Halepová zůstane jedničkou i po Wimbledonu

4. 7. 2018, 21:59
Aktuality 1
Simona Halepová má už nyní jistotu, že zůstane i po Wimbledonu světovou jedničkou. Rumunku mohly v čele žebříčku vystřídat Dánka Wozniacká či Američanka Sloane Stephensová, obě však v All England Clubu již vypadly.
Simona Halepová

Největší šanci vrátit se do čela žebříčku WTA měla ve Wimbledonu aktuálně druhá Caroline Wozniacká. Dánka minulý týden ovládla přípravný travnatý turnaj v Eastbourne, čímž si připsala již svůj 29. kariérní titul, v All England Clubu ale překvapivě dohrála již ve druhém kole. V něm dnes Dánka nestačila na Rusku Jekatěrinu Makarovovou, s níž padla 4-6 6-1 5-7 i přesto, že v rozhodujícím třetím setu vedla už 5-1 a v devátém gamu nevyužila čtyři mečboly.

To čtvrtá hráčka světa Sloane Stephensová, jež se za určitých okolností mohla také po Wimbledonu vyšplhat do čela žebříčku, vypadla na londýnské trávě už ve svém prvním zápase, v němž v pondělí nestačila na Chorvatku Donnu Vekičovou.

Dánka Wozniacká se mohla vrátit na post číslo jedna v případě, že by se probojovala do finále, Stephensová k tomu potřebovala vyhrát titul, přičemž Halepová by musela vypadnout v prvním kole a Wozniacká před finále.

Žádná jiná tenistka nemůže prvenství Halepové ve Wimbledonu ohrozit a Rumunka tak v průběhu prestižního grandslamu prodlouží své kralování už na 36 z posledních čtyřiceti týdnů. Obhájkyně titulu Španělka Muguruzaová se první příčku nevrátí ani v případě, že by se jí v Londýně podařilo obhájit titul.

 

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist