Herbert je senzačně ve svém prvním finále, zastavit ho může už jen Anderson

29. 8. 2015, 11:44
Aktuality 11
ATP WINSTON-SALEM - O titul z Winston-Salmu si zahraje favorizovaný Jihoafričan Kevin Anderson a překvapivě čtyřiadvacetiletý Pierre-Hugues Herbert. Francouzský kvalifikant se nezastavil ani na raketě domácího Johnsona a vyhrál tak už osmý zápas v řadě.
Pierre-Hugues Herbert

Čtyřiadvacetiletý Pierre-Hugues Herbert se na turnajích ATP nedostal nikdy dál než do 2. kola, ve světovém žebříčku byl nejvýše na 107. místě. Ve Winston-Salemu však své dosavadní limity několikrát posunul.

Bez ztráty setu prošel kvalifikací, díky skalpům Stachovského a Baghdatise si připsal poprvé v hlavní soutěži dvě výhry v řadě. Ale pokračoval dál. Po deklasování Bedeneho si zahrál poprvé ve čtvrtfinále, v něm ustál bitvu se Španělem Carreñem a v semifinále otočil i souboj s domácím Stevem Johnsonem, jenž rovněž usiloval o své premiérové finále.

Až 140. hráč světa Herbert sice v prvním setu uhrál na returnu pouze tři míčky v pěti gamech a za stavu 3-6 a 1-3 to s ním nevypadalo dobře, ale pak se mu povedlo poprvé brejknout jinak skvěle podávajícího Američana a nastartoval obrat za konečným vítězstvím 3-6 7-6 6-2.

"Ve Francii mi přezdívají 'diesel start'. Není to vždy snadné najít rytmus," řekl Herbert. "Steve dnes navíc v prvním setu neuvěřitelně podával, sotva jsem míček vracel zpátky do kurtu. Ale v druhém setu jsem zahrál jednu skvělou hru na returnu a to mi dodalo sebevědomí. Povedlo se mi to díky třem winnerům, takže to nebylo jeho špatnou hrou. Pak už jsem si řekl, že bych to ještě mohl vyhrát," komentoval francouzský tenista svůj premiérový postup do finále.

"Je to skvělý pocit být ve finále. Asi se v něm budu muset snažit hrát lépe už v prvním setu," uvědomuje si Herbert, který se poprvé v kariéře posune do Top 100. 

O titul si Herbert zahraje proti druhému nasazenému Kevinu Andersonovi. Jihoafrický tenista si v semifinále poradil 6-4 6-3 s Tunisanem Malekem Jazírím a potřetí v sezoně postoupil do finále. Celkově si v něm zahraje pojedenácté v kariéře, triumfovat dokázal pouze v roce 2011 na domácí půdě  Johannesburgu a o rok později v americkém Delray Beach.

Herbert se s Andersonem dosud neutkal. Sobotní finále začne v 19:00 SELČ.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA / Severní Karolína, tv. povrch, 695.515 dolarů
páteční výsledky (28. 08. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Anderson (2-JAR) - Jazírí (Tun.) 6-4 6-3
Herbert (Fr.) - Johnson (13-USA) 3-6 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
babolat.cz
v Kitzbuhlu Mathieu, teď Herbert, vždycky se nějakej frantík vykope se zákopů a pak léta zase nic...
Reagovat
smazaný uživatel
Busta i Johnson ho mohli lehce smáznout, ale podělali se, jako by hráli proto Federerovi...

určitě přeju Andersonovi
Reagovat
spaniel
Blbost. Hral skvele a jeho servis je extra trida.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost? Busta i Johnson lehce vedli, Busta 6:4 *5:4 a servíroval na výhru, od té doby si neškrtnul.. a Johnson.. do stavu 6:3 3:1 A:40 bez problémů, na servisu 91% a cca 80% druhej servis, od toho stavu první servis trefil možná jednou do konce zápasu..
Reagovat
spaniel
A chces rict ze od tech momentu uz oba jen dávali nevynucené chyby?
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem snad někde psal? Píšu, že se podělali.. Dali mu to né zadarmo, ale velmi velmi lacině ... podělat se taky označuje situaci, kdy hráč má vítězství na dosah a to o očividně sváže - proto jsem uvedl ty statistiky servisu, neskutečná proměna... ale to je jasný každýmu, kdo ty zápasy viděl, ty očividně ne..
Reagovat
spaniel
Videl jsem zapas proti Johnsonovi. Steve hral lip ze zacatku, Herbert byl v prvni setu na returnu marny, pak se postupne zlepsoval. Ke konci daval eso za esem. V clanku mas jasne napsane, ze ma pomale starty, takze co je divne na tom, ze prohrava a pak to otoci? Podle tebe ten kdo vede nebo vyhraje set, tak se automaticky podela, kdyz nakonec prohraje? Ale jdi.
Reagovat
smazaný uživatel
proč píšeš fůrt "automaticky" "vždycky" apod? Já mluvím konkrétně o Johnsonovi a Bustovi, o nikom jiném..

nemyslím si, že každá otočka je z toho důvodu, že se soupeř podělá, proto jsem to nenapsal.. jedinej, kdo to napsal, si ty..
Reagovat
smazaný uživatel
a to, že Johnson nebyl zničehonic schopnej trefit první servis do kurtu asi nebylo způsobeno dobrým returnem.. že?
Reagovat
spaniel
Vzdyt je to bezne ze hraci maji vykyvy. Tim se oddeluje spicka, ze je nemaji. Predvadi to kazdy druhy hrac x krat za sezonu. Chvili je na hore jeden, pak druhy. Malokdy je to demolice od zacatku do konce. Urcite se ale nepodelali, jak si napsal. Nemeli z ceho.
Reagovat
smazaný uživatel
Senzační jízda, velká gratulace :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist