Herbert s Mahutem dobyli čtyřhru na US Open a slaví první grandslamový titul

12. 9. 2015, 19:30
Aktuality 8
Francouz Pierre-Hugues Herbert s o devět let starším krajanem Nicolasem Mahutem dobyli čtyřhru mužů na US Open. Francouzské duo porazilo ve finále britsko-australský pár Jamie Murray/John Peers dvakrát 6-4 a v New Yorku tak vybojovalo první grandslamový titul.
Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert

Čtyřiadvacetiletý Francouz Pierre-Hugues Herbert s o devět let starším krajanem Nicolasem Mahutem si na začátku sezony zahráli překvapivě ve finále Australian Open. V boji o titul prohráli v Melbourne s italským párem Bolelli/Fognini. Včervnu si pak francouzská dvojice zahrála finále na trávě v Hertogenboshi a o týden později dobyla podnik v Queensu.

Tento týden Francouzi zazářili na US Open, kde postoupili se ztrátou pouhého jednoho setu do druhého letošního grandslamového finále. V něm dnes narazili na osmý nasazený pár Jamie Murray/John Peers, které porazili bez ztráty servisu dvakrát 6-4 a vybojovali tak svůj první grandslamový titul. Výhrou v New Yorku udělali Herbert s Mahutem velký krok směrem k účasti na záverečném Turnaji mistrů.

"Jsem moc šťastný, že jsme to dokázali. Je to parádní pocit být vítězem grandslamu," řekl po utkání Herbert. "Moc si spolupráce s Nicolasem cením. Moc si ho vážím a jsem rád, že s ním mohu hrát."

"Byl to neuvěřitelný zápas s úžasnou atmosférou. Dokázali jsme velkou věc a oba jsme teď moc šťastní. Pierre odehrál skvělé utkání a patří mu proto velký dík. Věřím, že tenhle úspěch nás povzbudí do další práce, a že tohle není poslední velký titul, který jsme získali," konstatoval po finále Mahut.

"Už vím, jak se cítil Andy, když tak dlouho čekal na svůj první grandslamový titul," řekl starší bratr Andyho Murrayho Jamie. Brit už sice jeden grandslamový titul má, v roce 2007 vyhrál po boku Jeleny Jankovičové smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu, s Australanem Johnem Peersem však letos prohrál už druhé finále mužské čtyřhry. Na titul nedosáhli před US Open ani ve Wimbledonu.

"Je to zklamání, ale už s tím nic neuděláme. Máme za sebou skvělý rok a musíme si z toho vzít jen to pozitivní, abychom mohli být příště silnější. Prohráli jsme, ale i to nás nakopne do další práce. Bez toho to nejde. Uděláme maximum, abychom v příštím roce došli až na vrchol," dodal Peers.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 20.102.700 dolarů
sobotní výsledky mužů (12. 09. 2015)
• Čtyřhra - finále •
Herbert/Mahut (12-Fra.) - J. Murray/Peers (8-Brit./Austr.) 6-4 6-4

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jamie, Jamie :-(( Třeba to vyjde napopáté jak Andymu.
Reagovat
kada.tom
Přeju jim to moc :-)
Oba jsou sympaťáci a v deblu jim to evidentně funguje :-)
Reagovat
baggik
Herbert neskutečnej fešák. A to říkám jako chlap, kterej je na ženský.
Reagovat
smazaný uživatel
súhlasím, vhodný na modeling, úžasné vlasy a krásne zuby, stál by za hriech. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhernej konec, skvělej Herbert. Gratulka veliká!
Reagovat
smazaný uživatel
supéér, chlapci, gratulka, zaslúžené víťazstvo. Nech sa darí i naďalej.
Reagovat
smazaný uživatel
Se dneska daří, že? +jistota, že vyhraje sympatická Italka:))
Reagovat
smazaný uživatel
tak, tak
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist