Hernych porazil Južného, narazí opět na Djokoviče

24. 2. 2009, 15:53
Aktuality 0
Jediný český zástupce v Dubaji Jan Hernych úspěšně zdolal první turnajovou překážku. Za necelé dvě hodiny si poradil s Rusem Michailem Južným 4-6 6-1 6-4. Ve druhém kole ho čeká nejvýše nasazený Djokovič, se kterým se před týdnem odehrál vyrovnané utkání.
Jan Hernych

Jan Hernych si dnešním vítězstvím vylepšil vzájemnou bilanci s Rusem, neboť oba dosavadní duely prohrál.

Ani to, ani ztráta prvního setu dnes českého tenistu na kolena nesrazily. Hernych se od druhé sady výrazně zlepšil především na příjmu a zužitkoval všechny tři nabídnuté šance k brejku. Také v rozhodující sadě prolomil Michailu Južnému dvakrát servis a dovedl utkání do vítězného konce.

Ve druhém kole se utká s nejvýše nasazeným Novakem Djokovičem. Srbský tenista, který letos na první výraznější úspěch stále čeká, po vlažnějším vstupu do utkání nakonec jednoznačně přehrál Itala Flavia Cipollu 6-3 6-2.

Hernych se se světovou trojkou utkal také před týdnem ve druhém kole turnaje v Marseille, kde s Djokovičem odehrál dva vyrovnané sety, ale v jejich koncovkách pokaždé neuspěl. První vzájemný zápas z roku 2006 vyhrál Hernych.

Ještě déle než český tenista dnes musel o postup do druhého kola bojovat třetí nasazený Gilles Simon, kterého čekal Kuvajťan Muhammad Gharíb. Tenista, který od pořadatelů obdržel divokou kartu, v Dubaji vyhrál jediný zápas před třemi lety a proti Simonovi si bilanci na tomto turnaji zhoršil na 1-5.

Za svůj výkon se ovšem 469. hráč světa rozhodně stydět nemusel. V prvním setu si rychle vypracoval náskok, který favorit sice dokázal smazat, ale za stavu 5-5 Gharíb udeřil znovu a výhru v prvním setu si už nenechal ujít. Simon se prosadil až v dalších dvou sadách, aby po 127 minutách zvítězil 5-7 6-4 6-4.

"Začal jsem pomalu a on hrál dobře," vysvětlovat po zápase Simon. "Právě jsem dorazil z Marseille a v pondělí to bylo poprvé, co jsem hrál venku. Zlepšoval jsem se každým gamem, ale on si věřil a odehrál úžasný zápas. Musím se zlepšit a hrát konzistentněji od základní čáry. Pokud se mi to nepodaří, nemám šanci tenhle turnaj vyhrát."


- ATP 500 DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.223.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Južnyj (Rus.) 4-6 6-1 6-4
Djokovič (1-Srb.) - Cipolla (It.) 6-3 6-2
Simon (3-Fr.) - Gharíb (Kuv.) 5-7 6-4 6-4
Andrejev (6-Rus.) - De Voest (JAR) 6-4 6-0
Gasquet (Fr.) - Safin (Rus.) 6-3 5-7 6-3
Bolelli (It.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Lammer (Švýc.) 6-1 6-1
Benneteau (Fr.) - Melzer (Rak.) 1-6 6-3 6-3
Clement (Fr.) - Schüttler (Něm.) 1-6 6-3 6-3
Tursunov (Rus.) - Seppi (It.) 6-1 6-4

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist