Hernych v souboji kvalifikantů prohrál s Petzschnerem

8. 10. 2008, 16:30
Aktuality 1
Ani český tenista Jan Hernych nezastavil na turnaji ve Vídni dalšího kvalifikanta Philippa Petzschnera. Přemožitel Stanislase Wawrinky v dnešním druhém kole Hernycha porazil 6-3 6-4 a postoupil do čtvrtfinále. Svého soupeře pro utkání druhého kola už zná Radek Štěpánek. Narazí na osmého nasazeného Monfilse.
Jan Hernych

Zatímco v dlouhém souboji s Wawrinkou ztratil Philip Petzschner pětkrát svůj servis, s Janem Hernychem takovou práci neměl. V prvním setu proti němu český tenista uhrál na příjmu jediný bod a když sám neodvrátil pátý brejkbol, získal Petzschner sadu v poměru 6-3. Druhý set už byl vyrovnanější, ani v něm si ale příležitost k prolomení soupeřova servisu Hernych nevypracoval. Naopak sám za stavu 4-4 podruhé v zápase ztratil podání a o pár minut později se s turnajem rozloučil.

Také Petzschner se dostal do soutěže z kvalifikace a na žebříčku dělí oba hráče jen několik míst. Němec ale v prvním kole vyřadil turnajovou jedničku Švýcara Stanislase Wawrinku, a to mu evidentně zvýšilo sebevědomí. To dnes v utkání sehrálo významnou roli, protože německý tenista dokázal v klíčových momentech úspěšně zariskovat a získávat rozhodující body. 

V jinak vyrovnaném utkání se Petzschnerova větší uvolněnost projevovala zejména na podání, které vyhrával po celý zápas bez větších potíží, zatímco Hernych musel o svůj servis bojovat a jednou v každém setu ho neudržel. Také na síti nebyl tak jistý jako v pondělním prvním kole a zkazil tam několik dobře připravených míčů. 

"Servis určitě rozhodl, tam se mi nedařilo tak, jako v předchozích zápasech. Jemu šel naopak skvěle, já jsem neměl za celé utkání ani jeden brejkbol," řekl po utkání Hernych. "Soupeř hrál ve velké pohodě a vycházely mu klíčové balony. Já jsem se cítil dobře, hrál jsem uvolněně a neřekl bych, že mi svazovala ruce příležitost postoupit do čtvrtfinále. Jen jsem dneska hůř podával, a to rozhodlo," zhodnotil své vystoupení český hráč.

Hernych letos na turnajích okruhu ATP dokázal přes druhé kolo projít jen jednou. Nejlepším letošním výsledkem 129. tenisty světa je červencový postup do čtvrtfinále ve Stuttgartu. Jeho dnešní soupeř se v dalším kole utká s lepším z dvojice Moya - Schwank.

Mimo hru je po dnešku také Argentinec Guillermo Caňas. Ten v souboji s turnajovou pětkou Španělem Verdaskem ztratil rychle první set. Ve druhém sice soupeři okamžitě vzal podání, od stavu 2-0 už ale neuhrál jediný game a prohrál 1-6 2-6.

Velké problémy měl s postupem do čtvrtfinále stříbrný medailista z Pekingu Fernando Gonzalez. Druhý nasazený Chilan stejně jako v 1. kole i dnes prohrál první set, ale utkání zachránil ve zkrácené hře druhé sady. Talentovaného Gulbise nakonec porazil 4-6 7-6 6-1, když odvrátil celkem pět mečbolů.

Gonzalez se v druhém kole může utkat s Radkem Štěpánkem. Ten však musí nejdříve porazit turnajovou osmičku Gaela Monfilse. Francouz dnes ve třech setech udolal domácího Alexandra Peyu, který hrál na divokou kartu.

Přes dvě hodiny strávila na kurtu ve Vídni světová devítka Juan Martin Del Potro. Devatenáctiletý Argentinec se v úvodním kole nadřel na postup přes domácího Martina Fischera, hráče až třetí světové stovky. Po výhře 7-6 7-6 se Del Potro utká s Němcem Kohlschreiberem.

Výsledky - Vídeň:
Dvouhra - 1. kolo:
Del Potro (3-Arg.) - Fischer (Rak.) 7:6(7), 7:6(5), Monfils (8-Fr.) - Peya (Rak.) 3:6, 6:1, 6:3.

Dvouhra - 2. kolo:
Petzschner (Něm.) - Hernych (ČR) 6:3, 6:4, Verdasco (5-Šp.) - Caňas (Arg.) 6:1, 6:2, Gonzalez (2-Chile) - Gulbis (Lot.) 4:6, 7:6(11), 6:1.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist