Halepová si ve Washingtonu poradila se Stephensovou

1. 8. 2017, 22:24
Aktuality 3
WTA WASHINGTON - Nasazená jednička Rumunka Simona Halepová vstoupila do turnaje WTA International ve Washingtonu dvousetovou výhrou nad domácí Sloane Stephensovou, která se na kurty vrací po téměř roční pauze zaviněné operací levého chodidla. Ve druhém kole se světová dvojka utká s Kolumbijkou Marianou Duqueovou-Marinovou.
Simona Halepová

Simona Halepová byla letos už dvakrát jedinou výhru od posunu na post světové jedničky. Ve finále French Open ji od tenisového trůnu dělil jeden set, ve čtvrtfinále Wimbledonu dokonce pouhé dva míčky. Ani jednou však poslední krůček udělat nedokázala a do US Open Series tak vstupuje jako druhá hráčka světa. 

Letos přípravu na poslední grandslam sezony zahájila poprvé ve Washingtonu, kde jsou společně s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou jedinými hráčkami Top 30 a tudíž velkými favoritkami na finále.

První zápas na tvrdém povrchu od konce března Halepová odehrála dnes proti domácí Sloane Stephensové. Bývalé světové jedenáctce, která se před měsícem vrátila na kurty po téměř rok dlouhé pauze zaviněné zraněním levého kotníku, s nímž byla v lednu na operaci.

A v prvním setu měla Halepové s nerozehranou soupeřkou problémy. Neudržela výhodu brejku a za stavu 5-5 musela odvracet brejkbol. Byla však úspěšná a i když pak v dvanáctém gamu nevyužila dva setboly, zvládla tie-break. Druhé dějství už rumunská favoritka suverénně ovládla a zvítězila 7-6 6-0. 



Utkání nabídlo minimum vítězných úderů a spoustu nevynucených chyb. Na winnery Halepová prohrála 8-9, na zbytečně zkažené míče pak 23-48.

"První zápasy na turnaji nejsou nikdy snadné a Sloane není snadná soupeřka na začátek turnaje. Dnes bylo důležité, že jsem zvládla vyhrát první set. Ve druhém jsem už tolik nechybovala a mohu být spokojená s tím, jak jsem se zlepšila," komentovala Halepová, jež zvýšila vedení ve vzájemné bilanci na 4-2.

O postup do čtvrtfinále si šestadvacetiletá Rumunka zahraje s Kolumbijkou Marianou Duqueovou-Marinovou.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
Spojené státy, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (01. 08. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Halepová (1-Rum.) - Stephensová (USA) 7-6(3) 6-0
Makarovová (7-Rus.) - Loebová (USA) 7-6(4) 6-3
Tigová (Rum.) - Watsonová (Brit.) 7-6(4) 7-6(3)
Puigová (Portor.) - Chiricová (USA) 6-4 6-4

• Čtyřhra - 1. kolo •
Aojamaová/Voráčová (2-Jap./ČR) - Changová/Muellerová (USA) 4-6 6-1 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
se zjevně nehodlá smířit s rolí dvojky za Karolínou a ve Washingtonu zahájila stíhací jízdu. Pokud ve Washingtonu získá titul připíše si 280 bodů k dobru a sníží tak náskok Karolíny na pouhých 701 bodů. Volba Washingtonu místo Stanfordu byla od Halepový chytrým tahem, protože tam nemá s výjimkou Mladenovicový žádnou konkurenci a titul tak má skoro jistej ...
Halepová tím ještě víc zvýší tlak na Karolínu, kterou ted z hlediska psychiky čeká nejnáročnější období roku ...
Reagovat
bIbec
Simona původně chtěla hrát ve Stanfordu. Žádala o WC, ale pořadatelé už ji odmítli.
Reagovat
tommr
čet jsem diskusi na TF na tohle téma, ale na žádný jednoznačný fakta, že tomu tak bylo jsem tam nenarazil ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist