Hernych v Halle dohrál, Monfils byl nad jeho síly

12. 6. 2013, 18:06
Aktuality 0
Český tenista Jan Hernych nestačil na turnaji v německém Halle na Gaëla Monfilse a vypadl ve druhém kole. Francouzskému favoritovi, jenž před dvěma týdny vyřadil na úvod Roland Garros Tomáše Berycha, dnes podlehl po setech 2-6 a 3-6.
Jan Hernych

Gaël Monfils porazil Jana Hernycha, jenž nyní hraje převážně challengery, už ve dvou předchozích vzájemných duelech a i po čtyřech letech si s pražským rodákem bez vážnějších problémů poradil. V úvodním setu si český tenista udržel jen jednou své podání a sadu ztratil poměrem 2-6. Ve druhé sadě kapituloval Hernych při vlasním servisu jen jednou, ale to Monfilsovi stačilo; za stavu 5-2 ještě Francouz lehkomyslně zahodil mečbol, ale vzápětí čistou hrou zápas ukončil.

Krátce po svém postupu do čtvrtfinále někdejší sedmý tenista světa oznámil, že se v příštích týdnech nezúčastní grandslamového Wimbledonu.

"Zrušil jsem svou žádost o divokou kartu kvůli menšímu osobnímu problému, který chci příští týden vyřešit," řekl Monfils. "Objevilo se něco neočekávaného během prvního týdnu Wimbledonu," uvedl bez dalších podrobností.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 779.665 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Monfils (Fr.) - Hernych (ČR) 6:2, 6:3, Južnyj (Rus.) - Nišikori (4-Jap.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:3, Zverev (Něm.) - Bašič (Bosna) 7:6 (7:5), 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist