Heninová se nedostala do tempa a podlehla Dulkové

13. 3. 2010, 09:02
Aktuality 11
WTA INDIAN WELLS - Nečekaný šok zažili fanoušci v Indian Wells, když se jim už ve druhém kole ze soutěže poroučela Justine Heninová. Favorizovaná Belgičanka nestačila na Dulkovou z Argentiny. Překvapivě mnoho problémů si ve svých úvodních vystoupeních nadělaly také Wozniacká, Dementěvová nebo Šarapovová.
Justine Heninová

Justine Heninová se na kurty vrátila v lednu po takřka dvou letech a první dva turnaje pro ní skončily až ve finále. V Brisbane podlehla Clijstersové, na Australian Open Sereně Williamsové.

Byť nenasazená v Indian Wells už mezi favoritky neodmyslitelně patřila. Jenže po hladké výhře nad Rybárikovou vypadla už ve druhém kole. Nestačila na Argentinku Giselu Dulkovou, které podlehla 2-6 6-1 4-6.

Jihoameričanka, jež letos vždy postoupila alespoň do třetího kola, se dokázala oklepat ze zpackané druhé sady, ve které třikrát ztratila podání. V rozhodujícím dějství se rychle ujala vedení 5-2 a na druhý pokus při svém servisu zápas ukončila čistou hrou.

"Vůbec jsem se nedostala do tempa," vysvětlovala Heninová. "Ona (Dulková) hrála údery opravdu rychle a já si to prostě nedokázala dobře načasovat. Nebyla jsem dostatečně konzistentní. Den je pryč a musím se s tím vypořádat," slíbila sedminásobná grandslamová vítězka.

Dulková se se svým oblíbeným tenisovým vzorem Heninovou utkala podruhé v kariéře a povedla se jí odveta za čtyři roky starou prohru právě v Indian Wells. "Každá výhra je zvláštní, ale dnes to pro mě bylo opravdu emotivní," přiznala pětadvacetiletá Dulková. "Zpočátku jsem nemohla uvěřit, že jsem zápas skutečně vyhrála," pokračovala vysmátá Argentinka. "Miluju její styl hry. Myslím, že je to velká šampionka."

Heninová se příští pondělí alespoň dočká návratu do žebříčku WTA, ve kterém bude figurovat kolem 35. místa. Pro nasazení do žebříčku musí mít odehrané minimálně tři turnaje.

"Chtěla jsem tu udělat dobrý výsledek. Mám tohle místo ráda. Miluju tenhle turnaj. Nicméně jsem ráda, že jsem se sem mohla zase vrátit. A za rok tu chci být znovu," slíbila fanouškům vítězka z let 2003 a 2005.

Trápily se i Šarapovová, Wozniacká a Dementěvová. Na Li končí
Problémy měly také dalšíé favoritky. Šampionka z roku 2006 Maria Šarapovová byla blízko vyřazení s krajankou Věrou Duševinovou.

Souboj ruských tenistek začala lépe třiadvacetiletá Duševinová, jež za stavu 6-4 5-3 podávala na postup do třetího kola. Kritický moment ale jakoby nakopl o rok mladší bývalou světovou jedničku, která vyhrála sedm gamů v řadě a utkání už dovedla do vítězného konce.

Šarapovová, jež hraje na prvním turnaji od triumfu v Memphsu, se ve třetím kole utká se semifinalistkou Australian Open Jie Zheng, jež nezaváhala v souboji s Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Tolik úspěšná už nebyla druhá čínská semifinalistka z Melbourne Na Li. Osmadvacetiletá Asiatka si před třemi týdny v Dubaji zranila záda a od té chvíle prohrála už třetí utkání v řadě. V Indian Wells vypadla po téměř tříhodinové bitvě s Britkou Baltachaovou, které podlehla 6-7 6-2 6-7.

Šestadvacetiletá Baltachaová, které v žebříčku patří 65. příčka, přitom v rozhodujícím tie-breaku prohrávala už 1-5. "Sotva tie-break začal, tak soupeřka předvedla něco neuvěřitelného. Snad čtyři bekhendy zahrála přesně na lajnu," komentovala Baltachaová. "Tak jsem si řekla 'OK, už vím, proč je v první světové desítce'," dodala.

"Ale cítila jsem se dnes silná a bojovala jsem srdcem," řekla Britka, jež odvrátila dva mečboly a poprvé porazila hráčku Top 10.

Baltachaová viděla výhodu v tom, že už za sebou měla zápasy v kvalifikaci a prvním kole. "Proti nejlepším hráčkám světa je dobré hrát ve chvíli, kdy je čeká první zápas a ještě nejsou na podmínky zvyklé. To je pro ně trochu nevýhodné."

Její slova potvrdily svými úvodními vystoupeními i další favoritky.

Druhá nasazená Caroline Wozniacká utkání s domácí Vaniou Kingovou nezačala špatně, jenže za stavu 5-4 při svém podání první sadu ukončit nedokázala a rázem prohrávala 5-7 0-2.

Pak ale získala šest her v řadě a vynutila si třetí dějství. V něm si ale Američanka znovu vypracovala náskok a ujala se vedení 4-1. Devatenáctiletá Dánka však nakonec roli favoritky potvrdila a postoupila do třetího kola, v němž narazí na Rusku Kirilenkovou.

"Byl to hodně náročný zápas. Vania hrála velmi dobře, musela jsem bojovat o každý bod. Jsem spokojená, že jsem zápas zvládla," pochvalovala si Wozniacká. "Je těžké hrát první zápas proti někomu, kdo už něco odehrál. Je rozdíl zde trénovat a pak hrát ostrý zápas," dodala.

Jelena Dementěvová loni v Indian Wells prohrála hned na úvod s Češkou Cetkovskou a také letos neměla své první utkání plně pod kontrolou. S Přemožitelkou Benešové Běloruskou Olgou Govorcovovou hned pětkrát neudržela vlastní podání a o svém postupu musela rozhodnout až ve třetím setu. V něm soupeřce nadělila 'kanára'.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
páteční výsledky (12. 03. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (2-Dán.) - Kingová (USA) 5-7 6-2 6-4
Dementěvová (4-Rus.) - Govorcovová (Běl.) 6-4 4-6 6-0
A. Radwaňská (5-Pol.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6-2 5-3 skreč Č.
Baltachaová (Brit.) - Li Na (7-Čína) 7-6(6) 2-6 7-6(7)
Šarapovová (10-Rus.) - Duševinová (Rus.) 4-6 7-5 6-2
Bartoliová (11-Fr.) - Hercogová (Slovin.) 6-4 6-2
Schiavoneová (15-It.) - Dateová Krummová (Jap.) 6-3 6-4
Petrovová (16-Rus.) - Schnyderová (Švýc.) 6-3 5-7 6-4
Jie Zheng (18-Čína) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 7-5
Rezaiová (19-Fr.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6-4 7-5
Šuaj Pcheng (Čína) - A. Bondarenková (20-Ukr.) 6-1 6-4
Craybasová (USA) - Lisická (22-Něm.) 4-6 7-5 2-0 skreč L.
Moliková (Austr.) - Medinaová-Garriguesová (29-Šp.) 6-4 5-7 7-6(3)
Flipkensová (Belg.) - Wozniaková (30-Kan.) 6-1 6-2
Dulková (31-Arg.) - Heninová (Belg.) 6-2 1-6 6-4
Kirilenková (32-Rus.) - Razzanová (Fr.) 7-5 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Jansová/Rosolská (Pol.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jimbeas, nevím, jak pro tebe, ale pro mě není vyřazení Llodry až tak velkým překvapením, osobně jsem dával na tiket Matosevice v handicapu +3,5 gamů, a to jsem klidně ještě mohl být mnohem odvážnější...:-))) Llodra je muž dvou tváří, zatímco v hale patří podle mého názoru možná mezi nejlepších deset hráčů světa, tak na open-air hardu není ani na úrovni leckterých hráčů světové stovky...Tak možná proto to vypadnutí už v prvním kole...
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda ze v hale je dobry ale dalsim faktorom je ze Llodra vsetky uspechy snad co ma dosiahol doma vo FRA. Typicky hrac co ked ide von hrat tak je polovicny
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpomínám si teďka, jak mi dodrbal tiket na začátku roku, bylo to v Austrálii na některém turnaji, kde v prvním kole ostudně vyletěl s Harelem Levym, to naprosto šíleným způsobem - dostal myslím 2:6 0:6...a kurz byl na něj tehdy dost podobný jako včera...takže pozor na to...jinak dobrý nick, rumišťáku...:-))
Reagovat
carolyn
Takhle dobrý nick ty nevymyslíš, co? a žes jich už měl :-D
Reagovat
smazaný uživatel
no pre mňa je Llodra priemerným hráčom prvej stovky a väčšinou si takých ako on nerád dávam na tiket, ale myslel som, že má celkom formu a proti hráčovi z druhej stovky by mal vyhrať, ale že dostane taký výprask som nečakal...Matosevic ma osral už proti Marchenkovi teraz znova:) a to o ňom prvý krát počujem...som zvedavý ako zahrá proti Tsongovi, ktorý mal nejaké zranenie
Reagovat
smazaný uživatel
no pekne sa potrápily tie ženy, pomaly sa už ani neoplatí tipovať favoritky...u mužov to isté, hlavne Llodra "potešil"...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak,kolikrát tak super kurzy, ale odhadni, který favorit, který zápas zrovna vybouchne,No chce to zkoušet, pokud jsou finance, snad se to někdy vrátí a budou penízky zase na další sázení.
Reagovat
smazaný uživatel
Henin venku.. :)) Ale to co tam předvadí favoritky jako Maria s Elenou.. :((
Reagovat
smazaný uživatel
konečně budou už zápasy v telce, takže se těším.... docela překvapení, že Henin a Na Li venku, Caro, Šarapova a Dementieva se protrápily, uvidíme v dalších kolech, každý zápas je jiný...
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám že ta Maruš se schopí a do RG se dostane do TOP 8 aby měla do čtvrtfinále hratelný soupeřky.. :)) a na Wimbledon taky.. :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist