Hernych v Nizozemsku postupuje, největší favorit Ferrer dohrál

18. 6. 2013, 16:25
Aktuality 4
Jan Hernych dnes v nizozemském Hertogenboschi potvrdil, že se mu letos na trávě daří, a po výhře 6-3 3-6 a 7-6 nad Belgičanem Goffinem postoupil do druhého kola. Hůř na posledním přípravném turnaji před Wimbledonem dopadl nejvýše nasazený David Ferrer, který se po porážce 6-7 3-6 z rakety veterána Xaviera Malisseho s turnajem rozloučil.
Jan Hernych

Aktuálně až 228. hráč světa Jan Hernych v posledních dnech dosahuje nejlepších výsledků v sezoně a důvodem se zdá být přechod z antuky na trávu. V Hertogenboschi stejně jako před týdnem v Halle prolétl bez ztráty setu kvalifikací a i postupem do 2. kola hlavní soutěže napodobil svůj výsledek z Německa, který je zároveň jeho letošním maximem. 

Dnes se ale třiatřicetiletý český tenista na vítězství pořádně nadřel. S o 11 let mladším a v žebříčku výrazně lépe postaveným Davidem Goffinem (85.) sice získal bez problémů první set, ve druhém však nadvakrát nepotvrdil brejk a naopak po třetím ztraceném servisu sadu prohrál.

Ve třetím setu pak dlouho marně doháněl ztrátu podání z třetí hry, na poslední možnou chvíli se mu však za stavu 4-5 manko podařilo smazat a vynutil si tie-break. V něm prohrával 2-4, než získal pět fiftýnů v řadě a po 2 hodinách a 5 minutách slavil svou druhou letošní výhru na okruhu ATP. Letos na trávě vyhrál už 8 z 9 zápasů.

O první čtvrtfinále od loňského července se Hernych utká s francouzským vrstevníkem Michalem Llodrou, se kterým jediné vzájemné střetnutí před devíti lety na halovém challengeru v Besanconu prohrál. Llodra se dnes na na rozdíl od českého hráče na postup příliš nenadřel, neboť čtvrtý nasazený krajan Benoit Paire mu již v prvním dějství za stavu 3-0 vzdal.

První zápas po premiérovém finále na grandslamovém turnaji nevyšel světové čtyřce Davidu Ferrerovi, který tak v Hertogenboschi velmi záhy přišel o možnost zopakovat svůj loňský titul. Nejvýše nasazeného Španěla porazil 7-6 6-3 Belgičan Xavier Malisse, který se v bilanci vzájemných duelů ujal vedení 3-2 na zápasy. Obě porážky navíc utrpěl po skreči.

60. tenista světa Malisse dnes znovu potvrdil, že se mu na trávě daří. Wimbledonský semifinalista z roku 2002 v Nizozemsku nechyběl už tři roky po sobě mezi kvartetem nejlepších a ve Wimbledonu se v posledních dvou letech dostal vždy do druhého týdne.

O první čtvrtfinále po čtyřech měsících se dvaatřicetiletý Belgičan utká s Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu, s nímž ve třech vzájemných duelech neztratil ještě ani set.

Výsledky - Hertogenboschi - muži (tráva, dotace 410.200 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Goffin (Belg.) 6-3 3-6 7-6(4)
Malisse (Belg.) - Ferrer (1-Šp.) 7-6(3) 6-3
Llodra (Fr.) - Paire (4-Fr.) 3-0 skreč P.
Chardy (5-Fr.) - Pouille (Fr.) 7-5 6-4
Yen-hsun Lu (Tchaj-wan) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-1 7-6(3)
Copil (Rum.) - Dutra Silva (Braz.) 6-7(6) 6-4 6-2
Mahut (Fr.) - Berankis (Lit.) 6-1 6-4
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
Mayo
dig Hernych čistý Murray :D
Reagovat
Fandina
gratulace k postupu. Závěr třetího setu byl jeho, jinak jsem věřila Davidovi, trpím na něj, ale jsem ráda, že se Hernychovi nakonec podařilo TB vyhrát. Letos chce skončit, tak ať se ještě zadaří. Dneska to bylo hezké od obou. Proti Llodrovi to bude těžké, ale držím palce. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Hernych v posledních 2 týdnech jede, je vidět že tráva mu sedí! Jinak to, že letos končí je tutovka?
Reagovat
Fandina
Jestli je to tutovka nevím, ale píše se to například i tady v tom článku
http://sport.aktualne.centrum.cz/savrda-prague-open-ma-velkou-tradici-turnaj-musim-zachovat/r~c37f29f0d46211e2a9120025900fea04/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist