Halepová se po dopingových peripetiích vrátí na kurty už v Miami, dostala divokou kartu

7. 3., 21:09
Aktuality 17
Bývalá světová jednička Simona Halepová jen pár dní po výrazném zkrácení trestu za doping obdržela divokou kartu na prestižní turnaj WTA 1000 v Miami, který na Floridě startuje za necelé dva týdny. Dvaatřicetiletá Rumunka hrála naposledy 29. září 2022, než dostala čtyřletý distanc, který tento týden Arbitrážní sportovní soud zkrátil na 9 měsíců.
Profily hráčů
Simona Halepová (© Profimedia)

Halepová měla od pozitivního testu na US Open zastavenou činnost původně na čtyři roky. V úterý jí však sportovní soud CAS v Lausanne distanc zkrátil na devět měsíců, takže dvojnásobná grandslamová šampionka už si ho dávno odpykala.

"Jsem nadšená, že vám můžu oznámit, že se za dva týdny na Miami Open vrátím na okruh. Děkuji pořadatelům, že mi dali tuhle příležitost, a nemůžu se dočkat, až budu zpátky na kurtu," napsala Halepová. Turnaj v Miami začne 19. března.

Sportovní soud CAS uznal její argument, že pozitivní test na látku roxadustat, stimulující tvorbu hemoglobinu a červených krvinek, zavinil kontaminovaný doplněk stravy. Na okruhu WTA Halepová vyhrála 24 turnajů, grandslamové tituly vybojovala na Roland Garros 2018 a ve Wimbledonu o rok později.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Kandinsky1
Kolik že smí dostat tenistka v sezoně maximum WC ?
Reagovat
TSP
Ať už dostane či nedostane další WC, nebude mít návrat rozhodně jednoduchý, navíc bude i z dopingového hlediska velmi sledovanou osobou. Tudíž se bude muset spolehnout jen na vlastní schopnosti. K tomu věk, tělesné opotřebení a vypadnutí z herního rytmu, rostoucí konkurence (nové a nové hráčky na okruhu-pochopitelně mladší a též minimálně stejně silně a možná i více motivované) atd. Bude muset poměrně rychle dělat výsledky a hlavně body, neboť bude WC ubývat až nebudou žádné a začít znovu od ITF turnajů, to už nedokáže téměř žádná tenistka tohoto věku. Návrat Šarapovové je toho přesným obrazem (moc a hlavně dlouhodobě to nefungovalo) a pochybuji, že by k ní měli organizátoři turnajů podobný sentimentální (resp. jen reklamní) přístup jako k Venuši W. Třeba se stane zázrak a Simona se vrátí alespoň do první dvacítky, ale moc v to nevěřím, řada historickým příkladů říká, že comebacky se konají jen málokdy.
Reagovat
Nola
LOL, tu je tolko moralistov..... ked vlani dostavala Strycova WC nikto ani nemukol..... ci ona by si nezasluzila dozivotny zakaz udelovania WC?

Ked vlastneho pochybenie nevidis, ale cudzieho by si najradsej utopil v lyzicke vody
Reagovat
tommr
nevím o tom že by Bára někdy dopovala?
Reagovat
Mony
Měla trest min.pul roku
Reagovat
Kandinsky1
Reagovat
Alien
Super. Moc se na Simonu těšíme, bez ní to nebylo jaksi ono!
Reagovat
annah
Tak zase přibude na okruhu další hekání, až se budou tribuny otřásat.
Reagovat
bardunek666
No tys nám chyběla...
Reagovat
Otmar
Tak jo, potravinový doplněk byl kontaminován lékem na anémii. Asi to ti Kanaďani dělají na jedné lince, nebo co. Neumím si představit, jak k tomu došlo. Ti tři arbitři jistě ano, ze čtyř let je devět měsíců a vy volové si myslete, co jen chcete. Kola výroby se točí dál!
Reagovat
misa
Stimulant tvorby hemoglobinu přesně sedí ke hře, kterou roky předváděla na kurtu. Za odměnu jí teď budou cpát WC na každém velkém turnaji.
Reagovat
farr
Zavedl bych jednoduché pravidlo: potrestané tenistky za doping doživotní zákaz udělování WC. Naprostý výsměch a plivnutí do tváře poctivých hráček třeba nižší výkonnosti co dřou neustále v kvalifikacích a nikdy WC nedostanou protože ty místa zabírají přesně tyhle pseudohvězný feťáci.
Reagovat
George_Renel
Reagovat
misa
Doperka
Reagovat
misa
Stejně sypala celou kariéru
Reagovat
Nola
LOL, jeden lexaurin to spravi
Reagovat
misa
Musel jsem se nejdříve podívat, co to ten lexaurin je... To víš, v prášcích se nevyznám tak, jako některé tenistky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist