Hernych zahájil turnaj ve Gstaadu drtivou výhrou

27. 7. 2009, 15:39
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Český tenista Jan Hernych vstoupil do turnaje ve švýcarském Gstaadu drtivou výhrou, když Itala Flavia Cipollu smetl za 51 minut 6-1 6-0. O druhé letonšní čtvrtfinále si zahraje s Andrejevem.
Jan Hernych

Jan Hernych minulý týden ukončil sérii osmi porážek v řadě, když v Hamburku porazil mladého Krawietze ve třech setech. V 1. kole turnaje ve švýcarském Gstaadu byl však mnohem suverénější, když Flavia Cipollu smetl za necelou hodinu 6-1 6-0. Zápas v hlavní soutěži tak ve dvou setech vyhrál poprvé od začátku března.

Třicetiletý rodák z Prahy Cipollovi, který se před pár dny vrátil z turnajů ve Spojených státech, oplatil vyřazení z loňského US Open. Celkově vyhrál třetí ze čtyř vzájemných soubojů.

V dalším kole se utká s třetím nasazeným Igorem Andrejevem, který porazil Junqueiru. Hernych se s Rusem dosud neutkal.

Ve Švýcarsku se zítra představí ještě Ivo Minář, kterého čeká obhájce titulu Hanescu.

Pokles formy zaznamenává od dvou nečekaných daviscupových vítězství na španělské antuce Philipp Kohlschreiber. Na následných turnajích totiž překvapivě vypadl už po druhém zápase a ve Švýcarsku se nedostane ani k této metě. Dnes dostal dokonce kanára od Rumuna Crivoie a podnik ve Gstaadu tak už přišel o nasazenou dvojku.

Turnajovou jedničkou je domácí Stanislas Wawrinka, který se v úvodním kole střetne s kvalifikantem Del Bonisem z Argentiny. Pro osmnáctiletého Jihoameričana to bude debut na okruhu ATP.

Jedničkou ve čtyřhře je česko-slovenský pár Levinský s Poláškem, kteří obhajují loňský triumf a nedávno vyhráli turnaj v Bastadu. Mezi nenasazenými jsou Hernych s Minářem. Ty čeká teprve druhý společný turnaj, při své premiéře letos v Mnichově získali titul.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
pondělní výsledky (27. 07. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Cipolla (It.) 6-1 6-0
Crivoi (Rum.) - Kohlschreiber (2-Něm.) 6-4 6-0
Andrejev (3-Rus.) - Junquiera (Arg.) 7-5 6-4
García-Lopez (Šp.) - Lopez (7-Šp.) 6-4 6-7(4) 6-3
Gabašvili (Rus.) - Capdeville (Chile) 1-6 7-6(3) 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Južnyj/Kiefer (Rus./Něm.) - Pála/Vízner (ČR) 7-5 4-6 10-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist