Halepovou v Bruselu kanár nepoložil, Rumunka vyřadila Cibulkovou

25. 5. 2012, 08:19
Aktuality 17
WTA BRUSEL - Ani ve čtvrtek se turnaj WTA Premier v Bruselu neobešel bez překvapení. Postarala se o něj nadějná Rumunku Simona Halepová, která vyřadila Slovenku Dominiku Cibulkovou . Té k postupu do semifinále nepomohla ani hladce vyhraná první sada.
Simona Halepová

Turnaj v Bruselu spadá do kategorie Premier a týden před French Open neměl vůbec špatné obsazení. Představit se mělo celkem šest hráček z Top 20, jenže ještě před startem soutěže se odhlásila Němka Kerberová a Italka Vinciová a ani na kurtech se favoritkám příliš nedaří; 1. kolo bylo konečnou pro bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou, svůj úvodní zápas ve 2. kole nezvládla ani sedmá tenistka světa Marion Bartoliová a ve čtvrtfinále se s turnajem rozloučila také nasazená čtyřka Dominika Cibulková.

Slovenská tenistka přitom začala utkání proti Simoně Halepové parádně a rumunské soupeřce v úvodní sadě nadělila kanára. Jenže juniorská vítězka French Open z roku 2008 se nevzdala a utkání přerušené dešťovou přeháňkou nakonec otočila a vyhrála 0-6 6-4 6-3.

O své třetí finále na okruhu WTA a první mimo antuku v marockém Fesu se dvacetiletá Halepová, jež se v Belgii postarala i o vyřazení Jankovičové, utká se Sofií Arvidssonovou. Švédská tenistka si ve čtvrtfinále poradila s přemožitelkou Francouzky Bartoliové Polkou Urszulou Radwaňskou.

Švédská jednička v zápase ztratila oba své úvodní gamy na servisu a prohrávala 0-3. Silovou hrou a dobrým podáním ale otočila ještě vývoj prvního setu a vyhrála 7-5 6-4. 

"V minulosti jsem s ní už hrála, tak jsem její hru trochu znala," komentovala Arvidssonová. "Ona i její sestra jsou velmi inteligentní, jsou jiné než ostatní hráčky. Proti nim se nedostanete do rytmu - jeden míč je příliš dlouhý, druhý zase krátký a chodit umí i na síť. Nikdy nepřijde stejný míček," dodala osmadvacetiletá Seveřenka, jež je v semifinále turnaje WTA Premier poprvé. Celkově bude hrát o své páté finále, dosud získala dva tituly a oba v hale v Memphisu.

Čest favoritek v Bruselu bez problémů zachraňuje světová trojka Agnieszka Radwaňská. Polka, která před týdnem v Římě překvapivě vypadla už ve 2. kole s Cetkovskou a po Azarenkové tak našla svou teprve druhou letošní přemožitelku, se do zápasového tempa a herní pohody dostává hladkými výhrami. Po Ukrajince Curenkové smetla i domácí osmnáctiletou naději Alison van Uytvanckovou, jež hrála poprvé v kariéře ve čtvrtfinále turnaje WTA.

O třetí letošní finále se Radwaňská utká s Kaiou Kanepiovou, se kterou ve třech vzájemných zápasech neztratila ani set. Estonka ve čtvrtfinále ztratila jen čtyři gamy s Bulharkou Cvetanou Piroňkovovou, když od stavu 3-3 v prvním setu utkání ovládla.

"Byl todocela zajímavý zápas - ona (Piroňkovová) měla své šance a bylo to mnohem těžší, než to podle výsledku vypadá. Ale hrála jsem agresivně a v důležitých chvílích jsem nechybovala," řekla Kanepiová a před zápasem s favorizovanou Radwaňskou dodala. "Na antuce jsem vyrůstala, vždy na ní hraju moc ráda. Máte čas si vypracovat útok a to se mi líbí. V minulosti jsem už s Agnieszkou několikrát hrála a vím, že je to velmi dobrá hráčka. Jen chci hrát dobře a využít své šance, když nějaké přijdou."

- WTA PREMIER BRUSEL -
(Belgie, antuka, 637.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (24. 05. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-2 6-1
Halepová (Rum.) - Cibulková (4-SR) 0-6 6-4 6-3
Kanepiová (8-Est.) - Pironkovová (Bulh.) 6-3 6-1
Arvidssonová (Švéd.) - U. Radwaňská (Pol.) 7-5 6-4

Semifinálové dvojice: A. Radwaňská - Kanepiová, Halepová - Arvidssonová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Heather_Fedex
neni se cemu divit...kaia je to same co domca...2 krat podava na vitezstvi v setu a 2 krat to posere. to je to, co zdobi ty vrcholove hracky: v pravy moment zahrajou ty prave udery... aga muze byt zitra ve finale v naprostem klidu, ani sofia, ani simona nemaji na to, predevdim hlavou, porazit agu
Reagovat
dadaft
první tři gemy od Simči paráda. byla ostrá jako břitva. bravo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si tak zezky povídáš ............. no prostě umíš ........ a opravdu Tě to baví? Vzácný jedinec.
Reagovat
smazaný uživatel
a jé ...........
Reagovat
Heather_Fedex
aga se zkamaradila s paskou...to taky na psychice kaie neprida
Reagovat
Heather_Fedex
kdyz vedes 5:1 a pak das v tiebreaku 2 dvojchyby v rade, tak proti agniezce nemuzes uspet!
Reagovat
dadaft
snad se Kaia ještě kousne. sama ví, že když přejde přes Agu, je šance na titul WTA obrovská.
Reagovat
Heather_Fedex
dalsi z rodu "krasek" vid, andrew ;D
Reagovat
Heather_Fedex
pokud aga neprida na agresivite, prohraje driv nez rekne svec...
Reagovat
Heather_Fedex
vic si postoupila do dvorce a razem je z 1:5 4:5
Reagovat
dadaft
no já to pustil za stavu 1:5 a nechápu, kde Kaia vzala těch 5 gemů...
Reagovat
Heather_Fedex
kaii to tam proste padalo a radwa vetsinou v defenzive...mimochodem, i kaia je zdatna obranarka na antuce
Reagovat
smazaný uživatel
ja naopak doufam, ze se Kaia vzpamatuje, prestane nemoudre pinkat a zacne hrat svoji tvrdou hru. Z rodu krasek mozna neni, ale je to sympaticka holka. Jeji hra je nevyrovnana a asi trhla, ale fandim ji. :-)
Reagovat
Heather_Fedex
priznam se, ze jsem jeste nikdy nevidela agu hrat takhle agresivne...pomerne casto chodi na sit. 13 wineru za 1 set je pro agu vic, nez slusne
Reagovat
Heather_Fedex
ty kaine udery maji proste vysoky odskok.... snazi se je dobre umistnovat, ale nekdy je to az prilis preliftovane...
Reagovat
dadaft
a jéjej. tam, kde by Serena končila esem, hraje Kaia dvojchybu...
.... a set je fuč.
Reagovat
smazaný uživatel
to je fakt, pritom podava slusne, predevsim v hale boduje. Tak alespon, ze vstup do druheho brejkem...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist