Hercogová v Luganu zdolala Šwiatekovou a ukončila sedmileté čekání na třetí titul

14. 4. 2019, 15:15
Aktuality 10
WTA LUGANO - Polona Hercogová ve finále antukového turnaje WTA ve švýcarském Luganu porazila 6-3 3-6 6-3 sedmnáctiletou Polku Igu Šwiatekovou a po sedmi letech ukončila čekání na svůj 3. titul. Předchozí dva triumfy osmadvacetiletá Slovinka slavila v letech 2011 a 2012 ve švédském Bastadu.
Profily hráčů
Polona Hercogová a Iga Swiateková

Polona Hercogová už v prvním kole vyřadila nasazenou dvojku Carlu Suárezovou ze Španělska, ve druhém kole měla namále s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, neboť soupeřka podávala na postup, a nakonec to dotáhla až do svého celkově 6. finále. Opět si ho zahrála na antuce. 

V něm osmadvacetiletá Slovinka narazila na o jedenáct let mladší Polku Igu Šwiatekovou a své zkušenosti proměnila v triumf. V utkání, které bylo už v šesté hře kvůli dešti na hodinu přerušeno, využila 8 z 12 brejkbolů, sama 10 z 16 brejkbolů odvrátila, ve třetí sadě otočila vývoj ze stavu 0-2 a po 2 hodinách a 13 minutách boje zvítězila 6-3 3-6 6-3.

"Bylo to finále, takže do něj dáte všechno. Jsem moc šťastná, že se mi tu podařilo po dlouhé době najít vítězný rytmus a ukončit čekání na titul," radovala se s výrazně potetovanými pažemi Hercogová, která na předchozích třech turnajích hrála jako lucky loser a letos měla na kontě jedinou výhru v hlavní soutěži turnajů WTA.



89. hráčka světa Hercogová tak získala svůj třetí titul na okruhu WTA, když navázala na triumfy z let 2011 a 2012 ve švédském Bastadu. 

Vítězka loňského Wimbledonu juniorek Šwiateková má za sebou navzdory finálové porážce životní turnaj. Na turnaji WTA hrála teprve potřetí v kariéře, přičemž jejím maximem bylo druhé kolo. Ve Švýcarsku vybojovala jistotu, že se stane druhou nejmladší hráčkou v elitní stovce světového žebříčku po Američance Amandě Anisimovové.

Lugano bylo 17. letošním turnajem na okruhu WTA a Hercogová se stala 17. různou šampionkou.

• WTA INTERNATIONAL LUGANO •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (14. 04. 2019)
• Dvouhra - finále •
Hercogová (Slovin.) - Šwiateková (Pol.) 6-3 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
dadaft
Tiger vyhrál Masters
Reagovat
Haitik
:-(
Reagovat
EllNino
https://www.tenisportal.cz/hrac/diatchenko/

Letos se jí vyhýbají výjimečně zranění a jede jako dráha :) ... taková cesta rurnajem se jen tak nevidí :)
Reagovat
com
tak když si vystaci s tituly z ITF, tak proc ne ze.. Na WTA evidentne nema
Reagovat
EllNino
Tak když se na WTA nedostane a byla zraněna, tak musí logicky hrát ITF
Reagovat
skott
Skvělé, jenom to nezakřiknout s těmi zraněními;) Vita je ve finále senzační, znova to vylepšila už na 19-5!
Reagovat
EllNino
No nakonec po té bídné sezóně super úspěch, trochu mi to připomíná loňskou sezonu Pauline Parmentier, bída, ale 2 Internationaly z dvou různých povrchů :)

Tak třeba Polona ještě nějaký přidá :)
Reagovat
dadaft
Iga ukázala, že je taky jenom člověk, chyb bylo moc, ale jsem asi rád, že nevyhrála - jednak snad zůstane nohama na zemi, jednak první vyhrání z kapsy vyhání, na vítězství ještě čas příjde, jednak jsem to Poloně celkem přál...
gratulka potetované obryni :))
Reagovat
jirkaS
:-D
Polona Hercogová ve finále antukového turnaje WTA ve švýcarském Luganu porazila 6-3 3-6 6-3 sedmnáctiletou Polku Polonu Hercogovou
Reagovat
Krisboy
Tak kdo vlastně vyhrál...?

:D

Chybička se stane, nic ve zlým.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist