Hercogová se oklepala z kanára a v Bastadu obhájila titul

22. 7. 2012, 16:28
Aktuality 3
WTA BASTAD - Poloňa Hercogová získala druhý titul na okruhu WTA a opět se z triumfu raduje na antuce ve švédském Bastadu. Jednadvacetiletá Slovinka v dnešním finále s Francouzkou Mathildou Johanssonovu dostala kanára, duel však otočila a obhájila loňské vítězství.
Poloňa Hercogová

Poloňa Hercogová od začátku května i vinou zdravotních problémů nevyhrála jediný zápas a se šňůrou pěti porážek v řadě přiletěla obhajovat svůj jediný titul na okruhu WTA do Bastadu. Na švédské antuce ale jednadvacetiletá Slovinka na předchozí neúspěchy zapomněla, herně ožila a postupně si dokráčela pro svou celkově druhou trofej. 

Hercogová měla na turnaji dvakrát namále - ve čtvrtfinále prohrávala s Bulharkou Pironkovovou ve třetím setu už 2-4 a do dnešního finále s Mathildou Johanssonovou vstoupila debaklem 0-6. Z kanáru se však dokázala oklepat a utkání postupně otáčela. Ve třetí sadě ještě ztratila vedení 5-1 a o šest let starší soupeřku nechala vyrovnat, vítězství si už ovšem vzít nenechala a vyhrála 0-6 6-4 7-5.

Rodačka z Mariboru, aktuálně 66. hráčka světa, hrála ve finále celkově počtvrté; loni v Palermu a předloni v Acapulku ale trofej do své sbírky nepřidala.

Sedmadvacetiletá Francouzka Johanssonová, jež se narodila ve švédském Göteborgu, ve finále neuspěla ani na druhý pokus, neboť loni v kolumbijské Bógotě v boji o titul nestačila na Domínguezovou-Linovou.

Hrdinová neuspěla ani ve třetím finále
Eva Hrdinová nedokázala ani třetí finálovou účast proměnit v premiérový titul ve čtyřhře na okruhu WTA. S bosenskou spoluhráčkou Mervanou Jugičovou-Salkičovou prohrály bitvu o trofej s kolumbijským párem Catalina Castaňová a Mariana Duqueová-Marinová 6-4 5-7 5-10.

Osmadvacetiletá Hrdinová byla dnes na švédské antuce s Jugičovou několikrát jen dva míčky od vítězství. Nakonec ale tenistka z Plzně zůstala těsně pod vrcholem stejně jako v roce 2008 s krajankou Vladimírou Uhlířovou na turnajích v Paříži a Los Angeles.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD -
(Švédsko, antuka, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (22. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Hercogová (Slovi.) - Johanssonová (Fr.) 0-6 6-4 7-5

Čtyřhra - finále:
Castaňová/Duqueová-Marinová (Kol.) - Hrdinová/Jugičová-Salkičová (ČR/Bosna) 4-6 7-5 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
dadaft
ale musím říct, že když jsi začala za stavu 5:1 ve třetím setu jenom bránit, měl jsem trochu strach. a kdyby Matilda v rozhodujících chvílích neudělala několik opravdu nečekaných chyb, nemuselo to tak dobře dopadnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Zacala branit? To jsi na Polonu hodny, ochrnula! Opravdu jsem myslela, ze me omejou.. :-) Za stavu 5:1 pri podani Mathildy mela MB a nic neriskla, sama podavala na vitezstvi... a nic, vubec nic! Polone fandim dlouhodobe a neprestanu, ale co jsem videla, tak mi byla Mathilda tenisovym projevem sympatictejsi. Nemyslim rozcilovanim, ale snahou tvorit hru. Ale jak pises, jeste, ze tak! Gratulace. :-)
Reagovat
dadaft
máš pravdu. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist