkou (zvlášť na antuce), tak věřím, že to zvládne. :-)
Reagovat
spaniel
Jede paradne zatim, zadny ztraceny set, v průměru vyhrává sety 6:2. Jen tak dal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám ze Simči radost, hlavně už proto, jak je pořád podceňovaná některými místními odborníky na tenis. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist