Halepová se v Petrohradu dočkala druhé letošní výhry

1. 2. 2017, 12:20
Aktuality 13
WTA PETROHRAD - Simona Halepová se na turnaji WTA Premier v Petrohradu dočkala druhé letošní výhry. Ve druhém kole porazila v kvalitním zápase 6-4 7-6 Anu Konjuhovou z Chorvatska a postoupila do čtvrtfinále. V něm čeká světovou čtyřku vítězka ruského derby Natalia Vichljancevová.
Simona Halepová

Simona Halepová se letos zatím výsledkově i zdravotně trápila. Rumunku sužovalo zranění kolene. V Shenzhenu vyhrála jediný zápas a na Australian Open vypadla už v prvním kole.

Vypadá to, že světová čtyřka je znovu fit. V dnešní náročné a zejména kvalitní bitvě přehrála nebezpečnou Anu Konjuhovou. Devatenáctiletá Chorvatka měla oproti své soupeřce výhodu v tom, že už kurty v Petrohradu jednou okusila, když v prvním kole ve třech setech porazila Monicu Niculescuovou.

Statistiky zápasu
Halepová - Konjuhová
3 esa 3
2 dvojchyby 5
60% 1. podání do kurtu 63%
67% úsp. po 1. podání 76%
62% úsp. po 2. podání 16%
23 vítězné míče 34
15 nevynucené chyby 30
4/12 brejkboly 3/5
čas 1:37

V úvodu první sady se nedařilo hráčkám udržet servis. Úvodní dějství nakonec ve svůj prospěch získala až v samotné koncovce Halepová. Nasazená jednička prorazila podání Konjuhové čistou hrou a šla do vedení.

V sadě číslo dvě měla chvíli navrh Chorvatka. Náskok 3-1 však promarnila a v závěru setu čelila čtyřem mečbolům. Všechny hrozby ale parádním servisem zlikvidovala a vynutila si tie-break. Ve zkrácené hře však měla jasně navrch Rumunka.

I když Halepová musela do tie-breaku, měla dnešní duel celou dobu pod kontrolou. Zatímco turnajová jednička získávala téměř stejnou porci bodů po 1. i 2. podání, statistiky Konjuhové hovoří úplně jinak. Po prvním servisu Chorvatka excelovala (76%), ale po tom druhém vyhrála jen 5 ze 32 výměn.

"Byl to hodně těžký zápas. Soupeřka hrála agresivně a jsem moc ráda že po Australian Open, kde jsem vypadla v prvním kole, opět vítězím. Cítím se fit a jsem připravená," řekla Halepová.

"Obě hráčky znám. Proti Kasatkinové jsem jednou hrála. V Petrohradu si to moc užívám a doufám, že zase vyhraju," uvedla před čtvrtfinálovým utkáním, v němž vyzve Natalii Vichljancevovou.

Talentovaná Ruska vyřadila osmou nasazenou Darju Kasatkinovou a poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. S Halepovou se již jednou utkala. Před dvěma roky s ní v Shenzhenu jednoznačně prohrála.

Mezi nejlepších osm postoupila i Julia Putincevová, která oplatila loňskou porážku ze Cincinnati německé tenistce Annice Beckové. Kazaška vyhrála suverénně a po více než půl roce si zahraje čtvrtfinále. V boji o semifinále vyzve domácí nasazenou trojku Světlanu Kuzněcovovou.

Souboj deblových partnerek zvládla lépe Jelena Vesninová. Pátá nasazená povolila své kamarádce Jekatěrině Makarovové pouhé čtyři gamy. O postup do čtvrtfinále si Vesninová zahraje s Alizé Cornetovou. Na Francouzku nestačila celkem pětkrát, jen dvakrát odešla jako vítězka.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 776.000 dolarů
středeční výsledky (1. 2. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Halepová (1-Rum.) - Konjuhová (Chorv.) 6-4 7-6(2)
Kuzněcovová (3-Rus.) - Gavrilovová (Austr.) 6-1 6-3
Putincevová (Kaz.) - Becková (Něm.) 6-4 6-0
Vichljancevová (Rus.) - Kasatkinová (8-Rus.) 7-6(4) 6-2
Dvouhra - 1. kolo
Vesninová (5-Rus.) - Makarovová (Rus.) 6-3 6-1
Čtyřhra - 1. kolo
Beguová/Niculescuová (Rum.) - Kunčíková/Mertensová (ČR/Belg.) 6-1 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
Krisboy
Už druhá výhra? Wow, tak to je válec!
Reagovat
smazaný uživatel
Currently coached by childhood coach Evgeniy Drozhin...Grew up wanting to play tennis, begged parents to take her to the courts and loved practicing as a child...Hobbies include learning languages, reading, and studying...Currently trains at the Mouratoglou Tennis Academy...Describes gamestyle as fast and aggressive...Favorite player growing up was Roger Federer...Father Konstantin is a businessman, mother Elena is a housewife, older bother Dmitriy is an architect, younger brother Alexander is a student...Favorite tournament is Wimbledon, favorite surface is grass...

Hlavne ty posledni slova jsou pro mne dost zasadni;)))
Reagovat
VlS
Hlavně má dobrý fyzický parametry, vysoká holka.
Reagovat
EllNino
krkolomné jméno :D ... ale hodně dobrý bekhend :)
Reagovat
dadaft
a taky při rozhovoru vypadala jako sympatická hodná holka.
Reagovat
horska.kraslice
V létě 2015 Vichljanceva porazila Nicole, to jsem si tehdy říkala, jestlipak z té týnejdžerky něco bude. A vida, od té doby stále stoupá žebříčkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Co dobry BH...
....Natalie, etericka postava s peknou technikou a eterickym krokovani...
nektere udery az poeticke,
...no to vis...Rusko, to je take poeticky stav mysli;)
V kazdem pripade...
Kudryjas... Neobycejny pohled! Ta krasa! Duse se raduje.
snad se ta Natalie nekde neskazi a dal bude tenisove kvest...eh...

Doufam ze Simonu nejen prekvapi, ale i levou-pravou prehraje!;)
Reagovat
EllNino
Je to taková víla :) A bude asi hodná ... ale to Dasha je taky, navíc jsou stejný ročník :) A obě hodně šikovné ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jen budu doufat, ze nebude nasledovat vyznam, z ktereho je asi tvoreno jeji prijmeni...
kolisani, chveni, viklani...;)
Reagovat
FulnekUltras
Vichljancevová - v pohodě... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mas to spatne;)

Vichľjanceva
Reagovat
tommr
už zase vypadá nebezpečně z čehož teda moc velkou radost nemám. Pokud by totiž v Petrohradu došla až do finále předstihne v žebříčku Karolínu Plíškovou, která tento týden nikde nehraje. Doufám proto, že jí zastaví bud ve čtvrtfinále Kasatkina nebo v semifinále Venus Williams(Vinci). Moc velký naděje si ale nedělám ... :(
Reagovat
EllNino
tak Kasatkina určitě ne ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist