Hernych ve čtvrtfinále nepřekvapil, Tipsarevičovi sebral jen tři hry

20. 7. 2012, 19:48
Aktuality 13
ATP GSTAAD - Jan Hernych si dnes na antuce ve švýcarském Gstaadu zahrál po třech letech ve čtvrtfinále turnaje ATP, po pěti výhrách v řadě už ale další skalp nepřidal. Proti nejvýše nasazenému Janku Tipsarevičovi vzdoroval jen něco málo přes hodinu a prohrál hladce ve dvou setech.
Jan Hernych

Pouť českého tenisty Jana Hernycha po postupu na premiérový turnaj ATP v tomto ročníku skončila ve čtvrtfinále. V souboji o postup mezi čtyři nejlepší hráče ve švýcarském Gstaadu nestačil třiatřicetiletý Čech na prvního nasazeného Srba Janka Tipsareviče, kterému podlehl 2-6 1-6.

Čtvrtfinálový duel byl dnes poměrně jednoznačnou záležitostí a osmý hráč světa Tipsarevič, podobně jako v jediném dosavadním vzájemném duelu obou hráčů z Wimbledonu před třemi lety, si poradil bez ztráty setu. Duel na švýcarské antuce ukončil za 64 minut.

Pro 212. hráče žebříčku, který se musel do turnaje dostat přes tři duely v kvalifikaci, je i čtvrtfinále úspěchem. V této fázi se na okruhu ATP představil naposledy v únoru 2009 v Záhřebu. Jeho dosavadním nejlepším výsledkem ve dvouhře je finálová účast z Hertogenbosche z roku 2006.

Tipsarevič, který minulý týden vyhrál turnaj na antuce ve Stuttgartu, se v dalším utkání střetne se šampionem z roku 2007 Paulem-Henrim Mathieuem. Třicetiletý francouzský tenista dnes zdolal 4-6 6-1 6-4 Lotyše Ernestse Gulbise a bude usilovat o finále, které si zahrál naposledy před třemi lety v Hamburku.

Na třetím z posledních čtyř turnajů je v semifinále Grigor Dimitrov. Po Queensu a týden po Bastadu je mezi nejlepší čtyřkou i na antuce ve Gstaadu, kde dnes porazil hladce 6-3 6-2 Poláka Lukasze Kubota.

O své první finále na okruhu ATP si bulharský tenista zahraje v sobotu s Thomazem Belluccim. Brazilský tenista dnes ve Gstaadu, kde před třemi lety triumfoval, porazil 6-3 6-3 pátého nasazeného Španěla Feliciana Lópeze a po týdnu postoupil opět do semifinále.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 385.425 eur)
páteční výsledky (20. 07. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Hernych (ČR) 6-2 6-1
Bellucci (Braz.) - F. López (5-Šp.) 6-3 6-3 
Mathieu (Fr.) - Gulbis (Lot.) 4-6 6-1 6-4
Dimitrov (Bulh.) - Kubot (Pol.) 6-3 6-2 

Semifinálové dvojice:
Tipsarevič - Mathieu, Bellucci - Dimitrov.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska konečná, škoda. Stále mi přijde, že v klíčových momentech zápasu to nedokáže ustát, začne hrát pasivně, čekat na chybu soupeře a většinou tu chybu vytvoří on.
Takhle podobně vypadala i koncovka druhého setu minulý týden s Ferrerem, při podání Davida měl nějaké šance, které nevyužil a pak při svém vlastním podání na udržení se v setu, dělal velké chyby a prohrál ho.
Už by potřeboval vyhrát nějaké klíčové utkání a nejlépe i turnaj, aby ho to nakoplo a začal si věřit. No nic, snad příště....Fandím a věřím mu dále.:))
Reagovat
carolyn
Taky máte ten pocit, že Fandina sem příjde vždy někomu něco stále jen bojkotovat?....smile
Reagovat
Vojtiik
Grigor by s Beluccim mohl zahrat slusne, kdyby se mu povedlo finale tak by to bylo uzasne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Dimitrov Bellucciho porazil, byla by to paráda a posunul by se někam k 45. místu. Ale trochu se obávám, že to pro něho bude zítra konečná, zatím s ním obě střetnutí prohrál. Teď se posunul na 51. místo, což by bylo zatím jeho maximum, ale když prohraje, přeskočí ho v žebříku právě Bellucci a může před něho jít ještě Soeda, pokud by porazil v Atlantě Nishikoriho, zatím nad ním vyhrál první set.
Reagovat
smazaný uživatel
http://live-tennis.eu/

Je skvělá věc, že :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je to dobrý.:)
Reagovat
a.magerova
Jak se TO krásně čte Janíčkovi se daří na švýcarské antuce :-))
Reagovat
Fandina
se určitě daří, to bezesporu, hraje dobře, ale v tom článku jsem TO takto formulované opravdu nenašla ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Mé zadání znělo - vyjádřete jednou větou TO pro vás nejdůležitější :-))
Reagovat
Fandina
Stručnost ctím, ale jaké kdo si dává zadání, tam nedohlédnu, ani snad nikdo jiný ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Jeden z důvodů proč my dvě spolu nepůjdem na kafe je ten, že já kafe nepiju .... :-))
Reagovat
Fandina
A já zase chození na kávu nevyhledávám ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist