Halepová si v Bruselu zahraje proti Radwaňské o první titul

26. 5. 2012, 10:22
Aktuality 21
WTA BRUSEL - Dvacetiletá Rumunka Simona Halepová v belgickém Bruselu postoupila potřetí v kariéře do finále, zatím však nejcennějšího. V generálce na Roland Garros, které před čtyřmi lety jako juniorka vyhrála, bude v sobotu usilovat proti světové trojce Agnieszce Radwaňské o premiérový titul.
Simona Halepová

Simona Halepová si už v letech 2010 a 2011 zahrála ve finále na antuce v marockém Fesu, o titul ji však připravily Iveta Benešová a Alberta Briantiová. Letos v Maroku vypadla v semifinále, ale ani v této sezoně teprve dvacetiletá Rumunka bez finálové účasti nezůstane.

Simona HalepováJuniorské vítězce French Open z roku 2008 se tento týden daří v Bruselu, kde už vlastně dosáhla svého nejlepšího výsledku mezi ženami, neboť turnaj spadá do prestižnější kategorie WTA Premier. V Belgii vyřadila bývalou světovou jedničku Jankovičovou, nasazenou čtyřku Cibulkovou, smetla krajanku Niculescuovou a v pátečním semifinále si po setech 6-4 6-3 poradila se Švédkou Sofií Arvidssonovou.

"Jsem nadšená, protože mě čeká první finále WTA Premier," radovala se Halepová, jež zápas ukončila ziskem pěti gamů v řadě. Od stavu 3-4 v prvním setu jsem začala věřit, že bych mohla vyhrát. Dnes dost foukalo a můj bekhend nefungoval tak, jako v předchozím zápase, ale celkově jsem hrála dobře. Můj trenér mi poradil, ať si věřím, soustředím se na každý bod a hraju jen svou hru. A vyšlo to."



V boji o premiérový titul však Halepovou čeká nejvýše nasazená Agnieszka Radwaňská, kterou letos dokázaly porazit pouze světovoá jednička Victoria Azarenková (šestkrát) a Petra Cetkovská. "Proti Radwaňské to bude těžký zápas, ale budu se snažit si to užít. Loni jsme už spolu hráli v Austrálii a já byla před zápasem hodně nervózní. Teď se budu snažit hrát lépe," uvedla rodačka z z rumunské Constanty, jež na loňském Australian Open s Polkou uhrála jen tři hry.

Radwaňská si v semifinále poradila po velkém boji s Kaiou Kanepiovou, kterou zdolala po takřka dvou hodinách 7-6 6-3 a ani ve čtvrtém vzájemném souboji tak s Estonkou neztratila set. V Bruselu od toho ale nebyla vůbec daleko, jenže Kanepiová v první sadě neudržela vedení 5-1 a v tie-breaku pak ještě neproměnila dva setboly. Ve druhém dějství se pak Polka dostala i ze stavu 0-2.

"Kaia začala velmi dobře, já udělala pár chyb a najednou to bylo 1-5. Je to vždy těžké se z toho vrátit zpět, ona dnes navíc velmi dobře podávala a bylo těžké její servis překonat. Ale na tomto povrchu se můžete do zápasu vrátit snadněji a tušila, že by se to mohla stát," komentovala Radwaňská svůj obrat.

Radwaňská tak letos na turnajích WTA vyhrála celkem už 35 zápasů, čímž se vyrovnala výkonu nejlepší hráčky světa Victorie Azarenkové. Právě s Běloruskou letos vypadla na šesti z devíti turnajů, z jednoho Polka odstoupila a dva vyhrála. V Bruselu Radwaňská útočí na jubilejní 10. titul, ve finále našla přemožitelku pouze dvakrát. "Udělám vše proto, abych zítra získala další titul."

- WTA PREMIER BRUSEL -
(Belgie, antuka, 637.000 dolarů)
páteční výsledky (25. 05. 2012)

Dvouhra - semifinál:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Kanepiová (8-Est.) 7-6(8) 6-3
Halepová (Rum.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Heather_Fedex
v brusselu se zrejme inspirovali madridskou modrou antukou ;)
Reagovat
Heather_Fedex
mne to letos pripada, jakoby se aga chtela zahrat na carol doufajic, ze ji to bude stacit k no.1... ale casy se zmenili. pokud radwa konecne neuhraje nejaky poradny vysledek na gs, tak se nemuze rovnat s absolutni elitou
Reagovat
dadaft
tak je to tady.
jsem zvědavý, jak to Simona pojme. ))
Reagovat
Heather_Fedex
pekny tenis od halep zatim...
Reagovat
Heather_Fedex
tak uz ne...
Reagovat
dadaft
rozhodně je ochotna tam vypustit duši... ))
Reagovat
Heather_Fedex
ten vitr jim to rozhodne neusnadnuje
Reagovat
Heather_Fedex
jakou smash ted simona posrala??!!!!
Reagovat
Heather_Fedex
na to, ze je to agnieszka, tak kupi az prilis moc chyb....opet nepotvrzeny brejk
Reagovat
Heather_Fedex
i radwa umi pokazit smash....
Reagovat
dadaft
přímo proti slunci
Reagovat
Heather_Fedex
presne jsem vedela, ze to takhle dopadne...ja to rikala, ty ostatne holky na to nemaji hlavu
Reagovat
Heather_Fedex
jeste nikdy jsem nevidela takovouhle statistiku u agy...
Reagovat
Heather_Fedex
ale stopbaly umi simona pekne, to musim uznat
Reagovat
dadaft
ona umí skoro všechno. škoda že nevyrostla o 10cm vyšší.
Reagovat
Heather_Fedex
i kdyz se simona jeste snazi, tak je ji to malo platne...proste agnieszka je ted na koni...v 1. sade se to lamalo, dokonce bych rekla, ze simona hrala krapet lepe, ale zase to radwe preslo...
Reagovat
Heather_Fedex
vidim to na kanarek
Reagovat
smazaný uživatel
... ty si tak ukecaný ........... únava nic?
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem kousek čtvrtfinále i semifinále... Simona je obrovská bojovnice. Asi nikdy to nebude tenistka, kterou obdivujou davy, ale vždycky to bude poctivá hráčka, která nikdy nic nevypustí. Moc jí to finále přeju, i když s Agou to bude hodně těžké... Většina lidí má Simonu spojenou spíš s tou operací, než s jejím tenisovým umem. Já věřím, že se to brzy otočí. Nakonec kvůli tomu tu operaci podstoupila, za což ji moc obdivuju.
Reagovat
smazaný uživatel
blbé je ale že narazí hned v 1.kole RG na českou tenistku (Petru Cetkovskou)tak snad tentokrát uděláš výjimku a budeš fandit Petře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V tom zápase favoritku nemám, protože Petra je mi taky hodně sympatická. :) Podobně jako v zápase Zakopalová - Tsurenko, ale tam bych asi víc přál Klárce, protože bojuje o účast na olympiádě. Pro Lesiu je úspěch i samotná hlavní soutěž.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist