Hewitt má po dvou letech titul. Ovládl antuku v Houstonu

13. 4. 2009, 09:00
Aktuality 1
ATP HOUSTON - Po více než dvou letech se povedlo bývalé světové jedničce Lleytonu Hewittovi zvítězit na turnaji ATP. Osmadvacetiletý Australan porazil v nedělním finále v Houstonu domácího Wayna Odesnika 6-2 7-5 a získal 27. titul v kariéře.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt, jenž se po loňské operaci kyčle znovu šplhá vzhůru na tenisové výsluní, při cestě za prémií 79 tisíc dolarů pro vítěze neztratil ani set. Bývalého šampiona Wimbledonu a US Open dělí nyní jedna výhra od hranice 500 vítězných utkání na okruhu ATP, kterou z aktivních hráčů překonali jen Švýcar Roger Federer (634) a Španěl Carlos Moya (573).

"Antuka je pro hráče ze zemí jako Austrálie nebo Spojené státy těžkým povrchem," řekl Hewitt, který na antuce triumfoval pouze před dešseti lety v Delray Beach. "Na antuce jsem deset let nezískal titul, takže tohle je opravdu velký den," citoval Hewitta server ATP. "Mám pocit, že každým rokem jsem na tomhle povrchu lepší. Už se nemůžu dočkat French Open. S trochou štěstí a dobrým losem bych to tam mohl pěkně roztočit," dodal.

O pět let mladší Wayne Odesnik si zahrál ve finále poprvé v kariéře. V žebříčku je sice na 100. místě jen dvanáct příček za Hewittem, ale na turnajích ATP dosud vyhrál pouze 22 zápasů. "Jsem trochu zklamaný, ale Lleyton vyhrál hodně titulů, takže se musím spokojit s postupem do finále. On byl předtím navíc zraněný, takže jeho postavení v žebříčku je zavádějící. Je to hráč elitní desítky," řekl Odesnik.

Hewitta nyní čeká přelet do Evropy, kde se má představit na podniku Masters 1000 v Monte Carlu. V 1. kole se utká se Safinem.

- ATP HOUSTON (USA - Texas, antuka, 500.000 dolarů) -
nedělní výsledky (12. 04. 2009)

Dvouhra - finále:
Hewitt (Austr.) - Odesnik (USA) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
congratulations majstre !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist