Hewitt měl namále, v San Jose otočil zápas s Kavčičem

13. 2. 2013, 12:01
Aktuality 2
ATP SAN JOSE - S padesátiprocentní úspěšností si v úterý vedli na halovém turnaji v San Jose jeho bývalí šampioni. Zatímco Španěl Fernando Verdasco se se soutěží rozloučil porážkou s domácím Smyczekem, Lleyton Hewitt otočil nepříznivý vývoj utkání s Blažem Kavčičem a na třetí pokus si připsal první Slovincův skalp.
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt letos vyhrál exhibici v Kooyongu a Austrálii pomohl k výhře v Davis Cupu, na turnajích ale vyhrál jen jeden ze tří zápasů. Nyní však pro jednatřicetiletého Australana nastává období, ve kterém může stoupat žebříčkem: loni totiž od února až do French Open neodehrál kvůli operaci palce na noze jediný zápas.

Aktuálně až 112. hráč světa zahájil svůj návrat mezi elitu v San Jose, kde před 11 lety získal jeden ze svých 28 titulů. Hewitta v 1. kole čekal neoblíbený Blaž Kavčič, se kterým prohrál oba vzájemné zápasy. A dobře nezačal ani v Kalifornii, kde se Slovincem prohrával už 3-6 a 1-3 a navíc čelil dalšímu brejkbolu. Ten ale odvrátil, vzápěti soupeři poprvé prorazil servis a vrátil se do zápasu. 

Druhý set Australan získal poměrem 6-4, a i když v rozhodujícím dějství musel ještě dvakrát dotahovat ztrátu svého podání a prohrával dokonce 1-3 a 15-40, nakonec v tie-breaku po 2 hodinách a 35 minutách rozhodl o svém postupu do 2. kola. 

"Byl to hodně těžký zápas, bylo tam hodně zvratů. Kavčič je velký soupeř, navíc měl docela dobrý start sezony. Nebylo to pro mě vůbec jednoduché, na konci jsem byl moc rád, že jsem postoupil dál," komentoval Hewitt.

O postup do čtvrtfinále se bývalá světová jednička utká s domácí nasazenou trojkou Samem Querreym, s nímž oba vzájemné duely vyhrál. 

Naopak šampion z roku 2010 a předloňský finalista Fernando Verdasco se s turnajem rozloučil hned v 1. kole. Pátý nasazený Španěl, který měl na turnaji bilanci 9-1, nestačil na domácího kvalifikanta Tima Smyczeka. S Američanem prohrál překvapivě hladce dvakrát 3-6.

Vstup do soutěže zvládl loňský finalista Denis Istomin. Šestý nasazený Uzbek porazil za 66 minut 6-3 6-4 Američana Ryana Sweetinga a s Němcem Benjaminem Beckerem, který zdolal dalšího domácího hráče Ryana Harrisona, si zahraje už o třetí letošní čtvrtfinále.

V něm by se Istomin mohl dočkat odvety za loňské finále, neboťmůže narazit na dvojnásobného obhájce titulu Milose Raonice. Nejvýše nasazený Kanaďan měl v prvním kole volný los a zatím ještě nezná ani jméno svého příštího soupeře. Tím bude ve čtvrtek jeden z amerického dua Young - Russell.

- ATP 250 SAN JOSE -
(USA, tv. povrch / hala, 546.930 dolarů)
úterní výsledky (12. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Smyczek (USA) - Verdasco (5-Šp.) 6-3 6-3
Istomin (6-Uzb.) - Sweeting (USA) 6-3 6-4
Matosevic (7-Austr.) - Sock (USA) 7-6(5) 6-1
Pospisil (Kan.) - Donskoj (Rus.) 7-5 6-1
Hewitt (Austr.) - Kavčič (Slovin.) 3-6 6-4 7-6(2)
Becker (Něm.) - Harrison (USA) 6-7(3) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
SwissMaestro
Tohodle hráče mám hodně rád. Je i takovou inspirací do mého života tím, že člověk se nikdy nesmí vzdávat. On se nevzdáva na kurtu a já zase v jakékoliv životní situaci. Přál bych mu letos nějakou tu 250ku nebo třeba i 500 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lleyton byl vždycky nejlepší pod tlakem! Come on!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist