Hernych ve čtvrtfinále vedení proti Hewittovi neudržel

13. 7. 2013, 01:49
Aktuality 0
ATP NEWPORT - Jan Hernych se v Newportu po čtyřech letech do semifinále turnaje ATP nedostal. Český tenista proti bývalé světové jedničce Lleytonu Hewittovi sice získal první set, nakonec ale prohrál 7-6 4-6 2-6. Australan si o finále zahraje s Isnerem.
Jan Hernych

Jan Hernych se letos představil na třech turnajích ATP na trávě a ve všech prošel jak kvalifikací, tak minimálně prvním kolem hlavní soutěže. V Hertogenboschi a tento týden v Newportu český tenista dokonce postoupil do čtvrtfinále, na první semifinále po více než čtyřech letech ale ani jednou nedosáhl.

190. hráč světa Hernych, který v neděli oslavil 34. narozeniny, se dnes v Newportu utkal už posedmé v kariéře s Lleytonem Hewittem, ale znovu na bývalou světovou jedničku a dvojnásobného grandslamového šampiona nestačil. Sice proti finalistovi z roku 2007 začal dobře díky výhře 7-3 v tie-breaku první sady, ve druhé však přišel dvakrát o podání a prohrál 4-6.

Závěrečný set už zvládl čtvrtý nasazený hráč turnaje Hewitt proti účastníkovi kvalifikace Hernychovi s přehledem 6-2 a letos podruhé postoupil do semifinále. 

V něm se utká s vítězem dvou posledních ročníků Američanem Johnem Isnerem, který díky dvěma úspěšným tie-breakům zdolal Chorvata Iva Karloviče. Zápas dvou vysokých tenistů nenabídl žádný brejkbol.

Druhé semifinále obstarají Francouz Nicolas Mahut a Američan Michael Russell, kteří své čtvrtfinálové duely zvládli už ve čtvrtek.

- ATP 250 NEWPORT -
(Spojené státy, tráva, 519.775 dolarů)
páteční výsledky (12. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hewitt (4-Austr.) - Hernych (ČR) 6-7(3) 6-4 6-2
Isner (2-USA) - Karlovič (Chorv.) 7-6(3) 7-6(3)

Semifinálové dvojice: Mahut (Fr.) - Russell (USA), Isner (USA) - Hewitt (Austr.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist