Harkleroadová je po operaci, vrátit se chce v květnu

9. 4. 2008, 13:01
Aktuality 3
Nejméně měsíc bude bez tenisu Američanka Ashley Harkleroadová. Fedcupová reprezentantka USA musela podstoupit operaci, při které jí lékaři vyjmuli pravý vaječník. Na kurty se vrátí nejdříve začátkem května.
Profily hráčů
Ashley Harkleroadová

Harkleroadová, která v únoru dvěma výhrami pomohla Spojeným státům k postupu ve Fed Cupu, musela jít na operaci po nepříjemné příhodě na turnaji v Miami. Lékaří jí při chirurgickém zákroku odebrali pravý vaječník. "Dobrá zpráva je, že když budu chtít mít děti, podle doktorů s tím nebude problém," řekla Američanka. "Kdybych nemohla, moc by mě to mrzelo. I tak to pro mě bylo těžké. Je to, jako by vám něco ukradli. Nejdřív jsem byla smutná, pak v depresi a potom naštvaná. Teď už jsem ale v pořádku," tvrdí.

Dvaadvacetiletá tenistka letos prožívala nejlepší sezonu za poslední roky. V Hobartu se dokázala dostat do semifinále, vyhrála oba své fedcupové zápasy s Německem, v Indian Wells porazila Lucii Šafářovou a Dinaru Safinovou. V Miami se ale její letošní sezona zkomplikovala. Už po výhře nad Francouzkou Razzanovou cítila bolest, kterou přisuzovala menstruaci. Bolest zahnala prášky, když se ale situace zhoršila, šla na vyšetření, které odhalilo cystu na jejím vaječníku.

"Řekli mi, že můžu hrát tak dlouho, jak budu snášet bolest. Tak jsem si vzala čtyři tabletky Aleve, dva Pampriny a šla do třetího kola," tvrdí Harkleroadová, která nechtěla prozradit, kdo jí tu radu dal.

Ve třetím kole prohrála s Ruskou Vesninovou. Když se po zápase vrátila do hotelu se svým trenérem a přítelem Chuckem Adamsem, několik hodin zvracela a nedokázal nic sníst ani vypít. "Nakonec povídám: 'Zavolej 911.' Bylo to poprvé, co jsem jela ambulancí, dostala jsem záchvat paniky. Hrozně jsem se bála, měla jsem pocit, že to nezvládnu," vzpomíná Harkleroadová.

Lékaři zjistili, že cysta je roztržená a že 55. hráčka světa začala vnitřně krvácet a ztratila přes čtvrtinu krve. Okamžitě ji proto odvezli na operační sál.

V nemocnici strávila Ashley Harkleroadová dva dny a několik dalších mohla jen ležet v posteli. Od tenisu si odpočine ještě několik týdnů, vrátit na kurty by se chtěla začátkem května, aby měla dost času se připravit na French Open.

Určitě ale bude Spojeným státům chybět při důležitém fedcupovém zápase v Moskvě, což je pro kapitánku Zinu Garrisonovou velmi nepříjemná zpráva. Účast v týmové soutěži už totiž předtím odmítly obě sestry Williamsovy.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
no jo no ale zas kdyz si to tak vemu co ty tenistky s toho maj ??
o hodne min penez akorat s toho muzou mit dobrej pocit
Reagovat
dabelsobul
O tom to prave je... hracky hraju jen na sebe, pro penize, vlastni uspechy - kolektivni uspechy vetsinu z nich moc nezajima. No uvidime co prinese zmenu v Davis Cupu :)

http://www.tenisportal.cz/zpravy/novinka-teniste-budou-za-davis-cup-dostavat-body/
Reagovat
smazaný uživatel
No snad se rychle uzdraví, vypada docela dobre a snad se nam jeste parkrat na kurtech ukaze - se svym americkym sebevedomim by mohla v zebricku jeste snad stoupat. Co se tyče fed cupu, tak nevim pro ty wiliemsovy nereprezentuji ... myslim, ze takova tymova učast v tenise urcite neni na škoda, nez jen hrat sam za sebe... to same vidim u naší tenistky Vaidišové, byl bych rad kdyby reprezentovala, ale je to jen muj nazor. Pokud jsou tam jine veci a fed cupova učast ji nic neda, tak at jde samo svoji cestou a držim ji palce!! čus bus
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist