Halepová smetla Mertensovou, Wozniacká končí na raketě Kasatkinové

4. 6. 2018, 13:55
Aktuality 3
FRENCH OPEN - Simona Halepová v osmifinále French Open nezaváhala. Světová jednička a loňská finalistka povolila Elise Mertensové i ve druhém vzájemném duelu pouhé tři gamy. Vítězka letošního Australian Open Caroline Wozniacká letos ani potřetí nenašla recept na Darju Kasatkinovou.
Simona Halepová

Simona Halepová v prvním kole sice prohrála úvodní sadu proti Američance Alison Riskeové, nicméně od té doby vyhrála všech osm setů. V pořadí sedmý a osmý vítězný set si připsala v dnešním osmifinále proti Elise Mertensové.

Belgičance stejně jako letos na antuce v Madridu povolila pouhé tři gamy a za 59 minut hry zvítězila 6-2 6-1. Jediné zaváhání dopustila, když podávala na vítězství, tehdy poprvé v utkání přišla o servis. Následně však na returnu využila hned první mečbol.

O semifinále se utká s Angelique Kerberovou. Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka porazila 6-2 6-3 největší domácí naději a loňskou čtvrtfinalistku Caroline Garciaovou a vyrovnala své na pařížské maximum z roku 2012.

Sedmá nasazená Francouzka sice v druhém setu odvrátila čtyři mečboly, následně vzala soupeřce podání a snížila na 3-5, pak ale při vlastním servisu kapitulovala a zůstalo jen u náznaku k obratu.

Loučí se naopak světová dvojka Caroline Wozniacká. Vítězka letošního Australian Open letos ani potřetí nenašla recept na Darju Kasatkinovou, s níž prohrála 6-7(5) 3-6, a neobhájí loňské čtvrtfinále.

Dánská hvězda včera nedopodávala úvodní dějství a nakonec jej ztratila v tie-breaku. Za stavu 3-3 ve druhé sadě byl zápas kvůli tmě přerušen. V dnešní dohrávce Wozniacká neuhrála jediný game.

Kasatkinová díky dnešnímu vítězství vylepšila své grandslamové maximum z loňského US Open, kde postoupila do osmifinále. Ve svém premiérovém grandslamovém čtvrtfinále narazí na další grandslamovou šampionku Sloane Stephensovou. S poslední vítězkou US Open má vyrovnanou vzájemnou bilanci.

Šlágr dne se nakonec nekoná. Serena Williamsová se kvůli zranění před soubojem s Marií Šarapovovou odhlásila a poslala Rusku do čtvrtfinále.

V něm bude šampionka z let 2012 a 2014 Šarapovová čelit předloňské vítězce Garbiñe Muguruzaové,. Všechny tři vzájemné duely včetně toho pařížského před čtyřmi lety se španělskou sokyní vyhrála.

Třetí nasazená Muguruzaová letos v Paříži neztratila ještě ani set a v dnešním osmifinále na kurtu strávila dokonce jen pár minut. Její soupeřka Lesja Curenková totiž ve svém druhém grandslamovém osmifinále a prvním na pařížské antuce odehrála pouze dva gamy. Ukrajinská tenistka si na začátku utkání poranila levý bok a po lékařském ošetření mimo kurt za stavu 0-2 vzdala.

Mezi nejlepší osmičku již včera postoupily Julia Putincevová, přemožitelka poslední české zástupkyně ve dvouhře Barbory Strýcové, a Madison Keysová.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 39,197.000 eur
pondělní výsledky (4. 6. 2018)
• Dvouhra ženy - osmifinále •
Halepová (1-Rum.) - Mertensová (16-Belg.) 6-2 6-1
Kasatkinová (14-Rus.) - Wozniacká (2-Dán.) 7-6(5) 6-3
Muguruzaová (3-Šp.) - Curenková (Ukr.) 2-0 skreč C.
Kerberová (12-Něm.) - Garciaová (7-Fr.) 6-2 6-3
Šarapovová (28-Rus.) - S. Williamsová (USA) / bez boje
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
Proměnlivé počasí, odkládání zápasů, přesouvání na jiné kurty... takže vítězkka mnohdy potřebuje i kus štěstí, aby jí zápasy pěkně odsýpaly a mohla v nich předvádět svůj optimální výkon.

Haide Simona si Romania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ani za Garbine či Angie bych se nezlobil... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
i Mad nebo Darja to může být... ;-)
Reagovat
Ground_stroke
ja som na tom rovnako, to sú moje 3 favoritky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist