Hernych boj o semifinále po pár minutách vzdal, poranil si koleno

17. 7. 2015, 20:58
Aktuality 2
ATP NEWPORT - Boj o první semifinále od roku 2009 skončil pro Jana Hernycha po pouhých pár minutách a sedmi fiftýnech. Šestatřicetiletý Čech si na trávě v Newportu už ve druhém gamu utkání s domácím Jackem Sockem poranil koleno a čtvrtfinálové klání musel za stavu 1-0 a 0-30 skrečovat.
Jan Hernych

Jan Hernych v Newportu na své oblíbené trávě prošel kvalifikací a po pěti výhrách v řadě ho dnes čekalo první čtvrtfinále na turnaji ATP po dvou letech.

Příliš si ho ale neužil. Proti čtvrtému nasazenému Jacku Sockovi, kterého předloni porazil, bez potíží vyhrál úvodní game po svém podání, ale ve druhé výměně další hry podklouzl, poranil si koleno a v zápasu už nepokračoval.

Pro šestatřicetiletého rodáka z Prahy tak nešťastně skončila možná jedna z posledních šancí na semifinále, které si na okruhu ATP zahrál naposledy v únoru 2009 v Záhřebu.




"Tohle není způsob, jakým si přejete postoupit. Přeju soupeři brzké uzdravení," řekl dvaadvacetiletý Sock, který obhájil loňské semifinále.

Letos v něm narazí na loňského finalistu Iva Karloviče, s nímž prohrává ve vzájemné bilanci 1-2. Šestatřicetiletý Chorvat dnes i za pomoci 23 es zdolal 7-6 6-3 Němce Dustina Browna, jehož letos porazil i podruhé.

"Když proti vám trefí 23 es a téměř nehraje přes druhý servis, tak je nemožné ho brejknout. Pak dal čtyři esa v tie-breaku, předvedl vítězný return, s tím se moc dělat nedalo," řekl Brown, jenž letos ve Wimbledonu vyřadil Rafaela Nadala.

Ve druhém semifinále se utkají domácí šampion z roku 2009 Rajeev Ram a australské překvapení John Patrick Smith.

• ATP 250 NEWPORT •
USA / Rhode Island, tráva, 549.230 dolarů
páteční výsledky (17. 07. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sock (4-USA) - Hernych (ČR) 0-1 a 30-0 skreč H.
Karlovič (2-Chorv.) - Brown (Něm.) 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
FulnekUltras
"na doporučení turnajového lékaře" určitě nebylo...
Přeju Honzovi, ať je co nejdřív zase v pohodě.
Reagovat
Chrenda
jsem měl dojem, že má formu min. na semi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist