Harrison neztratil podání a chystá se vyzvat Federera

23. 3. 2012, 10:05
Aktuality 6
ATP MIAMI - Talentovaný Američan Ryan Harrison v Miami otočil duel s Italem Staracem a zajistil si souboj s dvojnásobným šampionem Rogerem Federerem, který neprohrál už 15 zápasů v řadě.
Ryan Harrison

Ryan Harrison patří k největším nadějím nastupující generace, což letos potvrdil postupem do semifinále turnaje v San Jose a před 14 dny obhájením 4. kola na Masters 1000 v Indian Wells.

Nyní proměnil třetí start na dalším prestižním turnaji v Miami v premiérový postup do 2. kola, když si ve svém úvodním zápase poradil po setech 6-7 6-4 6-4 s Potitem Staracem. Devatenáctiletý Američan proti Italovi smazal všech pět brejkbolů, přesto musel vývoj obracet..

"Myslím, že jsem ten zápas zvládl dobře. Určitě by se našly chyby, ale důležitý je postup dál," řekl Harrison, jeho teď čeká vítěz turnaje z let 2005 a 2006 Roger Federer, se kterým loni v Indian Wells prohrál 6-7 3-6. Třicietiletý Švýcar v Miami zahájí atak na již čtvrtý titul v řadě.

"Roger bude favoritem a já nemám co ztratit. Půjdu do toho naplno a uvidíme, co se stane," dodal Harrison.

Obhájce titulu Novak Djokovič odstartuje duelem s Marcosem Baghdatisem, se kterým vyhrál všech šest vzájemných zápasů. Kypřan na Floridě začal hladkou výhrou 6-1 6-4 nad Argentincem Leonardem Mayerem.

Sérii tři porážek v řadě utnul Ivo Karlovič. Dvoumetrový Chorvat si 27 esy pomohl k výhře nad Lukaszem Kubotem, kterého udolal po více než třech hodinách 6-3 6-7 7-6. Karlovič Poláka porazil poprvé ve čtvrtém vzájemném duelu a zajistil si souboj s Argentincem Del Potrem.

Z českých tenistů na Floridě startují Tomáš Berdych, Radek Štěpánek a Lukáš Rosol. Všichni jsou ve 2. kole, přičemž první dva jmenovaní měli jako nasazení v 1. kole volný los a Rosol postoupila přes Llodru. Berdycha čeká boj s Nicolasem Mahutem, Štěpánka vyzve Tommy Haas a Rosol se střetne se Španělem Granollersem.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.828.050 dolarů)
čtvrteční výsledky (22. 03. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Ramos (Šp.) - Bolelli (It.) 6-3 6-1
Kunicyn (Rus.) - Levine (USA) 7-6(8) 7-6(3)
Harrison (USA) - Starace (It.) 6-7(6) 6-4 6-4
Karlovič (Chorv.) - Kubot (Pol.) 6-3 6-7(2) 7-6(2)
Stebe (Něm.) - Cipolla (It.) 6-3 7-5
Baghdatis (Kypr) - Mayer (Arg.) 6-1 6-4
Bubka (Ukr.) - Gulbis (Lot.) 6-4 6-4
Becker (Něm.) - O. Rochus (Belg.) 5-7 6-3 6-2
Querrey (USA) - Ebden (Austr.) 6-1 5-7 7-5
Yen-Hsun Lu (Tchaj.) - Nieminen (Fin.) 6-4 6-3
García-Lopez (Šp.) - Ram (USA) 6-4 7-6(7)
Muller (Luc.) - Bogomolov (Rus.) 5-7 6-4 7-6(5)
Goffin (Belg.) - Young (USA) 7-5 6-4
Tomic (Austr.) - Stachovskij (Ukr.) 7-6(4) 6-3
Dancevic (Kan.) - Chardy (Fr.) 7-5 7-6(0)
Phau (Něm.) - Berlocq (Arg.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Bracciali/Cabal (It./Kol.) - Čermák/Polášek (8-ČR/SR) 7-6(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyzvat!? Snad odevzdat, Rožér mu nedá čuchnout k mičudě.
Reagovat
tito
To je jen otázka času, podívej se na výsledek z minulého roku. Každopádně na ten zápas se těším a rozhodně tam nebude Ryan za stážistu, byť výsledek je předvídatelný.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli se tesim.. :-) Ale rozhodne se tusim - ulek z Fedexe, ze "uz to neni, co byvalo".. pripadne ohromne uspokojeni, jak mladyho drzouna "prejel". A ulek z Ryana, ze to jeste neni, jak bych si predstavovala nebo uspokojeni, ze se talent a jeho pohledny tenis uz prosazuje. Dilema, no! Emoce z Fedexe jsou ale VZDYCKY silnejsi!! :-)
Reagovat
tito
Já to mám naštěstí jednodušší. Ale o Fedexe se bát nemusíš. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
se nebojim, do finale mam pro strach udelano a ani v nem se neslozim(e)! ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
ukaz mladikum, jak se to dela!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist