Hernych nezvládl dohrávku, s Kitzbühelem se loučí

18. 7. 2008, 11:30
Aktuality 2
Jan Hernych dohrál na turnaji v Kitzbühelu. Dnes nedokázal dotáhnout do vítězného konce zápas s Němcem Rainerem Schüttlerem, který včera za stavu 3-2 pro něj ve třetím setu přerušil déšť.
Jan Hernych

Hernych měl zápas v Kitzbühelu dobře rozehraný. Včera pro sebe získal první set v poměru 6-2. Druhý sice prohrál 4-6, ovšem ve třetí sadě rychle sebral svému soupeři servis a byl blízko postupu do třetího kola.

Za stavu 3-2 pro něj ovšem utkání přerušil déšť, kvůli kterému se včera v Rakousku dohrál jediný zápas. Na úvod dnešní dohrávky Hernych nezaváhal a nezpanikařil, ani když si Schüttler vzal ztracené podání zpátky a vyrovnal na 4-4. Český tenista svému soupeři znovu prolomil podání a podával na vítězství v zápase. To od něj ale bylo vše. Zkušený Schüttler se znovu vrátil do zápasu, ujal se vedení 6-5 a čistou hrou při Hernychově podání pak dokonal obrat.

Kvůli dešti, který zkomplikoval turnajový program, pak za několik hodin nastoupil Schüttler k dalšímu zápasu, tentokrát čtvrtfinálovému proti domácímu Jürgenu Melzerovi. Rozjetý Němec dokázal vzít svému soupeři první set, ovšem po dalších dvou jeho účinkování v Kitzbühelu skončilo. Melzer získal druhou a třetí sadu shodně 7-5 a je v semifinále.

Del Potro s Hanescem si zahrají o druhé finále během dvou týdnů
Vítězové turnajů z minulého týdne, Rumun Victor Hanescu a Juan Martin Del Potro z Argentiny, dnes vyhráli už osmý zápas v řadě a v Kitzbühelu tak postoupili už do semifinále. V něm je čeká jejich první vzájemný duel. Vítěz si tak po premiérovém titulu zahraje v neděli znovu ve finále.

Hanescu si dnes poradil s Brianem Dabulem, který tak ve svém premiérovém čtvrtfinále neuspěl. Přemožitel Iva Mináře z 2. kola prohrál 3-6 4-6. Del Potro oproti svému semifinálovému soupeři ztratil ještě o 2 gamy méňě - Francouze Devildera porazil 6-2 6-3.

Výsledky - Kitzbühel:

2. kolo:
Schüttler (2-Něm.) - Hernych (ČR) 2:6, 6:4, 7:5, Devilder (Fr.) - Peya (Rak.) 6:4, 6:4, Del Potro (7-Arg.) - Roitman (Arg.) 6:2, 6:4.

Čtvrtfinále:
Starace (4-It.) - Schwank (5-Arg.) 6:1, 6:2, Melzer (6-Rak.) - Schüttler (2-Něm.) 2:6, 7:5, 7:5, Del Potro (7-Arg.) - Devilder (Fr.) 6:2, 6:3, Hanescu (Rum.) - Dabul (Arg.) 6:3, 6:4.

Semifinálové dvojice: Del Potro - Hanescu, Starace - Melzer.

Komentáře

2
Přidat komentář
dabelsobul
Hernych ma hrozne vykyvy. Nedokaze se soustredit na cely zapas... Viz proti Dabulovi vysledek 7-6 0-6 7-6. Dokaze zahrat dobre zapasy, ale vetsinu si vlastnimi chybami prohraje sam... urcite ho srazi take spatne podani...
Reagovat
weak
Osobně s tímto komentářem moc nesouhlasím, ty si zápas DABUL - HERNYCH viděl? Jinak jen podle výsledku hodnotit Hernychův výkon - zrovna tak mohl mít výkyvy ve všech třech setech Dabul :-)
jinak co je to "spatne podani"? Herňa podává zcela standardně (při jeho výšce žádný div), někdy dokáže servisem i zatlačit...
Herňa se naopak chová ve svých zápasech velmi disciplínovaně a slušně (žádné zbytečné emoce), snaží se soustředit na každý balon... Ale hraje stylem, když spíše využívá razance a síly soupeře - balony často jen blokuje a vrací soupeři balony stejnou rychlostí... Jenže Schuttler hraje podobně - hlavně na antuce, kterou moc nemusí, se o nic moc nesnaží, spíše brání a nechává aktivitu na soupeři... čili těžko říct, co se v tomhle zápase dělo (už jsem to neviděl, z Kitzbuhelu mne vyhnal déšť už včera :), v zápase s BECKEM byl SCHUTTLER set a 3/4 horší a zápas otočil jen s velkým štěstím... a štěstí měl evidentně i dnes, je to velký škoda, že HERNYCH *54 ve třetím nepronesl...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist