Hernych vyřadil v Ostravě nejvýše nasazeného Roitmana

8. 5. 2008, 21:54
Aktuality 1
CHALLENGER OSTRAVA - Mezi nejlepších osm tenistů na challengeru v Ostravě se probojovali celkem tři domácí tenisté. Včerejší postup Jiřího Vaňka dnes napodil i Jan Hernych, jenž vyřadil turnajovou jedničku Sergia Roitmana, a také dvaadvacetiletý Lukáš Rosol. Ten si ve dvou setech poradil s Brazilcem Silvou.
Jan Hernych

Nejvýše nasazený hráč tenisového challengeru Prosperita Open v Ostravě je ze hry venku zásluhou Jana Hernycha, který dnes Argentince Sergia Roitmana vyřadil po setech 6-1 3-6 7-6. Zápas ve druhé sadě přerušil déšť, ale Hernycha to v lépe rozehraném utkání nerozhodilo a duel dovedl do vítězství v závěrečném tie-breaku.

Třetím českým čtvrtfinalistou (už včera ve 2. kole uspěl druhý nasazený Jiří Vaněk) se stal dvaadvacetiletý Lukáš Rosol, jenž dnes porazil Brazilce Julia Silvu 7-6 7-5. O své první challengerové semifinále bude v pátek bojovat proti Rumunovi Cruciatovi.

Díky němu na ostravské antuce už dohrál známý Maročan Júnis El Aynaoui, který před třemi týdny vyhrál antukový challenger ve švýcarském Chiassu a před čtyřmi dny hrál finále turnaje ATP v Mnichově.

Český daviscupový reprezentant Lukáš Dlouhý utkání s Rakušanem Oliverem Marachem po prohraném prvním setu vzdal.

Challenger Ostrava - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Hernych (ČR) - Roitman (1-Arg.) 6-1 3-6 7-6(2)
Rosol (ČR) - Silva (Braz.) 7-6 7-5
Marach (Rak.) - Dlouhý (ČR) 6-1 skreč D.
Cruciat (Rum.) - El Aynaoui (Mar.) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
El Aynaoui v Mnichově prohrál v semifinále a ne ve finále, ale i tak je to pro "staříka" velký úspěch. Viděl jsem ho v Ostravě a moc se mi líbil, ale věk se nedá zastavit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist