Hantuchová v Pattaye opět neztratila set, ve čtvrtfinále je po 11 letech i Su-Wei Hsieh

9. 2. 2012, 22:27
Aktuality 0
WTA PATTAYA - Daniela Hantuchová ani v sedmém zápase v thajské Pattaye neztratila set. Loňská šampionka letos postupila už do čtvrtfinále, když si dnes hladce ve dvou sadách poradila s Urszulou Radwaňskou. Poprvé po 11 letech je ve čtvrtfinále Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.
Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová loni Pattaye ukončila více než tříleté čekání na titul, když si poradila i s vítězkou předchozích dvou ročníků Věrou Zvonarevovou. Set osmadvacetileté tenistce v Thajsku nesebrala ani jedna ze sedmi soupeřek, které ji v místním areálu vyzvaly. V dnešním zápase druhého kola si poradila 6-3 6-2 s Polkou Urszulou Radwaňskou.

Slovenská hráčka o osudu první sady rozhodla v osmé hře, kdy poprvé využila brejkbol. Sama obě hrozby ztráty podání odvrátila a ujala se vedení. V druhém dějství sice první brejk potvrdit nedokázala, v závěru ale potvrdila roli favoritky a a po hodině a 19 minutách slavila postup.

Hantuchová o víkendu pomohla dvěma body k postupu své země do baráže o elitní Světovou skupinu Fed Cupu, když druhou dvouhru absolvovala ještě v neděli v podvečer. Měla pouhý den na přesun do Thajska, přechod z haly a aklimatizaci - teplotní rozdíl mezi Slovenskem a Thajskem je v těchto dnech až čtyřicetistupňový.

V dalším zápase na Hantuchovou, jež pod vedením nového kouče Claudia Pistolesiho zažívá povedený vstup do sezony, čeká oblíbená Vania Kingovou. S Američankou, jež dnes smetla Rusku Alju Kudrjavcevovou, vyhrála všech šest vzájemných střetnutí. Letos v Brisbane musela duel otáčet, nakonec došla až do finále.

Od loňského French Open čekala Sania Mirzaová na výhru v hlavní soutěži turnaje WTA, v Pattaye má za sebou úspěšně již dvě kola. Po Japonce Moritaové dnes pětadvacetiletá Indka porazila i Britku Anne Keothavongovou, jež se v předchozím kole postarala o vyřazení druhé nasazené Slovenky Dominiky Cibulkové.

Mirzaová se o první semifinále od podzimu 2009 utká se Su-Wei Hsieh. Šestadvacetiletá tenistka z Tchaj-wanu dnes porazila 7-5 6-0 japonskou veteránku Kimiko Dateovou-Krummovou a po 11 letech postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. Poprvé se dostala při svém debutu na okruhu v roce 2001 na indonéském ostrově Bali jako patnáctiletá do semifinále, na dalším turnaji - shodou okolností v Pattaye - vypadla ve čtvrtfinále.

- WTA INTERNATIONAL PATTAYA -
(Thajsko, tv. povrch, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (09. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Hantuchová (3-SR) - U. Radwaňská (Pol.) 6-3 6-2
Kingová (8-USA) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-1 6-3
Mirzaová (Indie) - Keothavongová (Brit.) 6-4 7-5
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Dateová-Krummová (Jap.) 7-5 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist