Heninová je i se zlomeným malíčkem ve finále

1. 5. 2010, 17:37
Aktuality 10
WTA STUTTGART - Justine Heninová ve Stuttgartu startuje na pátém turnaji po svém návratu a už potřetí postoupila do finále. Po hladké výhře nad Peerovou bude v neděli usilovat o první letošní a celkově jubilejní 60. titul proti Stosurové, nebo Lapuščenkovové.
Justine Heninová

Belgická tenistka Justine Heninová si v neděli zahraje šedesáté finále na okruhu WTA v kariéře. Ve Stuttgartu porazila v semifinále Izraelku Shahar Peerovou 6-3 6-2 a má možnost získat druhý osobní vůz Porsche, který mají tradičně pořadatelé přichystaný pro vítězku.

"Udělala jsem nějaké chyby, ale jsem spokojená. Hrála jsem agresivně a pak je moje hra vždy lepší," řekla Heninová, jež dnes nastřílela 28 vítězných úderů. Dvakrát více než soupeřka.

Bývalá světová jednička, která se po patnáctiměsíční pauze vrátila na kurty letos v lednu, potvrzuje na antuce, že bude horkou kandidátkou na titul z Roland Garros, kde v minulosti již čtyřikrát triumfovala.

Minulý týden sice prohrála na tomto povrchu fedcupový duel s Estonkou Kaiou Kanepiovou, ve Stuttgartu už ale opět své soupeřky ničí tradičním jednoručným bekhendem. A to nastupuje s dlahou na zlomeném malíčku levé ruky.

"Je skvělé předvádět dobrý tenis a znovu si tu zahrát ve finále. Doufám, že tak budu i nadále pokračovat."

Ve finále se Heninová utká se sedmou nasazenou Samanthou Stosurovou z Austrálie. Ta porazila ruskou přemožitelku Azarenkové či Lucie Šafářové Annu Lapuščenkovovou 7-5 6-3.

Pětadvacetiletá Australanka letos na antuce odehrála včetně Fed Cupu už 11 zápasů a ve všech zvítězila. S Heninovou se utká poprvé v kariéře.

O titul si zahraje i Květa Peschkeová, která spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou v semifinále čtyřhry porazila bělorusko-polskou dvojici Olga Govorcovová a Alicja Rosolská 6-1 6-2. Českou tenistku čeká boj o třetí letošní titul.

- WTA PREMIER STUTTGART (Německo, antuka, 700.000 dolarů) -
sobotní výsledky (01. 05. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Heninová (Belg.) - Peerová (Izr.) 6-3 6-2
Stosurová (7-Austr.) - Lapuščenkovová (Rus.) 7-5 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Govorcovová/Rosolská (4-Běl./Pol.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
se musím smát ty vogo ty to napíšeš jak kdyby to byl hedicap pro Justin , ona kdyby hrála jen na vozíčku pojízdném tak to pro ní není handicap a všechny vypráší !
Reagovat
smazaný uživatel
nedělej z ní takovou supermanku! Přilezla zpátky ač prohlašovali jak ji tenis už nebaví! babochlap kdyby měla zlomený malíček na druhé ruce už by neporazila ani tu nejhůře postavenou hráčku! a ty tu meleš, že by někdo vyprášil na vozejčku! mluvíš asi ze svý zkušenosti co?
Reagovat
skott
Mel si nakonec pravdu, bohuzel.Nevim, jestli ses dival, ale bylo to jak si predpovidal.Anna znervoznela, kdyz mela ukoncit prvni set.Vedla 5-2 a dvakrat na nej servirovala, ale ani jednou to nezvladla, vubec v tu chvili nebyla schopna trefit prvni servis...vcera to bylo podobne proti Safarove, jenze tam to aspon jeste zvladla dotahnout k tie-breaku, ted se ji to nepodarilo ani kdyz mela dvakrat pri 5-5 a 5-6 k dobru 40-15.
No, doufam, ze to nebyl jenom jeden nahodny vysledek a dokaze na tom stavet do budoucna, protoze jeji hra je opravdu ojedinela a kdyz ji to tam pada, je to krasa.Snad se ji zacne darit i mimo halu, kde ji to nejvic vyhovuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem to, i když poměrně dlouho během prvního setu se zdálo, že to nedopadne:). Já proti Anne L. nic nemam, ale Sam je moje favoritka, mezi jinymi (Kim:). Rusko má plno kvalitních hráček, vím, že pro tebe je to země č. 1... ale já to mám téměř naopak, takže ty Rusandy, co tam už jsou, mi bohatě stačí. Některé jsem se naučil mít rád (Dinara, Elena...), ale i tak...:) Dokážeš si tedy asi představit, že když je Oudin ("ten zatracený skrček!!!") na US Open kosila, zažíval jsem skutečné blaho:). I když Eleny mi bylo, pravda, trochu líto.

Teď, poté, co jste mi znechutili Justine, budu mohutně fadit Sammy. Snad to vyjde!
Reagovat
skott
To jsi mi radsi ani nemel rikat, hlavne na to jmeno Oudin mam uz pres jeji mladej vek velkou alergii:-))Ja naivne doufal, ze Anna oslnila i nekoho jineho nez me.Pravda je jich sice hodne ve spicce, ale k cemu to, kdyz vetsinou nezvladnou v dulezitych chvilich posledni krok.To prece nemuzou omrzet...co potom takova Williams family, ktera vyhrava ve dvou lidech?
jinak zitra samozrejme Aussie Aussie oi oi...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Williamsky jsou mi nesympatické a (pokud nemám jó lidumilnou náladu + je to Venus) pokaždé fandím jejich soupeřkám:). Já bych byl nejraději za nějakou mladou, krásnou (zevnitř i navenek:), talentovanou, perspektivní českou hráčku s atraktivní celodvorcovou hrou, která by měla na to vyhrát GS. Jo, to by se fandilo:))... no, nemusela by to být žádná šťabajzna. Hlavně nějaká česká tenistka, jež by dala vzpomenout dob Novotné, Sukové... Navrátilové:).
Reagovat
mrnus
Naprostý souhlas. Jen doplním ... Mandlíkové.
Reagovat
smazaný uživatel
Ruskám fandím taky hodně.. hlavně Marii a Dině to sou mé největší favoritky, ale proti Williamsovým nic nemám.. ačkoli většinou fandím taky jejím soupeřkám, uznávám, že tenis hrají na špičkové úrovni. Hodně lidí tady říká, že Serena se snaží hrát jen na Grandslamech a na ostatní turnaje sere! A proč ne? Hráčka jejího kaliru si to může dovolit. Ona co vyhraje na grandslamech v peneznich i bodovych hodnotach ji staci k tomu, aby byla světovou jedničkou, kdežto jiné hráčky kupříklady Caroline Wozniacki objíždí těch turnajů spousty, ale bodově oproti Sereně furt zaostává.. Stejnak Serena a Venus už tu dlouho nebudou.. hlasily, že ukončejí kariéru svým olympijským vítězstvím v Londýně, stejně tak jako Federer a Štěpánek a možná dalších spousty tenistů..
Reagovat
skott
Tak to mas pravdu, ze by bylo fajn, kdyby se u nas objevila tenistka, ktera by splnovala vsechny body, co jsi vypsal:-)Ne, ze bych byl nejak zatizeny prehnanym vlastenectvim, ale urcite bych ji taky fandil.Me dodnes mrzi, ze musela skoncit Daja Bedanova, tu jsem mel strasne rad a zadnou jinou ceskou hracku jsem si nikdy vic neoblibil jak ji.Verim, ze nebyt zraneni, co ji pronasledovala, tak mela na to hrat o grandslam.Bohuzel, to je casty jev, ze tenistky, ktery mam nejradsi trpi ohromnou smulou na zraneni a skonci driv, nez vubec dostanou sanci naplno ukazat vsechen svuj talent.Stejne tak dopadla Lina Krasnorucka, castecne Martina Hingis prisla o nejlepsi roky kariery nebo uz dva roky absentujici Tati Golovin...
K Williamskam mam uz spis neutralni vztah.Nikdy jim fandit nebudu, ale kdyz chybi rivalita s jejich drivejsima souperkama (nepocitam tedy navrativsi belgicanky), jsou pro me zarukou, ze zadne kopyto pres ne nikdy grandslam nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš ty jsi chytrý ty vole , Serena už hraje tolik roků z Venus že ty tu budou ještě hodně dlouho i po Olympijských hrách bo na ně nikdo mít nikdy nebude aspon ta pakáž z prví desítky kromě Clijsters a Henin tak proč by toho měli zanechat když si budou držet standart na vysoké úrovni a zbytečně by přišli o vysoké sponzorské či reklamní prachy . Asi si to pleteš Wiliamsky z Ivanovičovou která se už na špičku nikdy nedostane tak ta může ukončit po Olympijských hrách tenis bo ta už bude v takových sračkách že se na ní sponzoři vyserou a reklamní agentury taky bo nebude hrát prestižní turnaje jen přes kavlifikaci a když ani tu kvaldu nezrobí tak prachy nebudou tudiš to může zabalit jak Vaidišová . A o Federerovy to samý hochu ho tenis baví což je hodně podstatné a ten tu bude strašit ještě hodně dlouho i po Olympijských hrách a pokad se udrží ve světové desítce tak to tím tuplem věř že tu bude ještě hodně dlouho .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist