Hernych porazil Brandse, téměř po roce vyhrál na turnaji ATP

10. 6. 2013, 22:04
Aktuality 7
Jan Hernych si připsal první vítězství na okruhu ATP od loňského července. Český tenista dnes v Halle zaskočil domácího Daniela Brandse a po hladkém vítězství 6-4 6-2 postoupil do osmifinále. V něm ho bude čekat těžký soupeř: buď pátý nasazený Milos Raonic, nebo Gael Monfils.
Jan Hernych

Když Jan Hernych prošel v Halle úspěšně kvalifikací, přisoudil mu turnajový los do prvního kola Němce Daniela Brandse. Domácí tenista před dvěma týdny v Paříži zaujal svou  zarputilostí, s níž vzdoroval pozdějšímu vítězi French Open Rafaelu Nadalovi, ovšem v dnešním prvním kole byl po většinu zápasu horší než český hráč, který zaslouženě zvítězil.

Na Hernychovi, jenž nyní hraje převážně challengery a ve světovém žebříčku se propadl na 254. příčku, bylo od začátku vidět, že mu tráva v Halle svědčí. Už v páté hře se dostal k prvnímu brejkbolu, který využil a dostal se do vedení 3-2. Náskok mohl o několik minut později ještě zvýšit, ale promarněný brejkbol ho mrzet nemusel: svůj servis si totiž pražský rodák bez problémů držel dál a set vyhrál 6-4.

Brands se nevzpamatoval ani v dalším setu, ve kterém rychle prohrával 0-3. Hernych poté zlikvidoval první brejkbol soupeře a žádné drama už nepřipustil. Po 66 minutách proměnil svůj druhý mečbol a poprvé od loňského turnaje v Gstaadu mohl na turnaji ATP zvednou ruce vítězně nad hlavu.

Na jméno dalšího soupeře si Hernych musí počkat do zítřka, kdy se Milos Raonic utká s Gaelem Monfilsem o postup do druhého kola.

Podobně hladce jako český tenista vstoupil do letošního ročníku podniku v Halle další domácí hráč Florian Mayer. Osmý tenista v pavouku neměl příliš práce s Rakušanem Martinem Fischerem, kterého Mayer porazil za necelou hodinu dvakrát 6-2.

"Jako každý rok mi stačí deset minut, abych se na trávě cítil dobře," pochvaloval si zdejší trojnásobný čtvrtfinalista. "Mám tenhle povrch rád, hlavně tady a ve Wimbledonu. Ve Wimbledonu mi to vyhovuje ještě víc, ale hrát na trávě mě baví pokaždé," dodal.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 779.665 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Brands (Něm.) 6:4, 6:2, Mayer (8-Něm.) - Fischer (Rak.) 6:2, 6:2, Južnyj (Rus.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:1, 6:2, Zverev (Něm.) - Goffin (Belg.) 1:6, 6:4, 7:5.

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Tenhle zápas se hrál ráno a musím říct, že se mi moc líbil výkon Jana Hernycha proti Brandsovi. Škoda losu, Raonic nebo Geal. Ale gratulace k výkonu a v druhém kole také držím palce. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Klíčem k úspěchu bylo přehodit míček přes síť a počkat, až Brands udělá chybu, hrál hodně mizerně, úplně jiný hráč oproti duelu s Nadalem
Hernych to měl hodně usnadněné
Reagovat
darek.vrana
Záleží, co ti soupeř dovolí. Hernych není Nadal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nabízím odkaz na highlights, Hernych byl skutečně lepší, přeju mu to, kamarád se s ním zná a vždycky říkal, že je to hroznej sympaťák a slušnej člověk.

http://www.youtube.com/watch?v=4reAKp8jdqs
Reagovat
Fandina
Potvrzuji, také jsem se s Janem Hernychem setkala, je příjemný a sympaťák. Držím palce Honzo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kéž by ještě nějaký ten výsledek udělal, ale roky už asi nezastaví, bohužel. Jak je to vlastně s cutem pro kvaldu na wimbledon? Kdy se to uzavírá, případně kde ta hranice je?
Reagovat
ptpc
Cut je cca 210. miesto v rankingu. A prihlášky sa uzatvárajú 6 týždňov vopred.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist