Harel Levy ukončil kariéru

1. 3. 2011, 10:51
Aktuality 4
Izraelský tenista Harel Levy se ve svých 32 letech rozhodl skončit s profesionálním tenisem. Někdejší 30. hráč světa to oznámil v neděli. "Tenis mi toho dal hodně, ale teď přišel čas věnovat se rodině," uvedl Levy.
Profily hráčů
Harel Levy

Harel Levy prožil svá nejlepší tenisová léta na přelomu tisíciletí. Nejprve v roce 2000 senzačně prošel v Torontu do finále turnaje Masters, a když si rok nato zahrál finále i v Nottinghamu, vyšplhal se v žebříčku ATP na 30. místo.

Izraelec, který v tom roce získal skalpy Peta Samprase a Andyho Roddicka, si ale poranil kyčel a od té doby to šlo s jeho kariérou s kopce. Prohrál dvacet z následujících 23 zápasů a v následujících letech ho tenisoví fanoučci mohli vídat především na challengerech.

Přestože už nepatřil mezi špičkové hráče, nastupoval pravidelně za izraelský daviscupový tým, kterému v roce 2009 pomohl postoupit do semifinále.

"Měl jsem tu čest patřit mezi nejlepší hráče na světě a zažil jsem skvělé okamžiky, které ukončilo moje zranění," řekl v neděli pohnutý Levy na tiskové konferenci v izraelském městě Herzliya. "Bojoval jsem se zraněním a doufal, že dosáhnu dalších úspěchů, což se mi v minulých letech podařilo s daviscupovým týmem. Tenis mi toho dal hodně, ale teď přišel čas věnovat se rodině," dodal Levy.

Komentáře

4
Přidat komentář
Gulbis
jinak kdo neví, tak Harel je příbuzný legendárního fotbalisty Bohemians Standy Levýho
Reagovat
smazaný uživatel
Rovněž taky vzdálený pravnuk Jehudy Levy, známého spíše jako Rabi Löw, tvůrce Golema.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlape ty vaše komentáře mě vždycky nejvíc pobaví :-D Jen tak dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist