Hantuchová v Pattayi zdolala Erakovicovou a je krok od třetího titulu. Čeká ji Tomljanovicová

14. 2. 2015, 13:26
Aktuality 19
WTA PATTAYA - Daniela Hantuchová zdolala v semifinále Marinu Erakovicovou a na turnaji v Pattayi postoupila už potřetí v kariéře do finále. O třetí titul si vítězka turnaje z let 2011 a 2012 zahraje Aljou Tomljanovicovou, která udolala sedmou nasazenou Portoričanku Puigovou.
Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová vyhrála turnaj v Pattayi v letech 2011 a 2012 a přestože se v posledním období výsledkově trápí, na svém oblíbeném turnaji tento týden znovu ožila.

Slovenka, které je momentálně v žebříčku WTA až na 73. místě, postoupila na turnaji v Thajsku do semifinále, v němž dnes vyzvala Novozélanďanka Marina Erakovicová.

Divoké a napínavé utkání, v jehož průběhu si obě hráčky prohrály šestkrát podání, vygradovalo až v tie-breaku třetího dějství. V něm uspěla zkušenější Slovenka, která zvítězila po dvou hodinách a 48 minutách hry 4-6 6-3 7-6 a potřetí v kariéře postoupila na turnaji v Pattayi do finále.

"Jsem teď opravdu hrozně moc šťastná, že se mi podařilo ten zápas otočit," radovala se po vítězství bývalá světová pětka. "Vždycky, když člověk prohrává, tak je těžké se vrátit zpět do zápasu. Nezabalila jsem to a bojovala jsem až do konce, což byl klíč k vítězství."

"Řekla bych, že v posledních gamech jsem měla fyzickou výhodu. Zdálo se mi, že jsem na tom byla o trošku lépe než soupeřka. Tohle vítězství je pro mě opravdu hodně důležité a moc si ho vážím. Soupeřka předvedla parádní výkon, hrála opravdu velmi dobře a dala mi zabrat," dodala Slovenka.

O třetí titul si dvojnásobná vítězka zahraje s Aljou Tomljanovicovou, jež se do finále turnaje WTA probojovala poprvé v kariéře. Jednadvacetiletá Chorvatka dnes v semifinále udolala Portoričanku Monicu Puigovou 7-6(4) 5-7 7-6(7).

"Obě jsme ukázaly maximum, byl to velmi kvalitní zápas," řekla na tiskové konferenci Tomljanovicová. "Byla jsem v některých momentech až příliš emotivní, nechala jsem se někdy dost unést vším, co se kolem mě dělo."

"V klíčových momentech jsem byla dost nervózní, proto se ten konec tak protahoval. Nemůžu uvěřit tomu, že jsem to zvládla a že jsem vyhrála. Jsem neuvěřitelně šťastná a těším se na finále!"

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:

Hantuchová (SR) - Erakovicová (N. Zél.) 4-6 6-3 7-6(3)

Tomljanovičová (Chorv.) - Puigová (7-Portor.) 7-6(4) 5-7 7-6(7)

 

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to je pro Monču hodně kruté. :( Určitě mohla některé momenty zvládnout líp, ale nakonec jí chybělo hlavně štěstí... Mohla za stavu 2:2 ve 3. setu využít jeden z pěti gembolů nebo za stavu 5:5 jeden ze tří. Potom v tie-breaku za stavu 6-6 nemusela udělat dvojchybu. Ale to prase za stavu 7-7 byla obrovská smůla... Nic proti Ajle, ale podle mě dneska vyhrála šťastnější hráčka.

Myslím, že zápas to byl velice dobrý, ale bohužel se špatným koncem pro Monču. Jinak jí ale skoro nemám co vytknout. Zapracovat musí asi hlavně na hře blíž k síti, protože od základní čáry hraje skvěle. Servis má taky hodně slušný... A vůbec: Stejně má Monča nejhezčí zadek na okruhu! :D

Když to takhle dopadlo, tak ve finále budu přát Daniele. Nemám nic proti Ajle, ale Danku mám radši... Teď už na tom ale tolik nezáleží, protože jsem opravdu věřil, že by Monča v Pattayi mohla dát titul. Rozhodně na to měla.
Reagovat
kada.tom
Reagovat
EllNino
To je řežba ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
To teda jo! Snad to Monča dá. :)
Reagovat
Frick
Ta já bych jí to moc přál. Sec jenom, konec kariéry je asi v dohlednu, teď se jí moc nedařívalo, tak by to byla pěkná satisfakce.
Reagovat
EllNino
mohla by jí napodobit Klára třeba v Kuala Lumpur :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo! :) Ve 2. setu tentokrát otáčela Monča, která prohrávala 2:4, ale pak začala hrát opravdu skvěle. Tak uvidíme, co ve třetím. Oba dva semifinálové zápasy v Pattayi jsou velmi vyrovnané...

BTW: Myslel jsem si, že tam na tabuli mají chybu, ale teď koukám na stránky WTA, že Alja tam má taky chorvatskou vlajku... Ona už zase nehraje za Austrálii?
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=13142392034012
http://www.wtatennis.com/players/player/14384/title/ajla-tomljanovic
Reagovat
EllNino
já myslím, že to je stále v jednání ...ona hraje za Austrálii zatim jen na GS, ale určitě je to pracovním procesu :) chtěla hrát i Fed Cup :)
Reagovat
EllNino
v podobném jednání je i naturalizace Darii Gavrilové :)
Reagovat
smazaný uživatel
U Darii to vím, ale u Ajly jsem si myslel, že už hraje za Austrálii...
Reagovat
EllNino
nene, taky čeká :) ono to není jen tak bohužel ...ale na AO hrála normálně za Austrálii :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na livesportu taky hraje za Austrálii... :D
http://www.livesport.cz/tym/tomljanovic-ajla/hAR7VtG4/
Reagovat
EllNino
jj :) koukám, já bych hrál za Austrálii hned, taková krásná země :) už tam žije moje teta, tak třeba taky jednou budu Australan :)
Reagovat
smazaný uživatel
To zamrzí... První set byl naprosto vyrovnaný a je škoda, že Monča ztratila to vedení 3:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozmýšľam, či by Daniele sadla viac Puig alebo Tomljanovič. Možno skôr prvá menovaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi Puig :)
Ajla je silnejšia superka
Reagovat
Cico93
,-)
Reagovat
PetaM
Super Dančo, ještě jedna výhra! :)
Reagovat
spaniel
Hezky a napínavý zapas s MP na obou stranách. Erakovic bodovala forehandem, Daniela backhandem, spousta winneru a malo chyb.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist