Halepová ve Wimbledonu vyhrála už 12. zápas v řadě, Rybakinová se stala první kazašskou semifinalistkou grandslamů

6. 7. 2022, 16:43
Aktuality 6
WIMBLEDON - Simona Halepová ve čtvrtfinále Wimbledonu přehrála Amandu Anisimovovou, už ve třetím souboji v řadě s ní neztratila set a svou neporazitelnost v All England Clubu prodloužila na 12 zápasů. Ve svém prvním semifinále na grandslamech od Australian Open 2020 se utká s Jelenou Rybakinovou, která se po skalpu Ajly Tomljanovicové stala první kazašskou semifinalistkou grandslamových turnajů.
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová loni kvůli zranění lýtka přišla o antukové French Open, celou travnatou část sezony i olympijské hry. Po třech letech se však do All England Clubu vrátila a znovu exceluje. Třicetiletá Rumunka zde v roce 2019 získala svůj druhý grandslamový titul, když v sedmi zápasech ztratila jediný set a ve finále zničila sedminásobnou šampionku Serenu Williamsovou.

Letos do rozhodující sady ještě nemusela, postupně si poradila s dvojnásobnou čtvrtfinalistkou Karolínou Muchovou, Kirsten Flipkensovou, kterou poslala do singlového tenisového důchodu, Magdalenou Frechovou, světovou čtyřkou Paulou Badosaovou a dnes s Amandou Anisimovovou, s níž už třetí souboj v řadě zvládla ve dvou setech.

Halepová až do stavu 6-2 5-1 dominovala a pro Anisimovovou se rýsoval další výprask. Bývalá světová jednička však poprvé zaváhala na podání a v desáté hře čelila sérii tří brejkbolů. Pěti body v řadě ale vývoj otočila, po hodině a pár minutách slavila vítězství 6-2 6-4 a i na své třetí letošní akci na trávě prošla do semifinále.

"Hraju tu svůj nejlepší tenis od chvíle, co jsem zde naposledy vyhrála. Získávám zpět sebedůvěru a v tuhle chvíli se cítím skvěle," řekla Halepová. "Oproti dřívějšku jsem jiný člověk. Jsem silnější a dokážu mnohem lépe kontrolovat emoce. Jsem zkušenější. Všechny zápasy jsou jiné než před třemi lety. Jsem ale stále sebejistější a návrat na kurty si užívám. Každý zápas jsem vždy o trochu lepší. Čelila jsem těžkým soupeřkám a každý den jsem dělala, co jsem měla," doplnila Rumunka.

Mezi nejlepší kvarteto na grandslamech se vítězka French Open 2018 dostala poprvé od předloňského Australian Open, celkově podeváté (5-3) a potřetí ve Wimbledonu (1-1). Ve čtvrtek bude útočit na své šesté grandslamové finále, první od tři roky starého triumfu ve Wimbledonu. Letos je v semifinále pošesté, více takových účastí má jen světová jednička Iga Šwiateková (8).

Její soupeřkou bude Jelena Rybakinová. Třiadvacetiletá ruská rodačka se zase trápí zdravotně letos a ani jedna z generálek se jí nepovedla, v Hertogenboschi (Shelby Rogersová) i Eastbourne (Lesja Curenková) vypadla už ve druhém kole.

Ve Wimbledonu však ožila, loňská osmifinalistka ve dvou setech porazila bývalou čtvrtfinalistku Coco Vandewegheovou, finalistku jedné z generálek Biancu Andreescuovou, Qinwen Zheng i Petru Martičovou a rozhodující sadu potřebovala až dnes proti čtvrtfinalistce předchozího ročníku Ajle Tomljanovicové.

Chorvatskou rodačku reprezentující Austrálii zdolala 4-6 6-2 6-3 a stala se první kazašskou semifinalistkou grandslamových podniků. Ve svém prvním semifinále na majorech se pokusí s Halepovou srovnat vzájemnou bilanci na 2-2.

Druhý souboj o finále obstarají Ons Džabúrová s Tatjanou Mariaovou.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 40.350.000 liber
středeční výsledky (6. 7. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Halepová (16-Rum.) - Anisimovová (20-USA) 6-2 6-4
Rybakinová (17-Kaz.) - Tomljanovicová (Austr.) 4-6 6-2 6-3
• Dvouhra juniorek - 3. kolo •
Bartůňková (3-ČR) - Nijkampová (Niz.) 6-1 6-3
Klimovičová (16-ČR) - Naefová (2-Švýc.) 6-2 1-6 6-3
• Čtyřhra juniorek - 2. kolo •
Bartůňková/Naefová (1-ČR/Švýc.) - Jamrichová/Lincerová (SR/Pol.) 4-6 6-3 1-:4
Tomajková/Vargová (8-ČR/SR) - Fontenelová/Svendsenová (Švýc./Dán.) 3-6 6-4 10-6
Klimovičová/Šalková (ČR) - Peyreová/Slamaová (Arg./USA) 3-6 7-5 15-13
Klugmanová/Oluwadareová (Brit.) - Štruplová/Macaveiová (ČR/USA) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
com
Fandit budu
1) Marii smile
2) Rybakine smile
3) Halepce smile
Jabeur nikoli
Reagovat
Liverpool22
Ano smile finále Rybka:Maria by mi nevadilo, ale co se týče atraktivity by bylo lepší finále Rybka:Žába
Reagovat
svetova.dvojka
Rybakinová je Ruska jak podle jména tak podle vzhledu, má pouze občanství Kazachstánu, ale je to etnická Ruska, tudíž jakto že hraje ?
Reagovat
elsky
A jak to, že si myslíte, že těmi kecy tady Ukrajincům nějak pomůžete? Zkuste pro ně udělat něco opravdového, sbalte se a jeďte jim pomáhat tam nebo jim pošlete svoje úspory.
Reagovat
lars
hraje, protoze je tenistka a nepracuje pro armadu :)
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist