Hantuchová reaguje na stížnosti tenistek: Nedělají v dole, peníze mají díky chlapům

26. 10. 2023, 14:45
Rozhovory 21
Svého času byla nejlepší slovenskou tenistkou, v žebříčku WTA to v roce 2003 dotáhla až na páté místo. Raketu Daniela Hantuchová (40) už před nějakou dobou odložila a chopila se mikrofonu, s nímž komentuje tenisové dění pro streamovací platformu Amazon Prime. O aktuálních tématech osudového sportu se rozmluvila i pro podcast Livesport Daily, v němž hovořila mimo jiné i o tom, že by současné hráčky měly ubrat na stížnostech.
Profily hráčů
Daniela Hantuchová (© Profimedia)

O stížnostech tenistek na podmínky

"Přijde mi to trochu jako rozmazlenost. Obzvlášť na ženském okruhu, kde jsou prize money takové, jaké jsou, a holky rozhodně nedělají od čtyř od rána někde v dole. Je to těžké, ale my jsme si nikdy nedovolily kritizovat, protože jsme věděly, že ty šeky, které jsme dostávaly, máme díky tomu turnaji."

O náročném cestování

"Co se týče cestování a destinací, ve kterých se turnaje WTA hrají, s hráčkami naopak souhlasím. Z tohoto pohledu je tenis nejnáročnější sport, jaký existuje. Pro mě osobně to byl jeden z důvodů, proč jsem skončila. Tělo už nezvládalo ty časové rozdíly, budila jsem se pořád mimo normální rytmus, bylo to nezdravé. Říkala jsem si, že mi za to ty peníze ani nestojí, že chci radši být v 60 letech v pohodě. Bylo to za hranou."

O nočních zápasech

"Vidím, co všechno obnáší velký turnaj z pohledu organizátorů. Dělají to, aby na zápasech měli zkrátka nejvíc fanoušků. Například v Madridu nikdo před půl devátou večer a předtím, než si dá jamón, na tenis nepřijde."

O tom, kdo vyhraje Turnaj mistryň

"Je to super nabité, ale pokud vybrat jednu favoritku, tak Coco Gauffovou. Vyhrála poslední grandslam, má ráda tvrdý povrch, je to velká bojovnice a má toho hodně společného se Serenou. Miluje velkou stage a když jsou zraky upřené přímo na ni, takže proto favorizuji právě ji."

Všechny už odvysílané díly podcastu Livesport Daily najdete na všech oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

21
Přidat komentář
misa
Stará východoevropská struktura, které myšleni nezměnily ani roky ve světě
Reagovat
Nola
hovori zamilovany fanusik jednej tenistky, ktory nema vobec ziadny narok kritizovat tenistku, ktora bola clenkou T10, fanusik, ktory tu nedavno hlesol, ze tenis sleduje, iba ked hra o n a, inak ho tenis nezaujima
Reagovat
Fandina
Do jedné? Já vím minimálně o třech, do kterých je zamilovaný, ta jedna už nehraje, ale jinak co čtu, tak teď fandí dvou tenistkám.

Jinak samozřejmě, každý může kritizovat koho chce, to že někdo byl v top 10 neznamená, že je bohem.
Reagovat
Nola
Danielka nasa, velmi pekny rozhovor , viac takych rozhovorov by som prijala od byvalych profikov
Reagovat
Stippy
Reagovat
Kandinsky1
Chytrá holka
Ale už to není taková kočka. A bez té kšiltovky bych ji ani nepoznal.
Reagovat
darek.vrana
Naopak. Mnohem lepší teď .
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
sojka1
a ta chytrost, predpokladam, ovsem vyplyva predevsim z myslenky, ze zeny, ktere nepracuji v dolech, vlastne nemaji pravo se vyjadrovat ke svym pracovnim podminkam, ze? Podle me ale hodne bidna vyhlidka, protoze v dolech od ctyr od rana, tusim, mnoho zen nepracuje a i v ostatnich oborech lidske cinnosti jsou penize "diky chalanum". Vyplyva mi tedy pouze jen servilita a usmevy......nebo ten povestny navrat ke sporaku. A v tichosti a s nebetycnym vdekem, vzdyt nam ho prece vymyslel muz.... :-)
Reagovat
Mantra
tysitomocnepobrala
Reagovat
George_Renel
Reagovat
victim
Nemyslela "chalanmi" organizátory turnaje?Muže i ženy?
Reagovat
victim
Btw ty "baně" se vám podařily pěkně překroutit.Nebo jste nepochopila pointu.
Reagovat
sojka1
nebo vy nadpis clanku, pripadne moji nadsazku? Principialne si ale stojim za svym, nejake vyjadreni (klidne i kriticke) od holek je naprosto legitimni, i kdyz to v praveku obvykle nebylo. Protoze uz nezijeme v praveku.... mimochodem, ja povazuji za nemravne i ty penize chlapu.... :-))) Jinak rozhovor s Danielou se mi navic docela libi, ale tohle mi vadilo, vsimla jsem si i jeji "servility" (kdyz uz jsem o ni psala) vuci McE, proste je TO v ni.... John si casto nebere servitky a umi byt nejen pohotovy a vtipny, ale i hnusny a osobne ja si pred tim na zadek nesednu a klidne i takovou osobnost v dane jednotlivosti odsoudim....
Reagovat
victim
Ten nadpis je tak pitomej že ani nemá cenu ho komentovat.To je starý novinářský fígl jak zaujmout proto jsem komentoval rozhovor.Jestli jsem ji pochopil správně tak jí vadila ta kritika protože na rozdíl od častých přeletů apod.toto je něco neovlivnitelného.Počasí neporučíš a den má 24 hodin. a pořád je lepší 2x do roka končit ve 2 ráno než ve dvě začínat (jako třeba v dolech).
To že si před nikým nesednete na zadek je samozřejmě v pořádku.Proč byste taky měla?
Reagovat
Nola
omg, vypocuj si rozhovor a neries nadpis..... Daniela bola profesionalka predsa a pozna zakulisie velmi dobre, a ak spomenula, ze zeny profituju v zarobkoch vdaka muzom, tak je za nejaku blbku? som zena a som si vedoma, ze pansky tenis tiahne viac, je dynamickejsi, zaujimavejsi, rychlejsi, je to dane samozrejme nasimi predispoziciami, v ziadnom inom sporte zeny nezarabaju take sumy ako v tenise, trebars taka Mikaela Shiffrin je iba chudobna prib uzna /zakazane slovo../ a to ma neskutocne rekordy..... snad 8 zien v rankingu naj zarabajucich sportovkyn sveta su tenistky...... ty na tych chlapoch nenechas ani nitku suchu, aj ked by ti pravda vyrazila dekel, staci sledovat navstevnost na turnajoch a sledovanost v TV, si predstav, ze by mali zeny oddelene samostatne GS, ako by to dopadlo? citala som, ze WTA je pomaly v bankrote......
Reagovat
sojka1
Nolko, ty dobre vis, ze te mam rada.... :-)) Ale s tim, aby tedy za "blbky" byly vsechny legendy, BJK pocinaje, Martinou pokracuje... (vsechny ty bojovnice za zrovnopravneni prijmu pri stejnych nakladech i zivotni reholi) souhlasit proste nemuzu. Ani kdyby mi ten dekel fakt vyletel, protoze znam spolecensky vyvoj, jeho priciny, lidske dejiny a jako na potvoru i vim, kdo se asi tak na ten tenis kouka a kdo asi tak na nej sazi a kdo asi tak vsechno (zasadne podle sebe) soudi.. :-))) Ale uz toho nechavam, stejne vidim, ze vyroky si tu pak ziji vlastnim zivotem a hlavne, ze s jinym nazorem se ani nepracuje, je to pouze znamka, ze jsem nic nepochopila, prece... ;-)
Reagovat
Nola
napodobne sojka - ten prvy odstavec
ja som iba konstatovala, nemam problem vypocut si iny nazor, aj s nim v kutiku duse suhlasit, kedze si rada pozriem zapasy oboch pohlavi, snad to stale plati v dnesnej dobe... nechcem sa dozit prznenia tenisu panmi, ktori si zmyslia, ze sa rano zobudia ako zeny, to je podla mna dnes vacsie nebezpecenstvo ako tie odmeny, ktore im ti pani vydobili
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já bych zase chtěl mít "zrovnoprávněné příjmy" s tenisty (a tenistkami) na profi okruhu, protože si taky chodím každý týden zahrát minimálně jeden zápas, navíc při stejných životních nákladech a patrně větší životní řeholi (musím navíc živit další tři lidi, které nemůžu - a hlavně nechci - jen tak propustit)...

Samozřejmě to nemyslím vážně, jen chci ukázat absurditu takového uvažování. Příjmy nikoho na tomto světě se neodvíjejí od jeho životních nákladů nebo nedejbože od nějaké "životní řehole", ať už to znamená cokoli. Odvíjejí se od toho, jaká je po výsledku jeho práce poptávka a od toho, co si je schopen vyjednat. A v showbusinessu, kam profesionální tenis nesporně patří, to platí dvojnásob. Ano, ty "bojovnice za zrovnoprávnění příjmů" zvolily správnou vyjednávací strategii, takže si vymohly víc, než by jim přisoudil trh. Určitě to nebyly blbky, naopak. Dokázaly porazit trh. To si určitě zaslouží obdiv. Ale tento přístup může fungovat jen v období hojnosti a přebytku. Bohužel se rychle blíží období, kdy se budou muset všichni vrátit na zem. Kdy se lidé budou muset rozhodovat, jestli dají přednost chlebu, nebo hrám. Co myslíš, že si vyberou?
Reagovat
sojka1
ale uvedenim stejnych "zivotnich nakladu i rehole" :-)) jsem chtela jen obecne vysvetlit duvod vzniku daneho pozadavku, ne proces tvorby prijmu, ten je mi jasny, jenze touha po uznani a oceneni se prece neridi jen ekonomickymi zakonitostmi a tu vyjednavaci silu (kterou ja podporuju) sam pripoustis. V zaveru uz citim krome skutecnych hrozeb - rozhodne je nebagatelizuju - i nejaka tva soukroma politicka traumata, do toho bych se radeji nepoustela....
Reagovat
Mac
Má pravdu předsedkyně...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist