Harrison v Memphisu vyřadil Querreyho, Isner vyhrál po obratu

16. 2. 2017, 07:29
Aktuality 3
ATP MEMPHIS - Ryan Harrison v Memphisu potvrzuje svou solidní formu. Čtyřiadvacetiletý Američan, který před dvěma týdny ovládl bez ztráty setu challenger v Dallasu, ve druhém kole smetl třetího nasazeného krajana a šampiona z roku 2010 Sama Querreyho a vyhrál sedmý zápas v řadě. Ve čtvrtfinále je i nejvýše nasazený John Isner, jenž otočil zápas s Japoncem Nišiokou.
Ryan Harrison

Ryan Harrison patřil talentům amerického tenisu. V devatenácti letech pronikl do Top 100, ve dvaceti byl už v elitní padesátce světového žebříčku. Jenže se mu přestalo dařit a koncem roku 2014 klesl na chvost druhé světové stovky. 

Už loni v létě během US Open Series ale naznačil, že by se v žebříčku mohl vrátit do horních pater. A daří se mu to. Letos odehrál 14 zápasů a prohrál pouze s Ivanem Dodigem, Jackem Sockem a Tomášem Berdychem, jemuž jako jedinému nesebral set. 

Před dvěma týdny čtyřiadvacetiletý americký tenista suverénně vyhrál challenger v Dallasu a nyní se mu daří i na podniku ATP 250 v Memphisu. Ve druhém kole smetl 6-3 6-1 třetího nasazeného krajana a šampiona z roku 2010 Sama Querreyho a vyhrál tak už 14 setů v řadě. 

O první semifinále, v němž na okruhu ATP ještě nikdy nevyhrál, po dvou letech si Harisson zahraje s Bosňanem Damirem Džumhurem, který vyřadil jiného bývalého šampiona (z roku 2008) Belgičana Steva Darcise.

Otáčet zápas musel druhý nasazený John Isner. Domácí favorit si ve druhém kole poradil i díky 26 esům 4-6 6-3 6-4 s Japoncem Jošihitem Nišiokou.

• ATP 250 MEMPHIS •
USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 720.410 dolarů
středeční výsledky (15. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (2-USA) - Nišioka (Jap.) 4:6, 6:3, 6:4
R. Harrison (USA) - Querrey (3-USA) 6:3, 6:1
Džumhur (Bos.) - Darcis (7-Belg.) 7:6 (7:2), 6:4
Young - Opelka (oba USA) 7:6 (7:3), 6:3
Basilašvili (Gruz.) - Thompson (Austr.) 6:3, 6:0
Kukuškin (Kaz.) - Becker (Něm.) 6:3, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten pan na obrázku je kulturista nebo tenista?
Reagovat
smazaný uživatel
pan je hudebnik, prisel si pro kytaru.. :-)
Reagovat
tito
Mazec. A ještě s takovým výsledkem. Škoda, že jsem to neviděl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist